Bilim ve Sanat İnsanlığın Ortak Değerleridir

90 yaşındaki öğretmenden genç meslektaşlarına tavsiyeler: Sevgiyle, anlayışla yaklaşın

90 yaşındaki öğretmenden genç meslektaşlarına tavsiyeler: Sevgiyle, anlayışla yaklaşın

Eskişehirli 90 yaşındaki öğretmen İlyas Küçükcan, eğitim verdiği öğrencilerle özel günlerde karşılaşmanın kendisini duygulandırdığını belirterek, mesleğe yeni başlayan öğretmenlere ise tavsiyelerde bulundu.

1933 yılında Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde doğan İlyas Küçükcan, 1949 yılında hedefi olan mesleği yapmak amacıyla Çifteler Köy Enstitüsü’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde tamamlayan 90 yaşındaki öğretmen Küçükcan, hali hazırda en yaşlı köy enstitüsü öğretmeni konumunda bulunuyor. Yıllara meydan okuyarak kutsal meslek olarak anılan öğretmenliği icra eden Küçükcan, 40 yıllık öğretmenlik hayatının 35 yılını çeşitli devlet okullarında, 5 yıl da yurt dışındaki okullarda çalıştığını anlatırken, kendi jenerasyonunda kalan 5-6 kişiden biri olduğunu söyledi.

“BEN DE GERİDE KALANLARDAN BİRİSİ OLARAK HİZMETİ SÜRDÜRMEYİ ÇALIŞIYORUM”

Mesleğe erken yaşta başladığını belirten İlyas Küçükcan, Türkiye’nin birçok bölümünde ilkokul ve ortaokullarda görev yaptığını ifade ederek, “16 yaşında mesleğe başladım. 18 yaşını doldurmadığım için de devlet maaş ödemedi ama özel idare maaşımızı ödedi. Sonrasında intibak yasalarıyla intibak sağlandı. Benim kuşağımın en yaşlılarından birisiyim. Kimler hayatta bilemiyorum ama kalan arkadaşlar 5-6 kişiden ibaret. Tabi günü gelen vefat ediyor. Ben de geride kalanlardan birisi olarak hizmeti sürdürmeyi çalışıyorum. Tam 40 yıl öğretmenlik yaptım. 35 yıl devlette, 5 yıl da özelde öğretmenlik yaptım. 40 yılın bir bölümü yurdun çeşitli yerlerinde il ve ortaokul öğretmenliği ile bir bölümü yurt dışında öğretmenlikle geçti. Diğer bölümü de bakanlık merkezinde plan ve proje bölümünde görev yapmakla geçti” dedi.

Spread the love

Yorum gönder