Bilim ve Sanat İnsanlığın Ortak Değerleridir

Eski Sevgiliyle Barışmak İçin Nasıl Konuşulur?

Eski Sevgiliyle Barışmak İçin Nasıl Konuşulur?

“Her ilişkide zaman zaman tartışmalar yaşanır. Bu tartışmalar, bazı durumlarda kavgaya dönüşür. Kavgadan sonra gelen küslük döneminde, hatalı olan taraf kimse, adımlarını dikkatli atması ve karşı tarafa kendini affettirmesi gerekir.

Bu nedenle için her iki taraf için de ilişkilerini kurtarmak adına sağlıklı bir iletişim kurmak son derece önemlidir. Eski sevgiliyle barışmak için konuşurken nelere dikkat etmeli? Nelerden kaçınmalı, nelere özen göstermeli? Eski sevgilinizle barışmanıza yardımcı olacak önerileri sizler için derledik. “

Günümüzde, birçok nedenden ötürü uzun soluklu ilişkiler bile bir anda bitme noktasına geliyor.

Bu nedenlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:
1- Sadakatsizlik
2- İletişim Eksikliği
3- Egoizm
4- Çiftlerin Birbirlerini Anlamaya Çalışmaması
5- Fevri Çıkışla
6- İhmal
7- Güvensizlik

Eski Sevgiliyle Barışmak için Nasıl Konuşulur?

Öncelikli olarak kavga ve ayrılık sebebi ne olursa olsun, ilişkinin geleceğini ilgilendiren tüm konular yüz yüze konuşulmalıdır. Mesajlaşmak ya da telefonla konuşmak, çiftlerin sağlıklı bir iletişim kurmalarına engel olur.

Aynı ortamda bulunmamak, konuşurken mimiklerin görünmemesine ve ayrılan sevgililerin birbirlerini yanlış anlamalarına yol açar. Bu nedenle, ne olursa olsun, daha sağlıklı bir iletişim kurmak adına, mutlaka bir araya gelinmeli ve ilişkiyi çıkmaza sokan meseleler yüz yüze görüşülmelidir.

Seviliyle Arayı Düzeltmek İçin Konuşmada Nelere Dikkat Edilir?

1- Taraflar birbirlerini suçlamaktan vazgeçmeli, sürekli yıkıcı eleştiriler yaparak karşısındaki kişinin daha fazla öfkelenmesine neden olmamalıdır. Özellikle, öncesinde konuşulup halledilmiş olan meselelerin tekrar gündeme getirilmesi, ilişkilerin bitmesinde büyük rol oynuyor. Bu nedenle, geçmişte kalmış meseleler tekrar ortaya atılmamalı, sadece mevcut sorunlar hakkında konuşulmalı.

2- Konuşurken hakaretamiz ifadelerden kaçınılmalı, karşı tarafın kalbini kıracak sözler sarf edilmemelidir. Özellikle ayrılık aşamasında her iki taraf da fazlasıyla hassas olduğu için, söylenecek en ufak bir kötü söz, telafisi olmayan bir hataya dönüşebilir. Bu nedenle her iki taraf da sakin ve mutedil olmalı, bunu da hem sözlerine hem de davranışlarına yansıtmalıdır.

3- Konuşmak için bir araya gelen çiftler, birbirlerini sözlerini kesmemeli, karşı tarafından sözünü bitirmesini beklemelidir.

4- İnsanın hatasını kabul etmesi ve özür dilemesi bir erdemdir. Hatalarıyla yüzleşmeyip kibirli davranması ve kendi suçlarını karşı tarafa yüklemesi ise, ilişkinin sonunu getirir. Bu nedenle, kim haksızsa gururu bir kenara bırakıp özeleştiri yapmalı, hatalarını önce kendisine sonra eski sevgilisine itiraf etmelidir.

5- Eski sevgiliyle arayı düzeltmek için konuşurken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir diğeri üçüncü kişilerin konuşmaya müdahale etmesini engellemektir. Çoğu zaman, kadının ya da erkeğin arkadaşı tartışmaya dahil olarak, tartışmanın daha da hararetlenmesine ve kavgaya dönüşmesine neden olur. Bu, kişinin özel yaşamdır ve sevgililer ayrılmış olsalar bile konuşacakları her şey özel olmalıdır. İlişkiye dışarıdan yapılan müdahaleler, ne kadar iyi niyetli olursa olsun, sinirlerin gerilmesine ve iplerin kopmasına neden olabilir. Bunun önüne geçmek için çiftler, randevuna yalnız gelmeli ve ne konuşacaklarsa baş başa konuşmalıdırlar.

6- Hatalı olan taraf kendisini affettirmek için buluşmaya küçük de olsa bir hediyeyle gitmelidir. Hediye, her zaman için kalplerin yumuşamasını sağlar. Bu da konuşmanın çok daha sakin bir ortamda gerçekleşmesine zemin hazırlar.

7- Taraflar birbirlerini yeniden barışma ve bir araya gelme konusunda sık boğaz etmemelidir. Bu ısrar, karşı tarafın daha da uzaklaşmasına ve soğumasına neden olabilir.

8- Aşırı romantik konuşmalardan kaçınılmalıdır. Belli başlı şeyleri fazla dramatize etmek, samimiyetsizlik olarak algılanabilir. İki taraftan da stratejik davranmak yerine içten olmalı, eski sevgilisine ne kadar içten olduğunu hissettirmelidir.

https://www.hurriyet.com.tr/mahmure

www.bilimsanatyolu.com

Spread the love

Yorum gönder