Bilim ve Sanat İnsanlığın Ortak Değerleridir

A’dan Z’ye Rüya Tabirleri

A’dan Z’ye Rüya Tabirleri

abajur

Her ne şekilde olursa olsun abajur ile ilgili bir şey görmek, yakın gelecekte bir işten maddi bir kazanç sağlanacağını, faydalı bir işe başlamaya, geliri önceden bilinen ve belli olan işleri belirtir. O anda bilmediğiniz, daha sonradan ortaya çıkabilecek bir işten kazanç sağlamak anlamına gelir.

abajur

Her ne şekilde olursa olsun abajur ile ilgili bir şey görmek, yakın gelecekte bir işten maddi bir kazanç sağlanacağını, faydalı bir işe başlamaya, geliri önceden bilinen ve belli olan işleri belirtir. O anda bilmediğiniz, daha sonradan ortaya çıkabilecek bir işten kazanç sağlamak anlamına gelir.

abanoz

Abanozdan yapılmış bir eşya görmek, iyi olmayan sonuçlarla karşılaşmaya işarettir. Kimileri de abanoz görmeyi kuvvetli ve inatçı biriyle karşılaşma olacağına yorarlar. Abanoz ağacını erkek görürse neşeli, varlıklı bir kadına; kadın görürse katı kalpli zengin bir erkeğe delalet eder.

abdest almak

Rüyada abdest almak; sevindirici müjdeli haberlere delalet eder. Rüya sahibinin güzel ahlaklı, temiz kalpli ve iyi niyetli bir kimse olduğuna ve hayırlı işler yapacağınıza işaret eder. Rüyada abdest almak aynı zamanda şifa bulmaya, güzelliğe, gönül rahatlığına ve kişinin güzel, sevindirici onu çok mutlu edecek haberler almasına yorulur.

çeşmeden abdest almak;

Kişinin hayırlı işler yapacağına ve bolluk bereketin kendisini bulacağına delalet eder. Bu rüyayı gören kişinin omuzundaki yükler hafifler, rahatlar, huzura ve refaha kavuşur. Çeşmede abdest almak rüya sahibinin ibadetlerini yaptığına ve Allah’a şükrettiğine işaret eder.

camide abdest almak ne demek derseniz;

güzel işlere yöneleceğinize ve sevdiğiniz dostlarınızın arkanızdan başkalarına sizden iyi bir şekilde bahsedeceğine işaret eder. Kişinin arkadaşları sayesinde iyi işlere yöneleceğini de anlatır.

gusül abdesti almak;

Rahatlamaya işaret eder. Rüyada boy abdest almak sıkıntılarınızdan kurtulacağınıza, dertsiz, güzel bir hayata tabir edilir. Eğer rüyanızda gusül abdesti aldığınızı gördüğünüz su temizse hayatta iyiliklerin size bulacağına, hasta kişilerin sağlığına kavuşacağına ve sıkıntıların sona ereceğine delalet eder.

sıcak su ile gusül abdesti almak;

Hayra yorulur. Rüya sahibinin borçları varsa bu borçlarını ödeyeceğine işaret eder. Birinden hediye almak şeklinde de tabir edilebilir.

abdest bozulması;

Abdest hataları temizleyen bir ibadettir. Abdestin bozulduğunu görmek rüya sahibini birtakım sıkıntıların beklediğine işaret eder. Sıkıntılı ve zorlu bir döneme girileceğinin habercisidir.

sütle abdest almak ne demek;

Rüyada sütle abdest almak din konusunda selamete delalet eder. Ayrıca, kişinin verdiği emeklerin karşılığını alacağına ve dualarının kabul olacağına işaret eder.

abdest almak namaz kılmak;

Namaz kılmak için abdest aldığını görmek maneviyata yorulur. En güzel ve hayırlı rüyalardan biridir. Rüyada abdest alıp namaz kıldığını gören rüya sahibi istediklerine kavuşur ve çok mutlu olur. Kişinin tüm sıkıntılarından ve üzüntülerinden kurtulacağına delalet eder.

abdestsiz namaz kıldığını görmek;

Kişinin sermayesi olmadan mal kazanacağına yorulur.

abdest almaya çalışmak fakat alamamak;

Abdest almaya niyetlenen fakat bir türlü alamadığını gören kişi hem maddi hem de manevi kayıplar yaşar. Kişinin yakın zamanda zorluklar yaşayacağına işaret eder.

rüyada abla görmek

Rüyada abla görmek ne demek, ne anlama geliyor? Berrin Türkoğlu, rüyada abla görmeyi şöyle yorumluyor: 

Sevgi ve şefkat sembolüdür. Ayrıca rüyada abla görmek aile içindeki sıkıntıların geçeceğine ve aile bağlarının eskisinden daha da iyi olacağını anlatır. Ablayla kavga
etmeniz önemli bir kişiden yardım alarak çok önemli bir başarıya ulaşacağınıza yorumlanır.

rüyada abi görmek

Rüyada abi görmek ne demek, ne anlama geliyor? Berrin Türkoğlu, rüyada abi görmeyi şöyle yorumluyor.

Hayatınızın bundan sonraki döneminde kendinizi güvence altına alabilmek için daha çok çaba göstermeniz gerektiğine, aile içindeki büyüklerin desteğini alıp, maddi ve manevi kazanca ulaşacağınız şeklinde yorumlanır.

rüyada abide görmek

Rüyada abide görmek ne demek, ne anlama geliyor? Berrin Türkoğlu, rüyada abide görmeyi şöyle yorumluyor: 
Rüyada iyi yorumlanan sembollerden biridir. Abidenin rengi ve boyutu da yorumlanır. Uzun başarılı ve onurlu bir hayat süreceğinize işarettir.
Abidenin yıkılması çok önemli kararlar alıp hayata geçirmezseniz maddi manevi kayıplara işarettir.

acele ettiğini görmek

Rüyada acele ettiğini görmek ne demek, ne anlama geliyor? Berrin Türkoğlu, rüyada acele etmeyi görmeyi şöyle yorumluyor:

Rüyada herhangi bir duruma acele ettiğinizi görmek, hatalı bir iş yapacağınıza, yaptığınız eylemden ileride pişmanlık duyacağınıza yorumlanır. Rüyanızda acele ettiğiniz konuyu gerçek hayatınızda bir kere daha düşünüp öyle karar almanız
gerektiğine işarettir.

aci

Rüyada acı bir şey yemek, birden sevinmek demektir. Bir söz veya işiteceği şeyler bu sevince de söylenecek neden olabilir. Rüyada acı çekmek tam aksi olarak yorumlanır. Duyulan acı büyük huzur ve mutluluğa işaret eder. Ellerde acı hissetmek bolluk olarak yorumlanır.

aci çekmek

Vücutta veya başta ağrı ve acı hissetmek, kişinin özel meselelerini başkalarına anlatmaması ve bazı şeyleri kendisine saklamayı öğrenmesi gerektiğine işarettir.

acı çektiğini görmek (duygusal)

Rüyada acı çektiğini görmek ne demek, ne anlama geliyor? Berrin Türkoğlu, rüyada acı çekmeyi görmeyi şöyle yorumluyor:

Yüreğinizde adını koyamadığınız acıyı hissetmek ise duygusal bir sıkıntının, haksızlığın ardından gelecek güzel habere yorumlanır. Rüyada duygularımızın önemi çok büyüktür yorumlarken önce buna bakmalıyız. Acı çekerken rüyada olduğunuzu hissetmeniz sizin gerçek hayatta olaylara bakış açınızın haklı olduğuna işarettir.

acı çektiğini görmek (fiziksel)

Rüyada acı çektiğini görmek ne demek, ne anlama geliyor? Berrin Türkoğlu, rüyada acı çekmeyi şöyle yorumluyor:

Rüyada acı çektiğinizi görmek, gerçek hayatta bazı konularda çok çabuk karar aldığınıza yorumlanır. Ayrıca kişisel sorunlarınızın başkaları tarafından duyulup sıkıntı çekeceğinize, acıyan kısmın iyileştiğini görmek ise önemli kişi veya kişilerden yardım alacağınıza, acıyan yerde çıban ya da yara varsa sıkıntılarınızı kendi çaba ve gayretlerinizle aşacağınıza, yaralarınızı kendi çabalarınızla iyileştirmek için çareler aradığınızı görmek ise doğru yolda olduğunuz şeklinde yorumlanır.

acikmak

Rüyada acıkmak ve doyuncaya kadar yemek hastalıktan kurtulmaya ve bolluğa işarettir. Rüyada açlık çekmek, maddi konularda kazanç sağlayacağını belirtir. Çocuğu, dilenciyi veya bir hayvanı doyurmak ise hayırlı bir iş yaparak, manevi kazanç sağlanacağını belirtir.

acıktığını görmek

Rüyada karnınızın acıktığını görmek, maddi konularda bazı yeni kararlar alarak sıkıntıları aşacağınıza ve detaylı bir araştırma yaparak daha önce yapılan hatalardan ders çıkarmanız gerektiğine, aile içinde daha yakın ilişkiler kurmanız halinde birçok sorunun üstesinden geleceğiniz şeklinde yorumlanır.

acimak

Kimse rüyada birisine acıyarak yardım ediyorsa, sıkıntılı bir yaşam geçirmemek için biraz daha sıkı ve disiplinli çalışmalıdır.

acuze

Rüyada çirkin ve ihtiyar bir kadın görmek, evlilikte sıkıntıya ya da işlerinizin ters gitmesine işarettir.

ad duymak

Rüyada adınızı duymak veya adınızla çağrılmak, sizi sevindirecek güzel bir haberin müjdecisidir. Tanıdıklar arasında daha çok sevilip sayılmaya yorumlanır.

ada

Kayalıklarla kaplı ada yalnızlığa, yeşil ada hayırlı nimete, insanların yaşadığı ada huzurlu ve sonu güzel olan hayata işaret eder. Bekarlar için güzel bir aşk yaşayacağını, evliler için ise evlilik hayatında maddi veya manevi sıkıntıya yorumlanır. Orta yaşlılar için, iş değiştirmeyi de belirtebilir. Adada yanardağ görmek, yakınınızdaki kişilerden bir kötülük göreceğinize yorumlanır. Adanın batması ise, bir kız çocuğu doğacağına işarettir.

rüyada ada görmek

Rüyada adaya gitmek, adada yalnız yaşamak, adadan kurtulmaya çalışmak ve ada görmek her zaman çevrenizde ya da iç dünyanızda yaşanan büyük kopuşlar ve
çaresizlikler olarak değerlendirilir. Adadan kurtulmak ise sorunların çözümü olarak değerlendirilir.

ada soğani

Kötülükle anılan bir adam olarak tabir edilir. Elinde bu soğan olduğunu gören kimse, kendisinin kötü anılmasına neden olacak bir şey yapmayı arzu eder.

ada çayi

Rüyada, ada çayı görmek, toplamak veya ada çayı içmek, dışarıdan gelecek biri tarafından evinizdeki huzurun bozulacağına delalettir.

adalet

Davranışlarınıza dikkat etmeniz gerekir, bazı karışık olaylarla karşılaşabilirsiniz. İnsanlara karşı zor durumda kalabilirsiniz.

adam

Rüyada daha önce tanışmadığınız bir adam ile konuşma, yeni ve iyi bir arkadaşlığı gösterir. Adamla kavga etmek, ev içinde bir sıkıntıyı; adam öldürmek, eski bir düşmanlığın canlanmasını

adem peygamber

Rüyada Adem peygamber niyetine kutsal bir kişi görmek, o dönemde olmasını istediği birçok şeyin gerçekleşeceğini belirtir.

adet olduğunu görmek

Rüyada adet olduğunu görmek rüyayı gören kişi iyi ve dürüst biri ise bir mala sahip olunacağına da işaret eder. Bu rüya yapılan iyiliklerin gönülden ve Allah rızası için yapılmadığına ve bu nedenle de Allah katında kabul görmeyeceğine de delalet edebilir.

Bir erkeğin veya bir kadının adet olduğunu ve gusül yapıp kıyafetlerini giydiğini görmesi hem bu dünyada hem de ahirette isteğine kavuşacağına işarettir. Genç bir kızın bu rüyayı görmesi ise evleneceği anlamını taşır.

adet kanaması olduğunu görmek;

kan görülmüşse rüya sahibinin kötü davranışlarına delalet eder. İlerleyen günlerde ortaya çıkacak olan birtakımım zorluklara da yorulur.

hamile iken adet olduğunu görmek;

Kişinin hayırlı işlere atılacağına ve iş hayatında giderek şansının artacağına işarettir. Bir diğer tabire göre de hamile kadının rüyada regl olması erkek çocuk doğuracağına delalet eder.

bir erkeğin adet olduğunu görmesi;

Bir erkeğin rüyada adet olduğunu görmesi hem sosyal hayatında hem de iş hayatında hayal ettiği her şeye kavuşacağına işarettir. O yüzden bu rüya erkekler için güzel ve hayırlıdır.

iç çamaşırı görmek;

Rüya sahibinin öncelikleri ile tabir edilir. Rüyada iç çamaşırı gören kişi kendisi için oldukça önemli olan kişiler ile bir araya gelir. Bir başka tabire göre ise rüyada iç çamaşırı görmek birinden alınacak hediye veya hayırlı haber anlamını taşır.

kirli iç çamaşırı görmek;

Rüya sahibinin kötü alışkanlıkları olduğuna ve bu alışkanlıklarının kendi sağlığını olumsuz bir şekilde etkilediğine yorulur. Kirli çamaşır rüya sahibinin kendi isteği ile kendine zarar vermesi olarak tabir edilir. Bu rüyaya göre kişi sağlığına, yiyip içtiklerine dikkat etmeli ve kötü alışkanlıklardan kurtulmalıdır.

adet olduğunu gören yaşlı kadın;

Yaşlı bir kimsenin kendisinin rüyada adet olduğunu görmesi sağlık sorunlarına aynı zamanda da alınacak kötü bir habere yorulur.

adli̇ye

İşlerinizin bozulacağı ve sıkıntıya düşeceğinizi belirtir. Adliyede hakim görmek iyiye işarettir. Bulunduğunuz durumdan çok daha güzel konumlara gelerek, saygınlığınızın artacağını belirtir. Güç işlerin üstesinden gelerek, emellerinize kavuşacaksınız.

adres

Adres almak veya vermek, akraba ve dostlarınızı ziyaret edeceğiniz anlamına gelir.

adi̇

Kendini bu durumda görmek, iş hayatınıza düzen vermeniz gerektiğine işarettir.

adi̇l

Çekilen zahmetlerin karşılığının alınacağına, er ya da geç başarının sizinle birlikte olacağına işarettir.

af

Birisini affettiğinizi görmek, işlediğiniz sevaplardan dolay Allah’ın sevgili kullarından birisi olduğunuzu size müjdeler. Af dilemek, bir haksızlığa uğrayacağınız ve bundan duyacağınız üzüntü duyacağınız anlamındadır.

ahir

Boş bir ahır, mal kaybına, fakirliğe ve sıkıntıya; hububat, buğday ve birçok sağlıklı hayvanla dolu ahırsa bolluğun, bereketin işaretidir.

ahtapot

Rüyada ahtapot görmek, birden fazla işe girişileceğini ve bu işlerden başarılar elde etmeyi işaret eder.

ahi̇ret

Rüyada ahirete gitmek, uzun ve faydalı bir yolculuğu belirtir. Ahirette bulunmak, emeklerinin karşılığını alacağını büyük bir iyilik ve mutluluğa kavuşulacağını belirtir. Ahiretten kovulmak, mal, bazen de can kaybına işarettir. Kendini ahirette görmek, dileklerinizin gerçekleşmesi, uğruna harcadığınız gayretlere rağmen bunların ancak bir kısmını elde edeceğinize işarettir. Ahrette kovulmak, mal kaybına ve sefalete işarettir. Ahreti seyretmek, ailece mutlu bir yaşam sürmeye yorumlanır.

ahşap

Ahşap bir ev görmek, eğer ev yeni ise iyi bir evliliğe, eski ise bir hastalığın daha kötüye gideceğine işarettir.

akar su

Herhangi bir su akıntısı görmek, maddi kazanç olarak yorumlanır.

akar çeşme

Güzel günlerin boşa geçirildiğine işarettir.

akasya

İyi haber alınacağına işarettir.

akil hastanesi̇

Yaşamın kötüye gitmesi anlamındadır.

akordi̇yon

Müziği dinlemek, yakında mutlu günlerin geleceği anlamına gelir. Akordeon çalmak hoşlandığınız kimsenin sevgisini kazanacağınızın işaretidir. Fakat bu kişi, bazı olaylardan sonra size aşık olacak demektir.

akraba

Yakında kötü bir haber alacaksınız demektir. Hastalarınızdan dolay işlerinizin bozulacağına bu durumundan sağlığınızın etkileneceğine işarettir.

akrep görmek

Çoğu zaman düşman ile yorumlanır. Aile içerisinde yaşanacak birtakım sıkıntılar manasına da gelir. Rüyada akrep görmek bu rüyayı gören kişinin kendisine yakın veya uzaktan bir düşman edindiğine yorulur.

Rüyada akrep yavrusu görmek;

Rüya sahibinin etrafına dikkat etmesi gerektiğine delalet eder. Etrafınızda bazı kişiler tarafından size tuzak kurulabilmesi ihtimaline karşı dikkatli olmanız gerektiğini haber veren bir rüyadır.

Rüyada akrep görmek ve öldürmek;

Akrebi ezerek öldürdüğünüzü görmeniz rakiplerinizin başına kötü bir şey geleceğine delalet eder. Akrebi öldürdüğünü görmek bir kötülükten kurtulunacağı anlamına da gelir.

Rüyada sarı renkli akrep görmek;

Rüyada görülen akrebin rengi sarı veya açık renkli ise erkek düşmana işaret eder. Ayrıca kişinin işlerinin başından aşkın olduğuna ve çok fazla iş yoğunluğu olacağı anlamına da gelir. Eğer rüyada görülen akrebin rengi siyah veya koyu renkte ise bu kadın düşman olarak yorulur.

Rüyada elbisede akrep olduğunu görmek;

Çoluk çocuğundan zarar görmeye delalet eder. Bir başka tabire göre ise kişinin çocukları varsa çocukları ile ilgili bazı sıkıntılar yaşayacağına işaret eder.

Rüyada akrep soktuğunu görmek;

Akrep düşman olarak tabir edildiğinden akrebin sokması düşmandan zarar görmeye yorulur. Düşmanınızın bir şekilde size zarar verebileceği şeklinde tabir edilir. Bir başka anlamı ise kişinin kazancının bol olacağı şeklindedir. Rüyada akrebin kişiyi neresinden soktuğu da farklı yorumlar doğurur. Rüya sahibinin belden yukarısını akrebin soktuğunu görmesi maddi açıdan bir sıkıntı çekeceğine işaret eder. Belden aşağısının sokulduğunu görmesi ise rüya sahibinin iftiraya uğrayacağına işaret eder.

Rüyada akrep zehiri görmek;

Hayırlı bir iş için arkadaşlardan destek alınacağına işaret eder.

Rüyada akrebin kaçtığını görmek;

Rüya sahibinin sağlığı ile alakalı olan sorunlarına çözüm bulacağını onu bekleyen güzel günlerin olduğunu anlatır. Geçmeyeceği düşünülen bir takım dertlerinin ve sıkıntılarının biteceğine işarettir.

Rüyada akrepten korkmak;

Kişinin aile ve meslek hayatında yapacağı işler için farklı çalışma yöntemleri bulmasına yorulur.

Rüyada uçan akrep görmek;

İş hayatında hiç ummadığınız hilekar bir kimse ile karşılaşacağınıza işaret eder. Maddi açıdan zarar görmek ve acı çekmeye de yorulur.

aktör

Rüyada film veya tiyatro aktörü görmek mutluluk habercisidir. Kişinin kendisinin veya yakınının devlet veya bir kurumdan herhangi bir kazanç elde edeceğine işarettir. Eğer gördüğünüz aktör ya da aktris yaşamıyorlarsa, o zaman bir takım zorluklarla karşılaşacaksınız anlamına gelir.

aki̇k

Sağlıklı ve uzun bir yaşantıyı belirtir.

alabalik

Rüyada alabalık ile ilgili herhangi bir şey görmek, hiç beklemediğiniz bir anda ortaya çıkan maddi veya manevi kazançları belirtir.

alarm

Rüyada alarm çaldığını duymak, içinizde bazı gizli korkuların var olduğunun işaretidir. Seyahat ederken dikkatli olun ve özel hayatınızdan kimseye bahsetmeyin.

albüm

Bir albüme fotoğraf yerleştirdiğini gören kimse geçmişten aldığı ders sayesinde daha dikkatli davranacak ve bir engeli de böylece aşacaktır. İçi fotoğraflarla dolu bir albüm görmek geçmişte kalan ve birden tekrar alevlenecek bir olay olarak yorumlanır.

aldatıldığını görmek

Rüyada aldatılmak, rüya sahibi için şans ve kısmet anlamına gelir. Rüya sahibinin mutluluğa vesile olacak olaylar yaşamaya, yeni başlangıçlara, güzel birlikteliklere ve
evlenme kararı almaya işaret eder.

Rüyanızda eşinizin, sevgilinizin sizin gözünüzün önünde aldattığını görmeniz, bazı hataların üstüne bile bile gideceğinize işarettir. Gerçek hayatta çok dikkatli olmadığınızı
gösteren bu rüya, aynı hataları tekrar tekrar yaptığınız için sürekli üzüntü çektiğinize de yorumlanır.

Rüyasında aldatıldığını öğrenen ve bu yüzden ağlayan kişi gerçek hayatta mutlu olur. Çünkü ağlama rüyaları dünyada tersi ile çıkar. Bu rüya sizin için merhamet kapılarının
açılmasına, tüm müşkül işlerinizde size yardım edecek iyi niyetli bir kimse ile karşılaşmanıza ve tüm sıkıntılarınızdan kurtulmanıza işarettir.

aldattığını görmek

Rüyada eşinizi, sevgilinizi veya bir arkadaşınızı aldatırken yakalandığınızı görmeniz, dünya hayatında da yaptığınız kötü bir hareketin ifşa olmasına ve insanlar tarafından kınanmanıza yorulmaktadır. Bu rüya eğer doğru yoldan ayrılıp yanlış yollara girerseniz, insanlar arasında küçük düşüp rezil olacağınıza da işaret etmektedir.

RÜYADA ALDATTIĞINI GÖRMEK İÇİN ALTERNATİF YORUM

”Aldatmak” J.M. DeBord’un The Dream Interpretation Dictionary adlı kitabına göre;

Eşinizi veya partnerinizi aldattığınız bir rüya, gerçek hayatta sadakatsiz olmayı düşündüğünüz anlamına gelmez. J.M. DeBord’un The Dream Interpretation Dictionary adlı kitabına göre, bu rüya kaçmak veya farklı bir şey denemeyi istemekle ilgili olabilir.” İşini bırakıp bir adada yaşama düşüncesi aklından geçti ve bunu gerçekten yapma arzusu sende büyüyor” örneğini veriyor. Bu rüya aynı zamanda yeni bir sanatsal projeye başlama veya yeni entelektüel arayışlar anlamına da gelebilir.

alev

Rüyada harlı bir alev görmek, baştan kötü giden bir işin zamanla düzeleceğini gösterir. Alevle bir yerin yanması, tıbbi bir operasyona işarettir. Yangın alevi, iyi bir haber alınacağını belirtir.

alişveri̇ş

Kazançlı bir döneme girildiğini belirtir.

altın görmek

Sıkıntıları aşarak sevinç ve ferahlık getiren günlere işarettir.

Rüyada altın bulmak;

Pek çok farklı yorum içermektedir. Hatta altının adedi bile yorumda farklılaşmaya neden olabilir. Rüyada bulunan bir adet altın rüyayı gören kişiye bir malın emanet edileceğine rivayet eder. Öyle ki, rüyada bulunan altının yeri bile bir anlam ifade etmektedir. Bazı yorumculara göre altının bulunduğu mekan, kişinin kısmetini beklediği yer demektir. 

Rüyada çeyrek altın görmek;

Veya altın külçesi görmek genel olarak iyiye yorulsa da altın külçesi görmek bezen maddi kayba uğrama anlamına da gelebilmekte. 

Rüyada altın bilezik;

Rüya sahibine uğrayacak zenginlik anlamına gelmektedir. Hatta bir miras kalacağına, mirasa sahip olacağı anlamına gelir. Rüyasında altın kolye gören kadın kısa bir zaman içerisinde hayırlı ve mutlu bir evlilik yapar. Rüyada kadının altın takması normal hayatta da olağan bir durum olduğundan dolayı bolluk ve bereket manasına gelir, fakat rüyada bir erkeğin altın takması hayra yorulmamaktadır. Bir erkeğin rüyasında altın taktığını görmesi, eşi ile birlikte yaşayacağı anlaşmazlığa delalet eder. 

Rüyada altın almak;

İyi anlam ifade eder. Rüyada birinden altın para almak sıkıntılarından kurtulmak şeklinde yorumlanmaktadır. Sikkeli altın görmek; güzel çocuk ile de yorumlanmaktadır. Sikke çok eskiye dayanan bir eşya olduğundan aynı zamanda miras olarak da yorumlanmaktadır. 

Rüyada birisinden büyük bir altın almak;

Yüksek bir mertebeye ermek şeklinde yorumlanmaktadır. 

Rüyasında altın dağıttığını gören kimse;

Borçları var ise bu borçlarını kısa bir zaman içerisinde kapatacaktır.

Rüyada altın bulup da bu altını sakladığını gören kimse;

Biri tarafından size bir sır verileceği anlamına gelir.

Rüyada altından bir elbise görmek;

İtibar, şan, şöhret ve zafer manasına gelmektedir. Altın elbise görmenin anlamı iyidir. Üniformadan, asker edası gibi görünen bir altın elbise görülmesi kazanılacak zafer anlamına gelmektedir. 

Rüyada altın eşyalar görmek;

Mutlu günlerin sizi beklediğinin habercisidir. Altından yapılmış yemek takımları, tabaklar, bardaklar, çatallar ile yemek yediğinizi ve bir şeyler içtiğinizi görmek kısa bir zamanda sıkıntılarınızın geçeceğini işaret eder.

Rüyada altın taç görmek;

Onur ve saygınlığı simgeler. Bilinç ya da ruhsal farkındalığın daha yüksek seviyelerine ulaşacağının bir işaretidir. Rüyada altından taç görmenin bir diğer anlamı da başarıyı ve üstesinden geleceğiniz birtakım olayları simgelemektedir. Kısacası rüyada altın taç takmak iyiye yorulur.

Rüyada altın kaybetmek;

Hayatınızda önemli olan bir kişi veya bir nesneyi kaybetmiş olabilirsiniz. Bu kayıp sizi derinden üzmüş olabilir. Rüyada altın sizin için maddi ve manevi olan birçok şeyi simgeleyebilmektedir.

altın bilezik görmek

Rüyada altın bilezik görmek; rüya sahibinin bakımlı olduğunu gösterir. Bu kişi her daim güzel görünmek için kendisine özen gösterir, giydiği kıyafetleri dikkatli seçer. Rüyada Altın Bilezik Görmek kadının kendisine saygı ve sevgi duyması anlamına gelir.

Rüyada altın bilezik bulup takmak;

Kısmet anlamına gelir. Kişinin kısmetinin açılacağına yorulur. Özellikle rüya sahibi bekarsa kısmetinin artacağı ve istediği bir kişinin karşısına çıkacağına, hatta bu ilişkinin evliliğe kadar gideceğine işaret eder. Ayrıca rüya sahibinin maddi anlamda kazanç elde edeceğine de işaret eder.

Rüyada altın bilezik kırılması;

Hayra yorulmaz. Kişinin bir hastalığa yakalanabileceğine ve bir süre tedavi göreceğine yorulur. Ayrıca rüyada altın bilezik kırıldığını görmek rüya sahibinin maddi anlamda bazı zorluklar çekeceğine de işaret eder.

Rüyada altın bilezik düşürmek;

Zorluklara işaret eder. Düşürüp bulamamanız sizin dikkatsizliğinizden dolayı ise emeğin boşa gitmesi şeklinde tabir edilir. Aynı zamanda çabuk geçecek bir hastalık olarak da yorumlanır.

Rüyada altın bilezik saklamak;

Kişinin sır tutabilen bir kimse olduğuna işaret eder. Ayrıca rüya sahibi birikimi olduğunu da anlatır.

Rüyada altın bilezik takmak nedir;

Güzel ve yeni görünen altın bilezik taktığını görmek kadın veya erkek için hayra yorulur. Rüya sahibinin birçok kişi tarafından sevilen bir kimse olduğuna işaret eder. Eşlerin birbirlerine daha da çok bağlanması ve sevmesi olarak da tabir edilir.

Rüyada kırık altın bilezik görmek ne demek;

Kısmeti kaçırmak olarak tabir edilir. Kısmetli olunduğu halde birtakım sorunlardan dolayı kısmetin kıl payı kaçırılmasına işaret eder. Kırık bilezik görmek iş konusunda zararlı bazı işler yapmaya, maddi anlamda zarara uğramaya yorulur.

Rüyada altın bilezik çaldığını görmek;

Rüya sahibinin işlerinin açılacağını ve büyük kazançlar elde edeceğini anlatır.

Rüyada altın çaldığını görmek;

Rüya sahibinin hayallerine kavuşacağına delalet eder. Kişi eğer sıkıntı içerisindeyse sıkıntılarından kurtulur. Tüm istediklerine kavuşur. Bu rüya kötü gibi düşünülse de aslında iyiye yorulur. Rüya sahibinin hayırlı ve sevinçli haberler alacağına işaret eder. Eğitim, iş, aile, aşk hayatında iyi kararlar vererek büyük başarılar ve mutluluklar elde edileceğine; maddi manevi huzura kavuşulacağına işaret eder.

ambulans

Yakalandığınız bir hastalıktan çok çabuk kurtulacağınıza işarettir.

ameli̇yat

Rüyasında ameliyat olduğunu gören kişinin sağlığı mükemmeldir.

ameri̇ka

İşinizde çok başarılı olup, birden yükseleceksiniz. Fakat bu, birçok kişinin sizi kıskanmasına ve size düşman olmasına neden olabilir.

anahtar

Elinizde bir anahtar olduğunu görmeniz hayırlı ve güzel anlam barındırır. Rüyada anahtar görmek helal para, sağlık, mutluluk, huzur, aile ile iyi geçinme, varlık ve hayallerinin gerçekleşeceği anlamları taşır.

Rüyada anahtar bulmak;

Rüya sahibinin her işinin yolunda gideceğine delalet eder.

Rüyada anahtar kaybettiğini görmek kadın için farklı erkek için farklı yorumlanır. Rüyayı gören kişi erkek ise hane değişikliğine; rüyayı gören kişi kadın ise eşi ile birtakım problemler yaşayacağına delalet eder.

Rüyada birinin anahtar verdiğini görmek;

Rüyada başka birinden bir anahtar aldığını görmek sorunların çözüleceğine, sıkıntılarının biteceğine, kazanılacak paranın bir miktarı ile iyilik yapılacağına işaret eder.

Rüyada anahtar kırıldığını görmek;

Elinizdeki anahtarın kırıldığını görmeniz işiniz ile alakalı bazı sıkıntılar yaşayacağınıza ve sorunların artacağı bir durum ile karşılaşacağınıza işaret eder.

Rüyada büyük anahtar görmek;

Bekar kimseler için yakın bir zaman içerisinde seveceği, anlaşacağı kimse ile tanışıp evleneceğine delalet eder. Ayrıca bazı rüya tabircilerine göre kişinin kendi işini kurmak için girişimlerde bulunacağı ve hayal ettiği işe, eve kavuşacağı şeklinde yorumlanır.

Rüyada sarı anahtar görmek;

İyiye yorulmaz. Kişinin işlerinin kötüye gideceğine, alacakların bir türlü alınamayacağına, düşmanların sevineceği sizin üzüleceğiniz gelişmeler yaşayacağınıza işaret eder. Ayrıca sağlık ile ilgili bazı sorunların yaşanabileceğine de işaret eder.

Rüyada toplu anahtar görmek;

Elinde birden fazla anahtar olduğunu gören kişi için erişilecek büyük bir mertebeyi işaret eder.

Rüyada anahtar hediye etmek;

Bir kişiye anahtar hediye ettiğinizi görmeniz güzel ve hayırlıdır. Sevdiğiniz kişi ile yakın bir zamanda evleneceğinize, evli iseniz çocuğunuzun olacağına, kendi sağlığınıza dikkat ettiğinize ve işinizi sevdiğinize delalet eder.

Rüyada anahtar sakladığını görmek;

Sevdiğiniz kişilerin size sırt çevireceğine, bir takım sıkıntılar yaşayacağınıza ve istemeden de olsa birilerini üzebileceğinize işaret eder.

Rüyada demirden anahtar görmek;

Demirden yapılmış anahtar şöhretli, maddi durumu iyi ve kuvvetli bir kişi ile yapılacak işlerinin yolunda gitmesi şeklinde tabir edilir.

anestezi̇

Kendinizi anestezi yaparken görmek, yakınlarınızdan birinin sağlık haberlerini alacağınıza elinizden geldiği kadarıyla zor durumdakilerin yardımına koşacağınıza işarettir.

anlaşma

Kendinizi birisiyle anlaşma yaparken görmek, ticari işlerinizde büyük zarara uğrayacağınız ve malınızdan olacağınız anlamına gelir. Anlaşmazlık ise, yapılan iyilikleri sürekli hatırlatmaktan vazgeçilmesi gerektiğine işarettir.

anne

Rüyada anne görmek; birçok rüya yorumcusuna göre kısmetinizin artacağına ve eğer maddi anlamda durumunuz iyi değilse gün geçtikçe iyileşeceğine işaret etmektedir. Rüyada anne görmek özellikle anneniz güler yüzlü ise onun duasını aldığınız ve sizden razı olduğu anlamına gelir.

annenin öldüğünü görmek; 

Her ne kadar hem üzücü hem de sıkıntılı bir durum olsa da annenin öldüğünü görmek hayırlı rüyalardan biridir. Kısmetlerinizin kapıda olduğunu işaret eder. İş hayatınızın iyiye gideceğine ve huzurlu bir yaşam süreceğinize de delalet eder. 

anneyi hasta görmek; 

Gerçekte de olsa rüya da olsa sıkıcı durumlardan biridir. Birtakım can sıkıcı haberler alacağınıza işaret eder. Ayrıca ruhsal anlamda biraz yıpranacağınızı da anlatır. 

anne sütü görmek; 

veya anne sütü sağmak, aile bireylerinin size vereceği destek sayesinde sıkıntılarınızın ortadan kalkacağına ve daha huzurlu olacağınıza işaret etmektedir. 

anne olduğunu görmek; 

Anne olduğunu gören bir kadın sıkıntılarından kurtulur. Kişinin çok güvendiği bir kişi veya dostu tarafından korunmasına ve ondan gelecek hayra delalet eder. 

annenin ağladığını görmek; 

Bir mutsuzluk şeklinde yorumlanmaktadır. Bazı rüya alimlerine göre ise rüyada annenin ağladığını görmek, sıkıntılı bir durum atlatacağınıza işaret eder. Rüya sahibinin kısa süre içerisinde sevineceği bir durum yaşayacağına delalet eder. 

annenin cennette olması; 

Anneniz hayatta ise evladı olarak sizden razı olduğuna ve onun hayır duasını aldığınıza işaret eder. Eğer rüyada annenizi cennette görmüşseniz ve anneniz gerçekte ölmüş ise onun mertebesinin güzelliğine delalet etmektedir. 

anneye küs olduğunu görmek; 

Rüya sahibinin işlerinde başarılı olacağına delalet eder. Rüya sahibinin iş dünyasında giderek yükseleceğine, insanların saygınlığını kazanacağına ve maddi anlamda da durumunun iyi olacağına delalet eder. 

anne baba görmek;

 Rüya sahibinin çok başarılı olacağına ve genellikle girdiği bütün işlerde de büyük kazanç sağlayarak başarılı olacağına işaret eder. Rüyada anne babanın öldüğünü görmek ise iş ile alakalı birtakım sorunların yaşanacağına delalet eder. 

anne ile tartıştığını görmek; 

Anneye bağırmak, kızmak ve öfkelendiğini görmek, rüya sahibinin üzüntüye ve sıkıntıya düşmesi şeklinde yorumlanır. Bazı rüya alimlerine göre ise dünya hayatına düşmüş, boş işler ile meşgul olan bir kimse olarak da yorumlanmaktadır.

anti̇ka eşya

Sevdiklerinizle birlikte uzun ve mutlu bir yaşam süreceksiniz anlamına gelir. Satın almak ise, uzun süreli bir sıkıntıya gireceğiniz anlamına gelir.

apartman

Aile içinde bazı tartışmalar olabileceğine işaret eder.

araba

Rüyada içinde bulunduğunuz araba normalin üzerindeki bir hızla gidiyorsa, yaşamınızdaki yanlışlıklara, arabayı çarparak duruyor ve size bir şey olmuyorsa,
büyük bir hatanızdan sonra giden kadınsa, hayatınızın düzene gireceğine,
içinde bulunduğunuz araba normal hızla sürülüyor ve gideceğiniz yere ulaşıyorsanız, yeni ve sizi mutlu edecek bir döneme gireceğinize yorumlanır. Rüyada en önemli
sembol mutlu ya da mutsuz olduğunuzla ilişkilidir. Mutlu iseniz iyiye, mutsuz iseniz sıkıntıya yorumlanır.

kontrol edemediğiniz bir arabada olmak;

Bu rüya “başarıya giden yolda yeterince kontrolünüz olmadığı” anlamına gelebilir. “Durumu kontrol etmeye çalışmak yerine  tutuşunuzu gevşetin ve içgüdülerinizin sizin için en iyi yolu yönlendirmesine izin verin.” diyor Wallace.

arabada olmak;

Wallace’a göre “Araba, belirli bir hedefe doğru tutarlı bir ilerleme kaydetme yeteneğinizi temsil ediyor.” Eğer ki bir rüya istikrarlı ve tutarlı bir şekilde ilerleyen bir araba içeriyorsa, işler hayatınızda olması gerektiği gibi ilerleyebilir.

arabanızı kaybetmek;

Hiç rüyanızda arabanızın kaybolduğunu veya çalındığını gördünüz mü? Bir arabanın olmaması, kişinin kariyeri veya gitmek istediği yere ulaşma yeteneği hakkında sembolik bir anlama sahiptir. Wallace web sitesinde şöyle yazdı: “Rüyamızda arabayı aramaya başlarsak o zaman hayattaki dürtülerimizi ve hırsımızı kaybederiz ve onu kurtarmanın ve yolculuğumuza devam etmenin yollarını ararız.”

araba sürmek

Rüyanızda içinde bulunduğunuz araba hızlı gidiyorsa hayatınızda bazı yanlışlar yapacağınız ve dikkatli olmanız gerektiğine, arabayı çarparak duruyorsanız, büyük bir hatadan sonra büyük çabalarla hayatınızı tekrar düzene sokacağınıza, yeni araba alıyorsanız aile içinde büyük sevinç ve huzura yorumlanır.

aramak

Eğer rüyada aranan şey bulunursa, geçmişte bir yanlışlık yüzünden kaybedilenlere yeniden kavuşmaya işarettir. Aranan şeyin bulunamaması sıkıntıların bir müddet daha süreceği anlamındadır. Birisinin sizi aradığını görmek, üzüntü ve keder demektir.

birini aramak;

Rüyanızda birini arıyorsanız bunun özellikle o kişiyle bir ilgisi olmayabilir. Wallace, “Rüyalarımızda başka insanları aradığımızda, kendi kimliklerimizin temasını kaybettiğimiz yönleriyle yeniden bağlantı kurmaya çalışıyoruz,” diye açıkladı.

yanlış numarayı aramak;

Bilinçaltınız, hayatınızdaki biriyle eskisi gibi bağlantı kuramadığınız için hayal kırıklığına uğramış hissediyor olabileceğinizi ve bunun da kendini yanlış bir numara çevirdiğiniz bir rüyada gösterebileceğini söylüyor .Bunun bir başka anlamı ise biriyle artık mantık çerçevesinde iletişim kuramadığınız olabilir diyor Wallace.

arı görmek

Bolluk bereket, başarı, helal mal, rızık, zenginlik, huzur ve çok çalışmak manasına gelir. Ayrıca bazı rüya alimlerine göre rüyada arı görmek elinize para geçeceğine işaret eder. Arı görmek bereket, başarı ve mutluluğun simgesidir. 

arı sürüsü görmek; 

Rüyada arı görmek rızık ile yorumlanmaktadır. Birçok arı görmek hatta arı sürüsü görmek ise özel bilgilerinizin birkaç kişi tarafından öğrenileceği anlamına gelir.

arı kovanı görmek;

Arı kovanından bir şey çıkardığını görmek ev halkına ve tanıdıklarına zulüm edeceği şeklinde yorumlanmaktadır. Arı kovanından arıların girip çıkması ise kazancın bol olacağına yokluk veya sıkıntı çekilmeyeceğine ve bolluk, bereket içerisinde geçinilecek bir yaşama delalet eder. 

arı soktuğunu görmek;

Arının sizi sokması bir arkadaşınız tarafından hayal kırıklığına uğratılacağınıza ve o kişiye çok kırılacağınıza delalet etmektedir. Rüyada arı sokmasının bir diğer anlamı ise sizi kıskanan, kazandığınız ve yaptığınız işi çekemeyen kimselerin olduğuna işaret etmektedir. 

arı iğnesi görmek;

Maddi ve manevi birçok şey kazanılacağına ve bu sayede mal, mülk sahibi olunacağına; sıkıntılarından kurtulunacağına ve kısa süre içerisinde rüya sahibinin büyük kazançlar elde edeceğine işaret eder. 

arı öldürdüğünü görmek;

Kişinin çalıştığı her şeyi helali ile kazandığı manasına gelir. Ayrıca bazı rüya alimlerine göre arı öldürdüğünü görmek beklenmeyen bir habere işaret eder. Rüyada bal arısı öldürdüğünü görmek maldan zarar ile yorumlanır. Genel itibari ile rüyada arı öldürdüğünü görmek beklenmeyen bir haber şeklinde yorumlanmaktadır. 

bal arısı görmek nedir;

Rüyada bal arısı sevimli, güler yüzlü, çalışkan ve kazancı iyi olan bir adama yorulur. Ayrıca hayırlı evlat, hayırlı eş ve iyi kazanç şeklinde de yorumlanmaktadır. 

arı yakalamak;

Hayırlı ve iyi bir şekilde yorumlanan rüyalardandır. Rüyada arı yakalamak arzuların, hayallerin gerçekleşmesine işaret etmektedir. 

çiçek üzerinde arı görmek;

Yakın bir arkadaşınızın sizin haberiniz olmadan sizi ziyaret edeceğine işaret etmektedir. 

eşek arısı görmek nedir;

Rüyada eşek arısı, güçlü bir adam şeklinde yorumlanmaktadır. Eşek arısının birisini sokması kötü bir kadından dolayı üzüntüye düşmeye, eşek arısını öldürmek ise hayırlı bir işe işaret eder.

arının elinize veya başka bir yerinize konduğunu görmeniz;

Yöneticilik ile tabir edilmektedir.

arkadaş görmek

Rüyada arkadaş görmek; birçok farklı şekilde tabir edilir fakat genel anlamı ile iyiye yorulur.  Rüyada arkadaş görmek; eğer gördüğünüz arkadaş iyi ise kişinin uzun ömürlü olacağına delalet eder. Rüyada görülen arkadaş eğer iyi niyetli değil ise rüya sahibinin asabi olması ve bunu kesinlikle kontrol altına almasını anlatır.

eski arkadaşları görmek;

Müjde anlamı taşır. Uzun zamandır görmediğiniz eski bir arkadaşınızı görmeniz uzun zamandır hayal edilen şeylerin kısa süre içerisinde gerçekleşeceğine ve kişinin sevindirici haberler alacağına işaret eder.

en yakın arkadaşını görmek;

Sırrınızı güvendiğiniz kimselere söylediğinize ve zor zamanlarınızdan çevrenizdeki yakın ve sevdiğiniz kişilerinde yardımı ile kurtulacağınıza işaret eder.

arkadaşını gelinlikle görmek;

Sürpriz bir hediye almaya veya o kişinin maddi imkanlarının artmasını sağlayacak bir işe sahip olacağına işaret eder. 

arkadaşını ağlarken görmek;

Arkadaşınızın aslında yakın bir zamanda güleceği bir olay yaşayacağı ve yakın zamanda güzel bir haber alacağına delalet eder.

ölmüş arkadaşını görmek;

Önceden sevdiğiniz fakat artık hiçbir şekilde kendisini görmek istemediğiniz birine yorulur.

arkadaşının öldüğünü görmek;

Yine görülen rüyanın aksine o kişinin ömrünün uzun olacağına delalet eder.

arkadaşını görmek ve konuşmak;

Sokakta yürürken karşılaşmanız ve konuşmanız iyi anlam içerir, hatta gördüğünüz ve konuştuğunuz arkadaşınız ile ilgili duyacağınız bir habere delalet eder.

arkadaşı hamile görmek;

Arkadaşınızı hamile görmeniz o arkadaşınızın iyi günler geçireceğine, hayatında istediği güzel gelişmeler yaşayacağına ve sizin de buna çok sevineceğinize işaret eder.

arkadaşını aramak;

Rüya sahibinin karar vermesini zorlaştıracak bir olay hakkında yakınlık duyulan kimse ile konuşmasına işaret eder. Konuşulan kişinin önerilerine göre hareket etmeniz gerektiğini anlatır.

arkadaşını yaralı görmek;

Eğer kan görülmüş ise o kişinin sevineceği bir haber alacağına işaret eder. Arkadaşınızın yaralandığını ama kanama olmadığını gördüyseniz o kişinin bir derdinin olduğuna delalet eder.

çocukluk arkadaşını görmek;

Sevdiğiniz bir arkadaşınız ile birlikte yolculuğa çıkacağınıza işaret eder. Bu rüyayı gören kişi eğer bekar ise uzun zamandır tanıdığı ve güvendiği biri ile evleneceğine yorulur.

armağan

Armağan vermek, verilen kişinin değerine göre iyi veya kötü bir haber alınacağına; armağan almak, evlilerin çocuk sahibi olmalarına, bekarların evlenmesine yorulur.

armut

Neşeli ve keyifli olmaktır. Mevsimsiz armut yediğinizi gördüyseniz, bir haram mal kazanabilir ya da hastalığa yakalanabilirsiniz. Armut almak ertelenecek bir yolculuğa; ham armut, üzüntüye işarettir. Armuda ağaçta görmek ise, başarılı olacağınızın habercisidir.

arpa

Arpa yemek arkadaşlarınızla kavga edeceğinize; arpa ekmeği zenginliğe; arpa tarlası, kısmete ve bolluğa; yaş arpa, çok kazanca; arpa biçmek, mal almaya ve hacca gitmeye yorulur.

asansör

Rahatlığa ve size maddi yükü olan kimseden kurtulmaya işarettir.

asilmak

Sizden üst seviyedeki birinin size yardım edeceği anlamına gelir.

asker görmek

Rüyada asker görmenin çok farklı yorumları vardır. Rüyada askere giden erkekse, kuvvete, askere gitmek ise karar almak için yanlış zamanda olduğunuza yorumlanır.

askere gitmek

Yüzlerce yıldır her rüyanın bir anlamı olduğu düşünülüyor. Öyle ki pek çok kişi rüyaların gelecekte yaşanacaklara dair ipucu verdiğine inanıyor. Vatani görev olan askerlikle ilgili de rüya görenlerin sayısı az değil. Peki rüyada askere gitmek hangi anlama geliyor? Askerlikle ilgili rüyaları merak ettiklerinize cevap bulabilmeniz amacıyla sizin için bir araya getirdik.

Askere Gitmek Ne Demek?

Rüyada askere gitmek, kişinin hayallerini gerçekleştireceği ve çok başarılı olacağı anlamına geliyor. Yani oldukça pozitif ve motive edici anlamlara geldiğini söyleyebiliriz. Rüyada askere gitmek aynı zamanda da rüyayı gören kişinin hayatın sunduğu fırsatları en doğru şekilde değerlendirerek başarıdan başarıya koşacağını müjdeliyor. Eğer siz de böyle bir rüya gördüyseniz mutluluk, huzur ve pozitif enerjinin hayatınızda daha çok yer edineceğini söyleyebiliriz…

Asker Uğurlamak;

Rüyada asker uğurlamak, kişinin hayır işleyeceği ve yardıma muhtaç insanlara bonkörlüğü ile destek olacağı anlamına geliyor.

Asker Görmek;

Rüyada asker görmek de tıpkı rüyada askere gitmek gibi iyi ve güzel olana işaret ediyor. Kişinin kötülüklerden, zarar veren durumlardan, negatif enerjiden uzak olacağı anlamına geliyor. Saygı, sevgi, güç, kuvvet ve şöhret olarak da yorumlanıyor.

Denizde Askerlik Yapmak

Denizde askerlik yapmak da rüyada askere gitmek gibi pozitif bir öngörüyü ifade ediyor. Tutkuyla yaptığınız işte çok büyük başarılar elde ederek sizi örnek alanlara ilham vereceğiniz anlamına geliyor.

Şehit Olmak;

Rüyada şehit olmak kişinin yaptığı işte son derece hızlı şekilde yükselmesi ve üst düzey yönetici pozisyonuna geçmesi olarak yorumlanıyor. Genellikle mühim kararlara, imza işlerine, büyük zaferlere yoruluyor.

Tezkere Almak;

Rüya sahibinin askerliğini bitirerek tezkeresini alması yeni ortamlara girmek, farklı insanlara ve iyi dostlarla tanışmak anlamına geliyor. Aynı şekilde mutluluk, sağlık, huzur ve eğlenceyi de ifade ediyor.

Asker Kıyafeti Giymek;

Rüyada asker kıyafeti giymek, diğer rüyaların aksine olumsuz anlamlara sahiptir. Haklıyken haksız konumuna düşmek, emek verilen şeylerin boşa gitmesi olarak ifade ediliyor. Ev, iş, sosyal hayat gibi alanlarda birtakım olumsuzlukların habercisi olduğu söyleniyor. Eğer siz de rüyanızda asker kıyafeti giydiyseniz belli bir süre dikkatli olmanızda fayda var.

Birkaç istisna durum haricinde hem rüyada askere gitmek hem de askerlikle ilgili diğer rüyalar fazlasıyla olumlu anlamlara sahip. Siz de bu riyalardan birini veya benzerini gördüyseniz negatif düşünmenizi gerektiren bir durum olmadığı bilip içinizi ferah tutabilirsiniz. Unutmayın ki rüyalarınızın ne ifade etiğini öğrenmek için eskiden kullanılan rüya tabirleri kitaplarının yanı sıra internetten de faydalanabilirsiniz. Herkese mutlu rüyalar!

aslan görmek

Rüyada aslan görmek rüyayı gören kişinin içsel dünyasındaki karmaşayı anlatır. Bazen kuvveti bazen de düşmanlığı simgeler. Aslandan kaçtığınızı görmek korku ve
endişelerinizi bilinçaltına attığınızı,aslanla dövüşüp kazandığınızı görmek, gerçeklerle yüzleşip hayatınıza yeni bir yön vereceğinize, aslanla dövüşüp yenildiğinizi görmek
her zaman manevi konuda bazı eksik duygularla yüzleşmeniz gerektiği şeklinde yorumlanır.

at

Rüyada herhangi bir şekilde at görmek, iyiye işarettir. İş hayatında yükselme, aşk hayatında iyi gelişmeler, maddi ve manevi isteklerin yerine gelmesi demektir. Ama ölü at zarara ve yakın zamanda ölüme; bağlı at mevkiinin değişmemesine; at satmak kavgaya işarettir.

at görmek

Murada ermeye yorulur. At genel itibari ile güzel bir hayvandır ve güzel anlamlar ile yorumlanmaktadır. Rüyada at görmek yüksek mevkiye işaret eder. Bereketin, bolluğun ve kısmetin işaretidir. Rüyada at üzerinde olmak doğruluk yolunda olmaya işaret etmektedir. Attan indiğini görmek ise iyi değildir. Rüyada atın kuyruğunun çok gür ve uzun olması çevrenizdeki akrabalarınızın ve çocuklarınızın çok olması ile yorumlanır.

siyah at görmek nedir;

Dinine düşkün bir kadın manasına gelir. Siyah ata bindiğini gören kişi karsız bir yolculuğa çıkar. Aynı zamanda rüyada siyah at görmek devlet ve dünyalığa işaret etmektedir. 

beyaz at görmek nedir;

Murattır. Kişinin inancının kuvvetli olmasına, düşmana karşı galip gelmeye, mala ve hatta itibara delalet etmektedir. Rüyada beyaz ata bindiğini görmek iyidir. Bu rüya sahibi şerefe ulaşacak manasına gelir. Ayrıca rüyada beyaz at görmek rüya sahibinin sevdiği kişiye kavuşacağına, aşk hayatının yolunda gideceğine işaret eder.

ata binmek; 

Ata bindiğini gören kimsenin genellikle istediği bir şey olur. Güzel ve temiz bir ata bindiğini görmek rüya sahibinin kudretli ve şerefli bir kimse olduğuna işaret eder. Rüyada erkek ata bindiğini görmek düşmana galip gelmeye, kır ata bindiğini görmek ise düşmanını bozguna uğratmaya delalet eder. Rüyada doru rengi ata bindiğini görmek maddi durumu iyi olan biri ile evlenmeye delalet eder. Rüyada bekar bir kimsenin ata binmesi asil ve maddi durumu iyi olan bir kadın ile evlenmesi anlamını taşır. Sağlıklı ve genç bir ata bindiğinizi görmek ise iş hayatında hep başarılı olacağınız, aşk hayatında da iyi gelişmeler yaşayacağınız anlamına gelir.

attan inmek;

Zorluğa ve darlığa düşmek manasına gelir. 

ölmüş at görmek;

Rüya sahibinin itibara kavuşacağı manasına gelmektedir. 

gemsiz ata binmek;

Eğersiz ve gemsiz at kötü huylu fitne bir kadın ile tabir olunmaktadır. Dişi at şerefli bir kadına tabir olunur. Erkek at ise güç, şeref ve iktidar manasına gelmektedir. 

attan düşmek;

Rüya sahibinin sağlığının bozulacağına veya bir miktar para kaybedeceğine delalet eder. 

huysuz ata bindiğini görmek;

Rüya sahibinin yalancı bir kimse ile sevgili olmasına işaret eder. Bu kişi rüya sahibine huzursuzluk ve zarar verecektir. Bu yüzden rüyada huzursuz bir ata binmek iyi şekilde yorumlanmaz. 

at almak;

Kişinin işi hayatında gelişmelere işaret eder. At satın aldığını gören kişi memur ise yakın bir zamanda terfi eder.

at arabasi

At arabasına bindiğinizi görmek, geçici bir hastalığa yakalanacağınız anlamına da gelebilir.

ateş

Ateşinizin çıktığını görmek, hayatın asıl güzellikleri varken sizin gereksiz işlerle uğraştığınız anlamına gelir. Kendinize biraz çeki düzen verip daha verimli olmaya çalışın. Rüyada evin yanması hakkedilmeyen bir zenginliğe; ateş içinde olmak, önemli birilerini korkutmaya; ateş söndürmek iyiliğe; sobada veya ocakta ateş görmek rüyayı gören evli ise hamileliğine; ateşte et pişirmek dedikoduya; ateşte tencere kaynatmak işlerin yolunda gitmesine işarettir.

ateşböceği̇

Yakında alacağınız bir haberden dolayı sağlığınızın ve moralinizin düzeleceğine yorumlanır.

atlamak

Bir yerden başka bir yere atlamak, sosyal statünüzün değişmesi anlamındadır. Aşağı atlamak, para durumun tamamen tersine dönmesi, yukarı atlamak, gelire ve zenginliğe; dere, hendek veya duvardan atlamak, rahata ermek demektir.

atlas kumaş

Daha önce başladığınız bir işi başarıyla bitireceksiniz. Atlas kumaş satın almak, eşini aldatma; atlas elbise giyinmek ise, iyi bir evlilik yapma anlamındadır.

atölye

Yeni bir işe gireceksiniz ve azminizle başarılı olacaksınız demektir. Riyakar bir arkadaşınızın varlığının da habercisidir.

av

Eğer rüyanızda avınızı yakalayamadığınızı gördüyseniz, zoru başarmak için mücadele vermeniz gerekecek demektir. Avı yakaladığınızı görmek ise yakın zamanda başarıyı ve mutluluğu elde edeceksiniz demektir.

av köpeği̇

Girişimde bulunacağınız işlerde başarıya ulaşacağınıza ve hayallerinizi gerçekleştireceğinize habercidir.

avukat

İçinde bulunduğunuz durumda hareketlerinize dikkat etmelisiniz. Düşünmeden hareket ettiğiniz takdirde çok büyük zararlarla karşılaşabilirsiniz.

avuç

Avucun temiz olması faydalı ve karlı işlerle uğraşmak anlamındadır. Alkışlamak hoş vakit geçirmenin ve mutluluğun işaretidir.

ay

İş hayatında meydana gelecek bazı değişiklikler, kazançlı çıkmanıza neden olacak demektir. Aşk hayatınızda da gelişmeler olacak. Ayın bulutla kaplı olması, gözde bir hastalığa veya sevgiliden ayrılmaya işarettir.

ay (hilal) görmek

Rüyada kendinizi ay ile yan yana görmek, büyük bir sevince, ayın içine girdiğinizi görmek, zor bir hastalıktan kurtulmaya, ayın ışığından rahatsız olmak, sizi üzen bir konunun tekrar gündeme geleceğine, ayın eviniz üzerinde durup ışığının evinize yansıması ise sizin ya da ailenizden birinin büyük başarı elde edeceği şeklinde
yorumlanır.

ayak

Rüyada ayak görmek bol kazançlı işe, sıhhatli ve zekice düşüncelere, azimli ve sabırlı davranışlara işarettir. Sakat ayak, kötü haber ve üzüntüye; kıllı ayak, büyük bir suçtan aklanmaya; ayak kesmek, bir iş için ödüllendirmeye; kız ayağı, işlerde başarıya; kadın ayağı, yaşam boyu zorluklara işarettir.

ayakkabı görmek

Görülen her türlü ayakkabı mevsimine göre farklı yorumlanır. Kış mevsiminde görülen yazlık ayakkabı sıkıntıların, yaz mevsiminde görülen kışlık ayakkabı ise tersliklerin habercisidir. Kendi mevsiminde giydiğiniz ayakkabı eğer ayağınızı sıkıyor ve canınız yanıyorsa haksızlık ya da iftiraya uğrayacağınıza, giydiğiniz ayakkabının şeklinden
hoşlanmadıysanız alacağınız kararın sonucunu sizi üzeceğine çok sevdiğiniz ve rahat olduğunu hissettiğiniz ayakkabıyı giymek ise gelecekte çok güzel sürprizlerin habercisi olduğuna yorumlanır.

ayakkabılarınızı bulamamak;

Rüyanız ayakkabılarınızı bulamamaktan ibaretse bu bir konu hakkında karar vermekte güçlük çektiğiniz anlamına gelebilir.

aydinlik

Hayallerinizin gerçekleşeceğine, isteklerinizin olacağına işarettir.

ayi

Zorluklarla ve sıkıntılarla karşılaşacağınız anlamına gelir. Bir kadın için bu rüya, yeni düşmanlara sahip olacağının ve bazı zorlukların oluşacağının işaretidir. Bir ayı öldürmek, sıkıntılardan kurtulacağınız anlamına gelir.

ayna

Rüyada ayna silmek ünlü olmaya, ayna sırlamak bir kötülüğe, sırları dökülmüş ayna kazançlı bir yardım almaya işarettir. Rüyada aynaya bakmak, yeni bir çevre ve yeni dostlar edinmeye işarettir. Bir aynaya bakarak çok güzel olduğunu düşünen birinin önünde, mutluluk, ama aynaya bakarken solgun ve bitkin olduğunu görmek önünde sıkıntılarla dolu bir döneme girildiğine işarettir. Rüyada aynanın kırılması kötü bir haber alınacağını belirtir.

ayrilik

Rüyada sevdiğiniz birinden ayrıldığınızı görmeniz, yeni bazı zorluklarla karşı karşıya olmanızın habercisidir. Düşman olduğunuz birinden ayrılmak ise hayatınızın düzene gireceği anlamındadır.

ayva

Rüyada ayva görmek, içinde bulunulan durma göre hastalık, hastalıktan kurtuluş, yolculuk, doğum, işte başarı ve kazancı işaret eder. Ayva ağacı faydasız bir arkadaşlığa, ayva sıkmak kazançlı bir iş gezisi sonucunda para kazanmaya işarettir.

ayçi̇çeği̇

Şansın açılması ve sıkıntıların sona ermesi anlamına gelir.

aza (organ) görmek

Boyun: İstenmeden yapılan suç ve günaha
Bacak: Atlatılabilecek bir sıkıntıya
Diz: Ailedeki sıkıntılara
Ense: Borç konularında yapılması gereken hassasiyete
El: Kazanç saadet ve sevince
Kaş: Mala ve uzun ömre
Kalp: Kahramanlığa, akla, cesaret ve sevgiye
Sırt: Yaşlılığa ve hastalığa
Göbek: Eşler arasındaki gelişmelere göre yorumlanır. Göbek büyükse eşler arasındaki uyuma, göbek küçükse ikili ilişkiler arasındaki manevi sıkıntılara işaret eder.

azrai̇l

Azrail’i can alırken görmek, uzun bir hayat yasacağınıza işarettir. Azrail’i gülerken görmek, acısız bir vefata işarettir.

azrail görmek

Azrail’in rüyada olduğunu bilip yüzünü görememek uzun sürecek hastalığa, Azrail’in suratı asıksa olumsuz gelişmelere, Azrail’in yüzü sizi korkutmayacak kadar normalse,
uzun ömre, Azrail’in elini öpmek ise bol kazanç ve rahat bir ömre yorumlanır.

açgözlülük

Rüyada açgözlülük yaptığını görmek, içinizdeki üzüntüden bir süre daha kurtulamayacağınıza işarettir.

açiliş

Rüyada bir açılışta bulunmak veya bir açılışa davet edilmek sevinçli habere işarettir. Bir yerin açılışını yapmak, insanların hayrına olan bir işin, güzel günlerin kısa sürede geleceğine işarettir.

açılışa katıldığını görmek

Rüyanızda her hangi bir yerin açılışında olduğunuzu görmek gerçek hayatta yapmanız gerekenlere geç kaldığınızı orada olmaktan mutlu iseniz, bol kazançlı ve sağlıklı bir
geleceğe, açılıştaki kurdeleyi sizin kestiğinizi görmek ise bazı maddi veya manevi kayıplarınız olabileceği şeklinde yorumlanır.

açlik

Rüyada açlık çekmek, maddi konularda kazanç sağlayacağını belirtir. Çocuğu, dilenciyi veya bir hayvanı doyurmak ise hayırlı bir iş yaparak, manevi kazanç sağlanacağını belirtir.

açma

Rüyada açma yemek, bir yoksulu düşüneceğiniz konusundaki vaadinizi gerçekleştirmeniz gerektiğine işarettir. Boş laflar etmemeniz, adaklarınıza ve verdiğiniz sözlere dikkat etmeniz gerektiği anlamına da gelir.

açma

Rüyada açma yemek, bir yoksulu düşüneceğiniz konusundaki vaadinizi gerçekleştirmeniz gerektiğine işarettir. Boş laflar etmemeniz, adaklarınıza ve verdiğiniz sözlere dikkat etmeniz gerektiği anlamına da gelir.

Bazı sorun ve sahtekarlıkla karşı karşıya kalacaksınız demektir.

ağabey

Yardıma ihtiyaç duymadan yaşayacağınıza ve maddi sıkıntı çekmeyeceğinize işarettir.

ağaç

Rüyada meyve ağacı görmek, isteklerin olacağına ve maddi kazanca işarettir. Yapraksız ve kuru bir ağaç fakirlik; çok yapraklı ağaç ise sağlık ve mutluluğu belirtir. Ağaç dalı kısa bir süre için sorunların çözüleceğine, fakat tekrar başlayacağına işarettir.

ağda

Rüyada ağda görmek ya da kullanmak, endişelerin geçeceğine ve mutluluğun geleceğine işarettir.

ağiz

Ağzın kapalı olduğunu görmek, ağzı bozuk olan bir kimse demektir. Ağız kenarı görmek, karşılaşabileceğiniz tehlikelerden kaçarak kurtulacağınıza işarettir.

ağladığını görmek

Sevinç ile yorumlanmaktadır. Hüzün ve kederden kurtulmaya, tüm sıkıntıları atmaya, sevineceğiniz güzel haberler alacağınız anlamına gelir. Helal mal, para ve sevinç ile yorumlanır. Rüyada bir kişi ağladığını gördüğünde Allah’ın rahmetine nail olur. Sıcak gözyaşı kedere, soğuk gözyaşı ise gamdan üzüntüden kurtulmak demektir. Rüyada sessiz bir şekilde ağlamak, üzüntülerin artık bitmesine, kederin gitmesine delalet eder. Rüyada ağlarken her iki gözünüzden de yaş aktığını görmeniz muradınıza ermeniz ve hüzünlerinizden kurtulmanız manasını taşımaktadır.

çok ağlamak;

Hatta ağlayıp bir yandan da bağırmak feryat etmek sevinç ile yorumlanmaktadır. Yardım istemek için rüyada feryat etmek ise kişinin gerçek hayatta yapmış olduğu kötülükten dolayı kanun uygulaması ile bir ceza göreceğine delalettir.

ağlayarak uyandığını görmek;

Genellikle yakın bir zaman içerisinde sevinecek ve mutluluğa ulaşacağınız anlamına gelir. Kişinin çok sevineceği bir haber alacağı ve çok uzun süredir hayal ettiği bir dileğine kavuşacağını anlamını taşır. Rüyada sessizce ağlamak; Allah’tan korkmaya, muhtaç olan kimseler için yağmur yağmasına delalet eder. Eğer rüyada ağlamak Allah korkusundan, işlenen günahlara pişmanlıktan dolayı veya Kuran dinlemekten dolayı ise rüyayı gören kişinin üzüntülerinin yerini sevinç alması anlamını taşımaktadır. Rüyada sessiz bir şekilde ağlayan kişi bereket ile yorumlanmaktadır.

yüksek sesle ağladığını gören bir kimse;

Uyandığında da ağlayacağına işarettir. Genellikle rüyasında yüksek sesle ağlayan biri gerçekte de ağlar. Ağlamak bir insanın ruhunun sağlığına işarettir. Rüyada ağladığını gören kişi gerçekte çok sevinecektir. Rüyada gözyaşınız yanağınızı yakıyorsa, sevineceğinize, eğer üşütüyorsa üzüleceğinize işarettir. Sessiz bir şekilde ağlamak gam ve kederden kurtulmak demektir.

ağlamaktan dolayı gözlerinin yaşla dolu olduğu fakat dışarıya çıkmadığını görmesi;

Helal mal kazanacağı anlamını taşımaktadır.

sağ gözünden yaş akması;

Sağ gözden yaş akması sevdiği kişiye kavuşacağı anlamına gelir.

sevinçten ağladığını görmek;

Gerçek hayatta da huzurlu ve mutlu bir aileye sahip olunacağı, herkesin sevdiği bir kişi olunacağına ve daha mutlu, rahat bir hayatın olacağını anlamına gelmektedir.

birisine sarılarak ağladığını görmek;

Büyük işlere imza atılacağına ve hayırlı kapıların açılacağına yorulur.

gelinlik ile ağladığını görmek;

Yaşanacak güzel ve hayırlı bir olay için ağlamak manasına gelir.

birisi için ağladığını görmek;

Bir şeyin sonucunda büyük bir kazanca sahip olunacağına işaret eder. Zengin olacağına ve bu sayede birçok borcun kısa süre içerisinde ödeneceği anlamını taşır. Zorlukların daha kolay bir şekilde aşılacağı manasını da taşır.

ağri

Sevgiliniz sizi hayal kırıklığına uğratıp kalbinizi kırabilir. Hayatınıza kendi menfaatleri için sizi kullanmak isteyen biri girebilir. Ya da önemsiz bir hastalığa yakalanacağınız anlamına gelir.

ai̇le

Rüyasında ailesiyle birlikte oturduğunu gören kimse güçlü duruma gelir. Yani hemen her konuda kendini destekleyenler vardır. Aile karanlık bir yerde oturuyorsa, iş ve parayla ilgili sorunların halledilmesi için zaman gerekir. Aile aydınlık ve ferah bir yerdeyse, güçlü bir destek, başarılı bir girişim için yeterli olacaktır demektir.

aşık olmak

Rüyada sevgilisi ile başka birisini görmek, kadın için tehlikeli bir rakibi olduğuna, erkek içinse sevgilisinin kendisine çok sadık olduğuna işarettir. Aşık olduğunu görmek çok mutlu olacağınız anlamına gelir. Bu rüya, çevrenizdeki insanlardan memnun olduğunuza, sıkıntıdan uzak olduğunuza işarettir.

aşık olmak;

Rüyanızda aşık olduğunuzu veya tutkulu bir buluşma yaşadığınızı görüyorsanız bunun nedeni hayatınızda bu tür bir samimiyet ve tutkuya sahip olmamanız olabilir. Aşık olmak üzereysek eğer günlük hayatımızda veya yeterli sevgiyi almıyorsak partnerimizden bu tür rüyalar görmemiz çok olağan.

aşçi

Bolluk, rahatlama ve mutluluğa işaret eder. Ayrıca ani bir yolculuğu da belirtebilir. Aşçıyı kazan başında görmek, evlenmek isteyenler için hayırlı kısmete, hastalar için hastalığın ilerlemesine yorulur. Aşçıyı evde görmek, oturduğunuz evden daha iyi bir eve taşınmaya işarettir.

B

baba görmek

Rüyada anne, dede ve baba görmek hayra yorulur. Rüyada baba görmek; ummadığınız bir yerden beklemediğiniz anda gelecek olan rızka işaret eder. Rüyasında babasını gören kişi kısa zamanda muradına erer.

Rüyada baba görmek rüya sahibinin içinde ukde kalmış ve uzun zamandır gerçekleştiremediği isteğini gerçekleştireceği şeklinde de yorumlanır. Ölmüş babanızın rüyanıza girmesi ise sizden dua istediğine yorulur. Babanızın başka birileri ile kavga ettiğini görmeniz bir hastalığa yakalanacağına işaret eder.

babası tarafından evlat olarak sevildiğini gören kişi;

Hayırlı bir yola girer ve tüm sorunlarının üstesinden gelir.

Rüyada baba ile kavga ettiğini görmek;

Aileden ayrılmaya işaret eder. Fakat kavga etmek bazı tabircilere göre rüyayı gören kişinin babasından alacağı yardım ve maddi destekle rahatlayacağı manasına gelir.

baba olduğunu görmek;

Bir erkeğin rüyasında baba olduğunu görmesi güç ve iktidarın göstergesidir. Kişinin zorlukların üstesinden çok rahat bir şekilde geleceğini ve refaha kavuşacağını anlatır.

babanın ağladığını görmek;

Eğer baba hasta ise sağlığı ile ilgili güzel gelişmeler yaşanacağına ve iyileşeceğine delalet eder. Eğer babanız uzakta ve uzun zamandır görmüyorsanız bu rüya kavuşacağınıza işarettir.

Rüyada anne babanın boşandığını görmek;

Anne ve babanın boşandığını görmek kişinin çok üzüleceği bir olay yaşayacağına ancak durumu kabullenip anlayış ile karşılamaya başlayınca içinde bulunduğu durumdan kurtulacağına işaret eder.

babanın öldüğünü görmek;

Kötü bir rüya gibi görünse de anlamı iyidir. Rüyada babanızın öldüğünü görmek aslında babanızın evlat olarak sizden razı olduğuna işaret eder.

baba oğul kavgası görmek;

Anlam olarak iyi rüyalardan biridir. Baba oğulun kavga ettiğini görmek güzellik, esenlik bulmak şeklinde tabir edilir. Rüya sahibinin bir konu hakkında babasından akıl alacağına ve kendisine yol göstereceğine işaret eder.

babaanne görmek

Rüyada babaanne görmek her zaman yardım ve yol gösterici olarak değerlendirilir. Rahmetli babaannenizi rüyanızda sol tarafınızda görmek geçmişle ilgili uyarılara, sağ tarafınızda görmeniz ise gelecekle ilgili yardım ve uyarıcı semboller içerdiğini anlatır. Rüyadaki diğer sembollerle birleştirerek değerlendirilip yorumlanır. Babaannenizi ağlıyor görmek sağlığınızla ilgili sorunları gözden kaçırdığınıza ya da önemsemediğinize yorumlanır. Babaannenin mutlu ve neşeli bir şekilde konuştuğunu görmek ise her şeyin yolunda olduğu şeklinde yorumlanır.

baca görmek

Rüyada baca görmek para ve güce bacanın yıkıldığını görmek kedere ve sıkıntılara, bacadan dumanın çıktığını görmek mutluluk ve sevgiye, bacadan çıkan siyah duman
sizi korkutuyorsa uzun sürecek sıkıntılara yorumlanır.

bacak görmek

Rüyada bacak görmek genelde yolculuk olarak değerlendirilir. Rüyada bacakların ağrıdığını görmek içsel yolculuk yapıp öz eleştiriyle durumunuzu değerlendirilmeniz
gerektiğine, bacaklarda kırık olduğunu görmek kendinize haksızlık yaptığınıza, bacakların üstündeki yaraları temizleyip sarmanız doğru kararlar alacağınıza, koltuk değneğine yaslanarak bacaklarınıza destek verdiğinizi görmeniz aile içindeki sorunlara acilen çözüm bulmak için yardım almanıza, bacaklarının titrediğini görmek, bazı konularda haksız olduğunuza, iki bacağınızın koptuğunu görmeniz ise aile içinde
yaşanacak bir ayrılığa işaret eder.

bacağının tekini kaybetmek

Lennox’un kitabı ayrıca, uzuvların kesilmesi veya eksik uzuvların rüyalarda görülen tipik bir tema olduğunu ve yetenek veya hareketlilikte bir miktar eksiklik olduğunu işaret ettiğini belirtiyor. Ayağınızın eksik olması, “yolunuzun dengesiz olmasıyla ilgilidir, oysa bir bacağın tamamının veya her iki bacağınızın eksik olması, yolunuzda tamamen durmanız anlamına gelir.”

badana yaptığını görmek

Evinizi badana yaptığınızı görmek kalıcı ve iz bırakan ve mutsuz olaylara sünger çekeceğinize ve büyük sorunların aşılması ve rahat bir hayat anlamına gelir. Evin iç duvarlarını badanalamak aile içindeki huzura, yaptığınız badananın kirli gözükmesi aile içindeki bazı sorunların çözülmesi gerektiğine, Cephe duvarını badanalamak yüz
güldürecek başarıya, dış duvarların tamamını badanalamak şöhret ve çevrenizde aranan kişi olacağınıza, iyilikle anılmaya, açık renkli badana Ruhunuzun temizlenmesi sonucu
rahatlayacağınıza, Ağlayarak badana yapmak acılarınızın temizlemeye ve gizlemeye çalıştığınızı sonuç olarak da başarılar elde edeceğinize yorumlanır.

badem görmek

Mevsiminde satılan yeşil badem (çağla) huzurlu ve istikrarlı hayata, kuru badem kalıcı dostluklara, badem ağacından badem toplamak, yapılan tüm emeklerin sonucunun
çok güzel olduğuna ve artık maddi ve manevi kazanımlara çok yaklaştığınıza, tatlı badem gönül ilişkilerinizde artık dengeli ve huzurlu bir döneme girip çok mutlu
olacağınıza, yorumlanır.

bahar

Bahar mevsimini görmek aşk hayatınızın güzel olacağı anlamına gelir.

baharat

Birinden zarar görmeye ve hastalığa işarettir.

bahçe görmek

Bahçe içinde bulunduğunuz halin sembolüdür. Bahçeye ağaç dikmek işlerinizde köklü ve kalıcı gelişmelere, bahçeden çıkarılmak, yanlış kararlar alacağınıza, bahçe sulamak, ailenizle birlikte yaşayacağınız büyük bir kazançtan sonra gelen mutluluğa işaret eder

bahçivan

Bol ve sürekli gelire kavuşacağınız anlamındadır. Geveze bahçıvan, çöpçatan bir kimseyi belirtir. Bir bahçıvandan bir şey alan kimse, yararlı, değerli bir şey duyar. Bahçıvan tutmak bir rahatsızlık geçireceğiniz anlamına gelir. Rüyasında bahçıvan gören kişi büyük hayır işler. Bu rüya onun temiz, iyi ve makbul biri olduğunu açıklar. Bu insan yaptığı iyiliklerin karşılığını mutlaka görür.

bahşi̇ş vermek

Rüyada bahşiş vermek kaybolan bir şeyin bulunmasına, küçük miktarda bahşiş vermek büyük bir sıkıntıyı sorunsuz atlatacağınıza; büyük miktarda bahşiş vermek ise, saygınlığın artırmasına ve yapılan işte ilerlemeye işarettir. Herkese bahşiş dağıtmak ticarette başarı kazanacağınıza işarettir.

bakir

Üst pozisyonlarda çalışan kişiler tarafından ezileceksiniz demektir.

bakkal

Çok dürüst bir kişiliğe sahip olduğunuza ve kimsenin hakkına göz dikmediğinize işarettir.

bal

Zenginliği gösterir. Rüyada bal yiyorsanız, bu hem zengin olacağınız hem de aşk hayatınızda şanslı olacağınız anlamındadır.

baldiz

Ev içinde huzursuzluk çıkacak, aile arasında yaşayacağınız sorunlar canınızın sıkılmasına neden olacak demektir.

bale

Evliliğinizde bazı sorunlar görülecek. Eşiniz de siz de birbirinize sadık olmayacaksınız. Bu rüya evli olmayanlar tarafından görülürse sevgililer arasında kavgaya işaret eder.

balik

Balık daima kısmet sayılır. Canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığı anlamındadır. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağına, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir. Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklar da yaklaşan kısmetlerdir.

balık görmek

Rüyada balık görmek; kısmet, rızık ve mal ile yorumlanır. Rüyada gördüğünüz balık eğer büyükse bu büyük balık salih bir kişi olarak; küçük ise üzüntü şeklinde yorumlanır.

balık yemek; 

zenginlik, para, mal ve mutluluk olarak yorumlanmaktadır. Rüyada balık yediğini gören kimse kadın ise; hamileyse doğumunun kolay geçeceği ile yorumlanmaktadır. Rüyasında balık yediğini gören erkek ise; şansının açılacağı ve hayatta daha şanslı olacağı anlamına gelir. 

balıkçı görmek; 

Zengin birisi ile evlenmek isteyen kişi olarak yorumlanmaktadır. Rüyadaki balıkçının anlamı gününü gün etmek ve gezip tozmak manasına gelmektedir. 

balık satın aldığını görmek; 

Bu kişinin yakın bir zaman içerisinde evleneceği şeklinde yorumlanmaktadır. 

ölü balık görmek; 

ya da kokmuş balık haram mal yemek ile yorumlanmaktadır. Rüyada ölü balık gören kişinin iş hayatında eline geçecek paranın hayırlı olmayacağına delalet etmektedir. Ayrıca rüyada ölmüş balık görmek yeni bir işe başlayacağınız fakat bu iş ile ilgili birtakım sorunlar yaşayacağınız anlamına da gelebilir.

büyük balık görmek; 

Beklemediğiniz bir anda gelecek olan para, servet, mal anlamı taşır. Balık bereketi sembolize eder. Bu yüzden rüyada balık görmek genellikle iyi bir şekilde yorumlanır ve bereket anlamına gelir. 

küçük balık görmek; 

Genellikle sıkıntı ve dert anlamına gelir. Rüyasında küçük balık avladığını gören bir kişi aile bireylerinden dolayı bir şeye üzülür. Bir süre dertli ve mutsuz günlerin sizi beklediği anlamına da gelir. Ayrıca aile, iş, aşk hayatı ile ilgili sıkıntılar da olabilir.

yunus balığı görmek; 

Rüya sahibinin zengin olma yolunu bulduğu manasına gelmektedir. 

balık sürüsü görmek; 

Kariyerinizde yükselişe geçeceğiniz manasına gelmektedir. 

kokmuş balık yediğini görmek; 

Temiz ve lezzetli yemeğinizi yemeyip kötü lezzeti olan kokmuş bir balığı yediğinizi gördüyseniz bu rüya eğer evliyseniz eşinizi bırakarak çapkınlık peşinde koşacağınız manasına gelmektedir. 

balık tutmak; 

Rüyada balık tuttuğunuzu görmeniz elinize bir yerden toplu bir şekilde para geçeceği manasına gelmektedir. Bir diğer anlamı ise emeklerinizin, karşılığını fazlası ile alacağınızdır. Bazen de bir arayış içerisinde olduğunuz anlamını taşıyabilir. Su yolunda balık tutmak; rüya sahibinin yapacağı birtakım hileler ile etrafındakilerin mallarını ellerinden alacağı manasına gelir. İçerisinde çeşit çeşit balıkların olduğu bir kova veya kap gördüyseniz işleriniz yolunda gidecek manasına gelir. Rüyada balığı tutup denizden çıkarmak ise elinize bir ganimet geçeceği anlamına gelir.

balkon

Balkonda durmak veya balkon görmek, ayrılığın habercisidir. Bu rüyayı gören kişi genelde sevgilisinden ayrılır.

balta

Rüyada balta görmek, sıkıntı yaşanılan konuda yardım geleceğini, sağlığı kötü ise sağlığına kavuşacağını belirtir. Balta vurmak amaçlarınıza ulaşmak için çok çaba sarf etmeniz gerekecek demektir. Kırık balta, hastalık olacağına ve para kaybedileceğine işarettir. Rüya sahibi bir kadınsa, zengin olmayan fakat çok iyi kalpli biriyle evleneceği anlamına gelir.

bamya

Artık şanslı bir döneme girdiğinizin habercisidir.

banka

Bankada çok para görmek, zengin olacağınızın işaretidir. Banka görmek para kaybedileceğine işarettir. Para çekmek, para açısından rahatlayacağınız ve iş hayatında başarılı olacağınız anlamına gelir.

banyo yapmak

enç biri için sevdiği kişiye açılacağı fakat o kişiden olumlu bir yanıt alamayacağı şeklinde tabir edilir. Hamile bir kadının rüyada banyo yaptığını görmesi kötüleşeceğine ve hatta çocuğunu düşürme riski bile taşıdığına delalet eder. Bazı rüya tabircilerine göre ise rüyada banyo yapmak kişinin günahlarından arınması için tövbe edeceği şeklinde yorumlanır.

başkasının evinde banyo yapmak;

Kişinin bir işinin hiç olmamasındansa olduğu kadarına razı gelmesi şeklinde tabir edilir.

dışarıda banyo yapmak;

Rüya sahibinin dedikodusunun yapılacağına, hatta aile sırlarının başkaları tarafından öğrenileceğine bu durumdan da çok rahatsız olacağına delalet eder. Fakat işsiz kişiler için iş sahibi olunacağı olunacağı ya da  yüksek makamlı iş olarak da yorumlanır.

herkesin içinde banyo yapmak;

Rüya sahibinin birtakım sıkıntılarının olduğuna ve bu sıkıntılarına karşı isyan ettiğine delalet eder.

hamamda banyo yapmak;

Kişinin güzel amaçlara sahip olduğuna delalet eder. Rüyayı gören kişinin karamsarlıklarından kurtulacağına, dua ve dileklerinin kabul olması ile kişinin mutlu ve huzura kavuşacağına işaret eder.

kıyafetle banyo yapmak;

Çalışan kişi için iş hayatında var olan problemlerin üstesinden gelmeye, kademe atlamaya ve işinde terfi almaya delalet eder. Kıyafetle banyo yaptığını gören kişinin kısmetinin açık olduğu şeklinde yorumlanır.

küvette banyo yapmak;

Hayırlı ve güzel rüyalardan biridir. Küvette banyo yaptığını görmek zenginlik, kazanç ile tabir edilir. Rüya sahibinin maddi anlamda hiç bir sıkıntı çekmediğine mal ve paradan yana çok fazla miktara sahip olduğuna bu yüzden iyi ve rahat bir hayat sürdüğüne işaret eder.

eşiyle banyo yapmak;

Bu rüyayı gören kişi eğer bekar ise evlilik teklifi alarak yeni bir yuva kuracağına; eğer evli ise ve eşiyle o dönem arası açıksa sorunların çözülmesine, buzların erimesine ve birbirlerine yakınlaşmaya işaret eder. Ayrıca hane içinde huzur olduğuna da delalet eder…

bahçede banyo yaptığını görmek;

Rüya sahibinin yanlış anlaşılacağı bir durum yaşayacağı şeklinde tabir edilir. İyi niyetli bir şekilde yardımda bulunmak isterken kişi yanlış anlaşılacak ve işleri elini yüzüne bulaştıracaktır.

erkekle banyo yaptığını görmek;

Rüya sahibinin tüm isteklerine kavuşacağına işaret eder. Ayrıca başarılı bir işe imza atacağına ve birçok durumun istediği şekilde gideceğine delalet eder.

bar

Bara gitmek, para kazanmak için yasal olmayan yollara başvuracağınız ve bunun sonucunda da olayların sizin açınızdan olumsuz gelişeceği anlamına gelir.

baraka

Sonunda para kaybı olan kötü bir durumla karşılaşacağınıza işarettir. Barakada oturmak evdeki huzurunuzun bozulacağı anlamına gelir.

bardak

Dolu bardak iyi haber anlamına gelir. Boş bardak, iyi giden evliliğinizin bozulacağı ve çok sıkıntı çekeceğinize işarettir. Bardak kırmak, ev içinden birinin ölümüne işarettir.

barişmak

Yaşanılan küskünlüklerin büyüyeceğine işaret eder.

barut

Barut patlatmak, genç biri ile ilişkiye girmek anlamındadır. Çevrenizde sevilen biri olmanıza işarettir. Barut dumanı, uzaktaki bir arkadaştan haber gelmesi anlamına gelir.

basamak

Basamaktan çıkmak yakın bir gelecekte hayatın düzene girmesine, basamakta oturmak ise şansın bir süre daha kapalı kalmasına işaret eder.

baston görmek

Rüyada baston görmek rüyanızdaki diğer sembollerle ve içinde bulunduğunuz duruma göre değişir. Elinizde bulunan bastonun sapı ve kendisi altın, gümüş gibi kıymetli bir madenden büyük kazançlar elde edeceğinize; kırık baston kısa süren hastalığa; bastona dayanmak ihtiyacınız olan bir anda alacağınız bir yardıma; demir baston düşmanlarınızla yapacağınız mücadeleden galip çıkacağınıza; bastonla dayak yemek ya da dayak atmak ise sıkıntılardan kurtulacağınız anlamını taşır.

bataklik

Sahtekar insanlarla tanışacak, zarara uğrayacaksınız. Rüyada bataklıkta olduğunu görmek, kişinin sıkıntılı bir dönem geçireceğinin işaretidir. Bataklıktan çıkmak, iş hayatında küçük bir ilerlemeye işarettir.

bataklık görmek

Rüyada bataklıkta boğulmak haksızlığa uğrayıp büyük bir zarar göreceğinize, bataklığın yanında durmak daha önce yaptığınız büyük bir yanlışı çabalarınızla
düzelteceğinize, bataklığa girdiğiniz halde batmadığınızı görüyorsanız hatanızın bedelini ödediğinize ve huzurlu, rahat bir hayat yaşayacağınıza işaret eder.

batmak

Bir tekne içinde batmak, yaşantınızın birden bire aksi istikamete döneceğine ve sorunlu günler geçireceğinize işarettir.

battani̇ye

Rüyada temiz battaniye veya yorgan görmek, işlerinizin yoluna gireceğini, sağlığınızın iyi olacağı anlamına gelir. Battaniye veya yorgan kirli ise, çevrenizde sizi kıskananlar var demektir. Yırtık battaniye veya yorgan görmek, farkında olmadan yerine getiremediğiniz bir sözünüzden dolayı bir yakınınıza zarar geleceğine işarettir.

bavul

Rüyada ne şekilde olursa olsun bir bavul görmek, mutlaka yolculuğa işarettir. İçi dolu bavul, kötü bir haber, boş bavul planlanan yolculukta aksilikler çıkabileceği anlamındadır.

bayilmak

Rüyada bayılırsanız üzücü bir haber alacaksınız demektir. Bayıldıktan sonra ayılmak, haberin etkisinden çabuk kurtulup, üstesinden gelineceğinin işaretidir. Sıhhatinize dikkat etmeli ve yaşam şeklinizi değiştirmelisiniz.

baykuş

Rüyada öten bir baykuş görmek, bazı insanların sizi kıskandığını ve arkanızdan kötü konuştuğunu belirtir. Eğer baykuş ötmüyorsa veya canlı değilse, işinizde başarı elde edeceksiniz demektir.

bayrak

Savaş olan bir ülkede yaşıyorsanız, savaşı kazanacağınıza, savaş olmayan ülkede yaşıyorsanız, zenginliğe işarettir. Rüyada bayrağı dalgalanır görmek, şanslı bir dönemde olduğunuzu belirtir. Durgun, sarkan veya yarıya kadar çekilmiş bir bayrak, sorunlu günler yaşayacağınıza işarettir.

bayram

Zorlukların aşılacağına, huzurlu bir hayata geçileceğine, rahat ve bolluk içinde bir yaşama ulaşılacağına işarettir.

bağ

Mutluluk ve başarıya işarettir.

bağirmak

Bağırarak yardım istediğinizi görmek başınıza tehlikeli bir olay geleceğine işarettir.

bağlamak

Birini bağlamak sizi kıskananların artmasına rağmen başarılı olacağınız anlamına gelir. Bir düşmanı bağlamak para kazanacaksınız anlamındadır. Ancak bu para gayri meşru yollardan da kazanılabilir. Köpek bağlamak iyi giden işlerin bozulması; bir direğe bağlamak parasızlık çekmeye ve kolay yoldan para kazanma girişimlerinin hüsranla sonuçlanacağı anlamına gelir.

 baş görmek

Başın durumu ve niteliği ile ilgili farklı yorumla vardır. Başın büyüklüğü, mal elde edeceğinize ve çevrenizdeki insanlardan üstün olacağınıza, eğik baş geçmişte
yaptığınız bir hatadan dolayı duyulan pişmanlığa, başın üşümesi maddi tehlikelerin yaklaşması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğine, iki başlı olmak iş ve ev hayatınızdaki problemleri bizzat halletmeniz gerektiğine, kesik baş kaybedilen
maddi ve manevi değerlerin büyük bir çaba ile ger alınmasına, başı tıraş etmek ev ve iş hayatınızda kazançlı ve mutlu birlikteliğe işaret eder.

başsız kalmak

Bir rüyada deneyimleyebileceğiniz en aşırı şeylerden biri de başınız kaybıdır. Lennox’a göre bu, “bir düşünce sürecinin veya kimliğinizin ortadan kaldırılmasının” bir işaretidir.

baş ağrisi

Birine yaranmaya çalışmak veya yalancı şahitlik yapmaktır.

bebek görmek

Her şekilde hayra yorulur. Bebek aslında gerçek hayatta olduğu gibi rüyada da yeni başlangıçların, müjdelerin ve güzle haberlerin geleceğini simgeler. Rüya sahibinin güzel bir yola gireceği şeklinde tabir edilir. Rüyada bebek görmek her anlamda kazanç ile yorumlanır. Maddi ve manevi kazanç, huzur, mutluluk, aşk ve neşe ile tabir edilir…

erkek bebek görmek;

Kız bebek gibi müjde anlamına gelmektedir. Rüyasında erkek bebek gören müjdeli bir haber alır ve işleri yoluna girer. Sevince, mutluluğa, huzura, bolluk bereket ve baht açıklığına delalet eder. Rüyasında erkek bebek gören hamile kadının kız bebeği olur.

kız bebek görmek;

Hayır ve bereket anlamına gelmektedir. Kız bebek görmek sevinçli bir işle karşılaşılacağı ile yorumlanır.

yeni doğan bebek görmek;

Bebek iyi giyinmiş, temiz ve güzelse sıkıntıların çabuk atlatılacağı şeklinde  yorumlanır.

konuşan bebek görmek;

Biraz korkutucu bir rüya olsa da kötü bir anlamı yoktur. Rüyasında konuşan bebek gören kişinin mutlu ve huzurlu bir ahiret yaşamı olacaktır.

bebek emzirmek;

Savunmasız olan rüya sahibinin yakınında gelecek olan kötülükler için uyarı mahiyetindedir. Rüya sahibi yakınından ve uzağından gelebilecek olan kötülükler için her zaman hazır olmalıdır. Adımlarını temkinli atmalıdır.

güzel bebek görmek;

Her zaman için iyi anlam taşır. Rüyada güzel giyinmiş, temiz, tatlı bir bebek görmek sevinçli haberler alacağınız anlamına gelir.

çirkin bebek görmek;

Anlamı kötüdür. Rüyada zayıf, üstü başı kirli bir bebek görmek can sıkıcı haberler alacağınız ile yorumlanır.

bebeğin ağlaması;

Sevilen birisinin tatlı sözleri ile yorumlanmaktadır. Eğer görülen bebek güzel ise iyi bir haber demektir. Bebek aynı zamanda haber anlamına gelmektedir. Fakat üstü kirli, çirkin bir bebek gördüyseniz elinize yakın bir zaman içerisinde bir para geleceği manasına gelmektedir.

bekar birisinin bebek sahibi olduğunu görmesi;

Çok geçmeden yakın bir zamanda evlilik adımları atacağı manasına gelmektedir. Rüyada bebek sahibi olduğunu gören kişiler hem maddi hem de manevi anlamda kazanç sağlar.

bebek sevdiğini görmek;

Hayır ve menfaat ile yorumlanır. Kız bebek sevdiğini görmek üzüntüden kurtulmaya işarettir.

bebeğin süt içmesi;

Evde bereketin, bolluğun ve rızkın artacağı manasındadır. Ayrıca zengin olacağınıza işaret eder. Bebeğin süt emdiğini görmek evdeki bolluk bereket ve zenginliktir.

bebek sahibi olmak;

Hayatınızın yeni başlayacak olan bir bölümüne işaret olabilir diyor Lennox. Elbette, bir bebek de çaresiz olduğu ve bakıma ihtiyacı olduğu için, sahip olduğunuzu düşündüğünüz sorumluluklara da atıfta bulunabilir.

bebek emzirmek

Berekettir, bolluktur ve güç kuvvettir. Bebek emzirmek genellikle iyi yorumlanır. Gel gelelim ki rüyada erkek bebek emzirmek ayrı anlama sahiptir, rüyada kız bebek emzirmek ise apayrı yorumlanır. Rüyada bebek emzirdiğini gören kişinin bekar ya da evli olduğu, çocuklu mu çocuksuz mu olduğu da rüyanın anlamını etkiler. Rüyayı gören kişi hamile ise sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alır. 

 erkek bebek emzirmek;

Güzel ve hayra yorulan rüyalardan biridir. Rüyada erkek bebek emzirdiğini gören birinin çocuklara karşı özel bir ilgisi var demektir. Bu rüya hayırlı haberler alacağınıza işaret eder. Bazı tabircilere göre rüyada erkek bebek emzirmek bebek tatlı ve temiz ise sıkıntılarından ve üzüntülerden kurtulmaya ve mutlu, huzurlu bir yaşam sürmeye işaret eder. Erkek bebek emziren bir kişi iş konusunda atacağı adımlarda başarılı olacak demektir. Ayrıca bu rüya yakın zaman içerisinde bir çocuğunuz olacağı manasına da gelir. 

kız bebek emzirmek;

Hayra yorulur. Erkek bebek emzirmek gibi rüyada kız bebek emzirmenin de anlamı güzel ve hayırlıdır. Eğer rüyada bebek emzirdiğini gören kişi bekar ise, evleneceği anlamına gelir. Bekar birinin rüyada bebek emzirmesi, evliliği işaret eder. Bu kişi evlilik ile müjdelenmiştir.

evli ve çocuksuz birinin bebek emzirmesi; 

Eğer bu rüyayı gören kişi evli ve çocuğu yoksa, rüya sahibinin çocuk sahibi olmak istediği anlamına gelir. 

Eğer evli ve rüyayı gören kişinin bir kızı varsa, kızından hayır görecek manasına gelir.

hamileyken rüyada kız bebek emzirmek;

Rüyada bebek emziren kişi ya da kız bebek emzirdiğini gören kişi, hamile ise kız bebek sahibi olacağı söylenir bazı kaynaklarda.

bebek emziren rüya sahibinin çocukları var ise;

Aynı zamanda rüyada bebek emzirmek rüya sahibinin eğer çocukları var ise çocuklarından razı olacağı anlamını taşımaktadır. Çocuklarının attığı her adım onu gururlandıracak ve işleri ile aldıkları başarılar onu mutlu edecektir. Aile içerisinde, aşk hayatında ve sosyal hayatta mutlu ve huzurlu olunacağı anlamına da gelir. 

kendi çocuğunu emzirdiğini görmek;

Emzirdiği çocuğundan büyük hayır göreceği manasına gelir. Emzirmiş olduğu çocuğu kendisine çok iyi davranacak ve yardım edecektir. Özellikle yaşlılık zamanlarında yardımına koşarak büyük hayırlar yapacak ve anne baba duası alacaktır. Bu rüya bazen de tam tersi yani emzirilen çocuğun anne-babadan yardım görmesi ile de yorumlanır. 

emzirdiği bebeğin büyüdüğünü görmek;

İnsanlara genellikle faydası olan, iyiliği dokunan ve toplum içerisinde sevilen ve sayılan bir kişi olur. Bu yüzden rüyada emzirdiği bebeğin büyüdüğünü görmek güzel bir rüyadır. Hayırlı ve güzel amellerin olduğuna işarettir. 

yeni doğmuş bebek emzirmek;

İki farklı şekilde yorumlanır:

Bebek temiz ve güzelse rüyayı gören kişinin hayatında olumlu gelişmelerin yaşanacağı anlamına gelir. 

Bebek çirkin ve kirli ise yakın zaman içerisinde üzüleceğiniz bir haber alacağınız manasına gelir. Ayrıca bazı rüya alimlerine göre yeni doğmuş bebek emzirmek yakın bir zaman içerisinde hayırlı bir kısmet ile evlenileceği ile de yorumlanmıştır.

beddua

Hal ve hareketlerinizdeki yanlışlıklar nedeniyle mahcup olacağınıza işarettir.

beklemek

Kendinizi birisini beklerken görmek, bilimde ilerlemeye veya dini inançlarınızın azalacağına işarettir.

bekçi̇

Rüyada bekçi görmek, kuvvet ve kudrette artışı belirtir. Mal sahibi olunacağına yorumlanır.

belge

Resmi belge görmek, bir arkadaşın ya da ailede birinin evlenmesine ya da tapuyla ilgili işiniz olacağına işarettir. Okuldan belge verilmesi, hiçbir zaman uğraştığınız işlerin yolunda gitmeyeceğine ve her alanda başarısız olacağınıza işarettir.

berber

Büyük uğraşlar sonucu, başarı ve şans sizinle olacak. Berberde tıraş olmak, zorlukla kazandığınız parayı olumlu işlerde kullanamayacağınıza işarettir.

beyaz araba görmek

Rüyada araba görmek hızı temsil eder. Beyaz araba konumunuzun hızlı bir şekilde yükseleceğine, beyaz araba aldığınızı görmek maddi manevi kazanca, beyaz arabayı
kullanırken çarptığınızı görmeniz ise içinde bulunduğunuz konumu korumak için çaba ve fedakarlıkların yapılması gerektiğine yorumlanır.

beyaz elbise görmek

Rüyada beyaz elbise giymek her zaman mutluluğu simgeler. Yeni elbise başarıya ve mutluluğa, eski elbise çok çalışılması gerektiğine, yırtık elbise çevrenize ve kendinize
istemeden vereceğiniz zarara, başkasının elbisesini giymek evliliğe ve paylaşıma, uzun elbise ailenizdeki ilişkinin doğruluğuna ve mutluluğuna yorumlanır.

beyaz kürk

İyi bir şansın ve başarının habercisidir.

beyi̇n

Beyin yiyorsanız, bazı bilgiler edinip bundan karlı çıkacaksınız. Hayvan beyni görmek, psikolojik durumunuzun yakında bozulabileceğine işarettir. Eğer kendi beyninizi gördüyseniz, durumunuzdan ve çevrenizden memnun olmadığınızın işaretidir.

bezelye

Zenginliğe ve sağlıklı bir yaşama işaret eder.

beşi̇k

Beşiğin içinde güzel bir bebek yatıyorsa bu, zenginliğe ve şansa yorumlanır. Beşik sallamak ise hastalığın habercisidir.

biyik

Rüyada bıyıklı olduğunuzu gördüyseniz, bu bencil olduğunuzun işaretidir. Sahtekarlığa uğrayacağınız anlamına da gelir. Koparılması yoksulluğa işarettir. Bıyığın uzaması üzücü, kesilmesi kötü bir haber anlamına gelir. Birinin bıyığını çekmek o kişiye zarar vereceğiniz anlamına gelir. Kara, uzun bıyık kazancın artmasıyla para bakımdan ferahlayacağınız anlamına gelir.

biçak

Kavganın ve ayrılığın işaretidir. Bu rüya, iş hayatınızda zarar edeceğinizin habercisidir. Rüyada elinde bıçak tutmak, güç ve zenginliğin sürekli olacağına, bıçakla bir şey kesmek, elinize para geçeceğine işarettir. Bıçak kaybetmek veya saklamak olası tehlikelerden kurtulacağınıza işarettir.

bıçak görmek

Rüyada bıçak satın almak ise bıçak satın aldığını gören kişiye bir tuzak kurulacağına ve kişinin de bu tuzağa düşeceğine işaret eder.

Rüyada bıçak görmek;

Bazı tabircilere göre ayrılık şeklinde yorumlanır. Rüyada Bıçak Görmek marifetli bir adam ve düşmanlığa da işaret eder. Bazı rüya tabircilerine göre ise bıçak tek başına görülmüş ise çocuk şeklinde yorumlanır. Eğer birkaç bıçak ve başka silahlar da görülmüşse makamın yükselmesine işaret eder.

bıçak çatal takımı görmek;

evinize gelecek olan kişiler ve bir davetin habercisidir. Bekar kimseler için köklü bir aileden gelen, işi gücü yerinde bir kimse ile evlilik şeklinde de yorumlanır.

bıçak bilemek;

Rüya sahibinin gerçekleşmesini çok istediği bir iş için zahmete girerek emek harcamasına delalet eder.

bıçakla elini kesmek;

Yemek yaparken veya herhangi bir şekilde bıçakla elinizi kestiğinizi görmeniz sizi şaşırtacak bir olay yaşayacağınıza işaret eder.

bıçak saplamak;

rüya sahibinin sivri dilli olduğunu gösteren bir rüyadır. Kişinin açık sözlü, dobra olmasından dolayı bazı sözlerinin karşısındaki kişileri rahatsız edebildiğini ve kızdırdığına işaret eder.

başkasının elinde bıçak görmek;

İnsanlardan gelebilecek tehlikelere karşı temkinli olmak, söylenen sözlere dikkat etmek ve mesafeli olmak gerektiğine delalet eder.

bıçağı elinde tutmak;

Güç ve zenginliğin hayatı boyunca devam edeceğine işaret eder.

bıçak vermek;

Kişinin bir haksızlık karşısında bir başkasına yardım edeceğine delalet eder. Bir kimsenin davasında şahitlik yapmak olarak da tabir edilir. Ayrıca rüya sahibinin iyi huylu ve yardımsever bir kişi olduğunun göstergesidir.

bıçak çekmek;

Sıkıntı ve sorun yaşamak manasına gelir. Bir kimse ile yaşayacağınız sıkıntıdan dolayı ortamın gerileceğine ve bu kişilerin birbirine küseceğine işaret eder. Yakın çevre ile ters düşmek manasına da gelir.

keskin bıçak görmek;

Rüya sahibinin zeki, akıllı ve çalışkan bir kişi ile arkadaş olacağına işaret eder. Bir kadının rüyasında keskin bıçak görmesi ise gönlünü bir erkeğe kaptırdığına, aşık olduğuna işaret eder.

bıçaklandığını görmek;

Hem bir hastalığın habercisi hem de rüya sahibinin bir korkusunun gerçekleşmesi manasına gelir.

büyük bıçak görmek;

Yakın bir zamanda size ulaşacak olan tehlike ile tabir edilir. Büyük bıçak gören kimse yakınındaki kişilere karşı daha dikkatli olmalı ve herkese her şeyi anlatmamalıdır. Dikkatli olunmazsa başa gelebilecek tehlikeler konusunda uyarıcı niteliğindedir.

bodrum

Sıkıntıların sürmesine ve sadaka vererek sevap işlemeniz gerektiğine işaret eder.

bohça

Uzak ve beklenmeyen bir yerden ummadığınız bir misafir gelecek demektir. Dolu bohça zenginlik, bohça kaybetmek sıkıntıların başlaması ve aşk hayatının kötüleşmesine işarettir.

bomba görmek

Rüyada bir bomba patladığını ve yaralandığını görmek rüyayı gören
kimsenin bir zarara uğrayacağına işarettir. Bir bombanın patladığını ama patlayan bombanın size herhangi bir zarar vermemiş olduğunu görmeniz; rüya sahibinin çok dikkatli kararlar alarak kendini koruma altına alacağına işarettir

boncuk

Meydana gelmesinden korkulan bir olayın gerçekleşmesinin habercisidir. Rüyasında bir yerden boncuk alan genç bir kız aşık olur. Evli kadın içinse eşinden duyacağı tatlı sözlerdir. Erkek için ise bu rüya gizli bir ilişkiye işarettir.

borazan

Rüyada borazan veya başka nefesli sazları çalmak, sıkıntılı bir meselenin anlaşmayla sonuçlanacağına ve tatlıya bağlanmasına işarettir. Borazan sesi işitmek, işinizde ilerlemeyi işarettir.

bornoz

Bornoz giymek sorumluluğu çok büyük bir iş alacağınız anlamına gelir. Bornoz satmak önünüze gelen ciddi bir iş fırsatını kaçıracağınız anlamındadır. Bornoz dikmek yeni ve karlı bir işe girmek demektir. Yeni bir bornoz, çalıştığınız işin ilerisi için çok kazançlı olacağına işarettir.

borsa

Borsa ile ilgilendiğinizi görmek, geleceğinizin çok güzel olacağına ve büyük paralar kazanacağınıza işarettir.

boru

Su borusu para kazanmak ve bereket anlamındadır. Boru çalmak, dedikoducu ve iftiracı birinin kişiliğinin ortaya çıkması anlamına gelir. Borudan su akmasını engellemek işlerin bozulmasına ve zarar edileceği demektir. Boru sesi duymak yalan nedeniyle kötü haber alacağınız anlamına gelir.

borç

Kendinizi borçlu ya da alacaklı olarak görmek dostlarla ilişkilerin iyileşmesine ya da kötüleşmesine işarettir. Borcunuzu ödediğinizi görmek ayrılıkların sona ereceğine yorulur. Fakir birisinin dertlerine çare bulmaya ve zor durumdaki insanlara yardım edeceğinize işarettir. Borç vermek maddi imkanların dar olduğu sırada bir aşk yaşamak anlamına gelir.

boy görmek

Rüyanızda boyunuzun normalden fazla uzadığını görmek hastalığa, boyun kısaldığını görmek maddi sıkıntıya, rüyanızda sizin tarafınızdan ya da bir başkası tarafından boyunuzun ölçüldüğünüz görmek ise başarı ve uzun ömür ile yorumlanır.

boya görmek

Rengine göre farklı anlamlara sahiptir:

Beyaz: Mutluluğa
Mavi: Sevgiye
Yeşil: Bereket ve çoğalmaya
Kırmızı: Heyecanlı ve canlı bir
döneme
Sarı: Hastalığa
Pembe: Saf ve temiz duygulara
Mor: Şüpheye
Siyah: Sıkıntı ve kedere
Kahverengi: Uzun yolculuğa
Alacalı renkler: Boş hayaller peşinde koşmaya işaret eder.

boynuz

Arkadaşınızla problemleriniz olacak ve yollarınızı ayıracaksınız. Kesik boynuz bir zorlukla karşılaşacağınız veya para kaybedeceğiniz anlamına gelir.

boyun görmek

Boyna yılan, ip vs. sarıldığını görmek sıkıntıya, boynun keskin bir madde ile kesildiğini görmek, sıkıntıdan kurtulmaya, boynun güzel bir takıyla görülmesi ise yardımlar sonucu
rahatlamaya, boyunda yara çıktığını görmek ise maddi manevi kayıplara işaret eder.

para görmek

Her zaman için hayra yorulmaz. Rüyada Bozuk Para Görmek iftira ve dedikoduyu da çağrıştırır. Ayrıca yapılacak işlerin bozulması şeklinde de yorumlanır.

bozuk para bulmak;

Rüya sahibinin yolda bozuk para bulduğunu görmesi hayatının düzene gireceğine delalet eder. Kişinin hayatının yoluna gireceğini ve çalışmalarında başarılı sonuçlar alacağını anlatır. Rüyada bozuk para bulmak hayra yorulan, güzel rüyalardandır.

bozuk para görmek ve saymak;

Rüya sahibinin güzel sözler duyacağına, mala ve zenginliğe işaret eder. Rüyada bozuk para saydığını görmek para biriktirmek anlamına gelir. Kişinin gelecek için para biriktireceğine işaret eder.

ölmüş birinden bozuk para almak;

Para aldığını görmek, kişinin artık hayır gelmeyeceğini düşündüğü şeylerden vazgeçmesi fakat ümidinin kesildiği noktada hayırlı kapıların açılacağı ve işinden hayır göreceği şeklinde yorumlanır.

bozuk para almak;

Rüya sahibi birinden bozuk para aldığını görmüşse bu o kişi ile birtakım sorunlar yaşayacağına delalet eder. Bozuk para aldığını gören kişi eğer para aldığı kişileri tanıyorsa o kişiler ile hararetli tartışmalar yaşayabilir. Bazı tabirciler ise bozuk para almayı hayra yorar. Özellikle yolda bozuk para bulmak kısmet ve bol kazanç olarak tabir edilir.

bozuk para vermek;

Şans ile yorumlanır; bolluğa berekete işaret eder. Rüya sahibinin şansı ve kısmeti açılacak, işlerini iyi bir şekilde halledecek manasına gelir.

bozuk para saymak;

Rüya sahibinin iş hayatı ile ilgili gelişmeleri, işle ilgili önemli fırsatları işaret eder.

bozuk para toplamak;

Sizin veya bir başkasının bozuk para topladığını görmeniz bir tartışma yaşanacağına ve tatsızlıklara delalet eder.

boğa

Boğa güreşi olumlu yönde bazı değişikliklerin olacağının habercisidir. Rüyada kızgın bir boğa görmek, kötü bir olayla karşılaşılacağına işarettir.

boşanma görmek

Boşandığınızı görmek, evliliğinizde bazı sıkıntılar olduğu anlamına gelir. Bekarsanız sevgilinizden ayrılacağınıza işarettir.

boşandığınızı görmek;

Programınız çok yoğunsa ve yapılacaklar listenizden bunaldıysanız, boşanma rüyası görebilirsiniz. Bir boşanma rüyasının size gerçek evliliğinizin bittiğini söylemeye çalıştığı konusunda umutsuzluğa kapılmayın. Wallace’a göre, yapacağınız görevleri dengelemeye ve diğer insanlara verdiğiniz sözleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Tüm bu yükümlülükleri yerine getirmek zor olabilir ama kısa süre sonra sizin için çok kolay hale gelebilir demektir.

buhar

Güzel habere işaret eder. Buhar banyosu yapmak ise sağlıklı ve mutlu bir yaşam anlamındadır.

bulaşik

Kendinizi bulaşık yakarken görmek, çok günah işlediğinize ve sonunda günahkar olduğunuzun farkına vararak pişman olacağınıza ve tövbe edeceğinize, Allah yolundan ayrılmayarak ruhunuzu rahatlatacağınıza işarettir.

bulgur görmek

Rüyada bulgur görmek evlenmek, evli iseniz çocuk sahibi olmakla yorumlanır. Rüyada bulgurun cam şişe içinde olduğunu görmek çok hassas bir dönemde olduğunuza,
şişenin kırılarak bulgurların yere saçılmasını görmek sonu ayrılıkla bitecek bir ilişkiye, rüyada para ödeyerek alacağınız bulgur aile içindeki sorunları manevi gücünüzle çözerek ailenizin huzura kavuşacağınıza yorumlanır.

bulmaca

Hayatınızda bazı huzursuzluklar, karışıklıklar ve yanlış anlaşmalar olacak.

bulut

Koyu yağmur bulutları problemlere, kara bulut karşılaşılacak zorluklara, bulutlardan yağmur yağıyorsa bolluk ve berekete işaret eder. Başın üstünden bir bulut geçmesi üst seviyede saygın birisinin sizi destekleyeceğine, renkli bulut mutlu bir hayata yorumlanır.

bulvar

Kendinizi bulvarda dolaşırken görmek karşı cinsten yeni birisiyle güzel zaman geçireceğiniz anlamındadır.

burun

İş hayatınızda ciddi ve güzel yenilikler olacak demektir. Burnunuza bir şey kaçması parasal bir zorluğa işaret eder. Burnunuzu delmek fena giden işlerinizin bir arkadaşınızın yardımıyla yoluna gireceğine işarettir. Burnunun akması sizden üst seviyede birinden bir iyilik göreceğinize yorumlanır.

burç

Rüyasında burçlardan birini gören garip olaylarla karşılaşır. Ayrıca aynı burçtan biriyle tanışabilir.

buz

Rüyada buz görmek, iyi haberler duyacağınıza ve bu haberlerle sıkıntılarınızın sona ereceğine, sonunda hayat şartlarınızın olumlu bir şekilde değişeceğine işarettir.

buzaği

Hal ve hareketlerinizde daha temkinli olmanız gerektiğine işaret eder. Buzağı tutmak kötü olayların arkasından güzel günlerin geldiğini haber verir.

buzdolabi

Hatalı hareketleriniz ve yanlış konuşmalarınızla sizin için çok önemli bir kişiyi gücendirebilirsiniz. Konuşmadan önce düşünmeniz gerekir.

buğday

Eve buğday almak, geçim sıkıntısının haberidir. Alınan buğdayın yenilmesi ise, para kazancına işarettir.

böcek görmek

Yaşanacak büyük sıkıntılar ve zorluklara delalet eder. Hayırlı bir rüya değildir. Kişinin ilişkisinde pürüzler çıkacağına ve mutsuz bir evlilik ile tabir edilir. Rüyada böcek görmek kişilerin huzurunu kaçıracak olayların olacağına işaret eder fakat bazı rüya tabircileri de bunu rüya sahibinin hayatında yaşayacağı olumlu gelişmeler şeklinde tabir eder.

hamam böceği öldürdüğünü görmek;

Böceği öldürdüğünüzü görmeniz sizi kıskanan kimseler tarafından işlerinizin elinizden alınacağına işaret eder.

böceği görmek ne demek;

Rüya sahibinin yapmadığı, konuşmadığı şeyleri anlatan art niyetli bir kimsenin vardığını gösterir.

evi böceklerin bastığını görmek;

Evde böceğin görülmesi, rüya sahibinin kendisinden hoşlanmasa, o kişiyi evinde istemese bile sürekli evine gelen bir kimse ile tabir edilir.

böcek sürüsü görmek;

Rüya sahibinin yaşayacağı problemlerden kaçamayacağına delalet eder.

uğur böceği görmek nedir;

Uğur böceği görmek iyidir. Rüya sahibinin hayatında güzel gelişmeler olacağına, mutluluk verici haberlere ve huzura delalet eder. Rüyada birden fazla uğur böceği görmek ise yaklaşan birçok kısmet ile tabir edilir. Uğur böceği gerçekte de şans anlamına geldiğinden dolayı rüyada görülmesi de hayırlıdır. Rüya sahibinin güzel bir geleceğinin olacağına, kısmetli ve bahtı açık olacağına, güzelliklerin kendisini bulacağına delalet eder.

renkli böcek görmek;

Kırmızı böcek görmek rüya sahibinin kendisine yapılacak bazı yanlış hareket veya sözlere karşı bir kırgınlık, kızgınlık yaşayacağına ve bu kızgınlığın uzun süre geçmeyeceğine delalet eder.

böcek yediğini görmek;

Yerden alıp böcek yediğini görmek maddi ve manevi anlamda birtakım kayıpların yaşanacağına işaret eder. Gelir kaybına ve yaşamı olumsuz etkileyecek olayların yaşanacağına işaret eder.

böcek yakaladığını görmek;

Kötü kalpli, art niyetli insanların varlığına delalet eder. Bazı rüya tabircilerine göre rüyada böcek yakalamak yapılacak evliliğin kişiye mutluluk getirmeyeceği şeklinde yorumlanır. Rüyada böcek yakaladığını görmek dedikoducu kimse, mutsuz evlilik şeklinde de yorumlanır.

börek

Bir söylenti duyacağınız anlamına gelir. Börek almak iyi para kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir.

bülbül görmek

Rüyada bülbülü kafeste görmek, aile içi sıkıntılara ve en çok da rüyayı gören kişinin etkileneceğine, bülbülü tutmak ya da sesini duymak ise büyük sevinç ve zenginliğe işaret
eder.

büro

Büro görmek, maddi kazanca işarettir. Çok çalışmanızın karşılığını alacak, muradınıza erecek, üstlendiğiniz sorumlulukları her koşulda yerine getireceksiniz.

büyü

Çevrenizde sizi kıskananların olduğuna ve bunlardan size zarar geleceğine işarettir.

bi̇lardo

Bilardo masası veya oyunu görmek, sıkıntının işaretidir.

bi̇let

Çekinerek çıkacağınız yolculuktan rahat bir şekilde döneceğinize işarettir.

bilezik görmek

Erkekler için hayırlı işlere ve erkek çocuğa işarettir. Ölüde bilezik görmek, onun cennette
bulunduğuna, bekar birinin bilezik görmesi yakın zamanda evlenmeye işaret eder. Bir kadına bilezik hediye etmek, bir kadınla olan münasebetinizin sizi zor durumlara sokacağına veya dostluğunu istediğiniz bir kadından hayır cevabı alacağınıza işarettir.
Bileziği kolda görmek merak ve sıkıntıya, bileziği kolundan çıkarmak dostlarınız aranızda soğukluk ve ayrılık olacağına, kadında bilezik görmek sevinçli haberlere ve başarıya işaret eder. Gümüş bilezik servetinizin artacağına, altın bilezik mirasa konacağınıza, bilezik kırmak sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğine işarettir.

bi̇na

Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak demektir. Yolculuklara çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, sağlığın bozulacağına işarettir. Bina boyamak alacaklıların sıkıştırması yüzünden eski borçlarınızı ödeyeceğinize, binanın yanması hakkınızda kötülük düşünenleri alt edeceğinize, binada çalışanlar görmek karı koca arasında sorunlar çıkacağına ve ayrılığa kadar gideceğine işarettir.

bi̇ra

Rüyada bira içtiğinizi görmek, hayal kırıklığına uğrayacağınızın işaretidir. Eğer başkaları içiyorsa bu, bazı gizli hasımlara sahip olduğunuz anlamına gelir.

bi̇sküvi̇

Hayırlı bir seyahate çıkacağınız anlamına gelir. Bu seyahat sayesinde hem siz hem yakınlarınız karlı çıkacaksınız.

bi̇si̇klet

Rüyada bisiklet sıkıntıdan sonra gelen ferahlık anlamındadır. Çok karışık bir sorunla karşılaşılacağı bazı yanlışlar yapılacağı ancak sonuçta sorunun aşılacağına işarettir. Bisiklete bindiğini gören kimse, kendi çabasıyla sorunların üstesinden gelecektir. Bir bisiklet alan kimse ise, bilerek sorumluluk yüklenecek ve bunun sayesinde işinde sivrilecektir.

bit görmek

Rüyada yeni ve temiz elbisede görülen bit mala, kirli elbisede görülen bit ise borca ve utanca işaret eder. Normalin daha büyüğü bir bitin üzerinizden çıkıp gitmesi yakınlarınızla aranızın bozulacağına, üzerinizde yakaladığınız biti elinizle öldürmeniz ya da yere atıp ezmeniz ise büyük bir sıkıntıdan kurtulacağınıza işaret eder.

bit görmek

Zengin olmak ile de yorumlanmaktadır. Yapılan işlerde bolluk ve bereket artarak güzel gelirler elde edilecek manasını taşır. Bekar kimseler çok zengin bir kişi ile evlenebilir, evli olan kişilerin de kazançları artar. Ticaret ile uğraşan kişiler ticari yaşamda çok büyük kazançlar elde eder. 

temiz ve yeni bir elbisede görülen bit;

Mal ve dünyalık, eski ve kirli bir elbisede görülen bit ise borç manasına gelir. Yerde görülen bitler zayıf ve aciz insanlara delalet eder. Kısacası rüyada temiz bir yerde görülen bit iyiye ve zenginliğe işaret ederken; pis ve kötü bir yerde görülen bit fakirliğe işaret eder.

çok sayıda bit görmek;

Sıkıntıya düşmeye ve üzülmeye işaret eder.

saçta bit görmek nedir;

Rüya sahibini iş ve günlük yaşantısından uzaklaştıracak bir olayı yaşanacağı anlamına gelir. Rüyada saçınızdan bit temizlediğinizi görmeniz; bir iş karşısında duyduğunuz tereddütün yersiz olmadığını göreceğiniz bir olayın olmasına ve alacağınız önlemlerin de daha kolay belirlenmesine işaret eder. Bu sayede işler daha kolay ilerleyecektir.

bit görmek ve öldürmek;

Bir yakınınız, akraba veya arkadaşınıza karşı acımasız bir şekilde davranacağınız manasına gelmektedir.

bit sirkesi görmek;

Kötülük ve fesatça düşünce anlamına gelmektedir.

bit görmek;

Hastalıktan sonra sağlığa kavuşmaya, bit öldürmek; tanıdığı yakın bir kişiyi üzmek anlamına da gelebilir.

kendisinin bitlendiğini görmek;

Birçok dost edinmek ve zengin olmak anlamına gelmektedir. Bitler tarafından sarılmak, sermayenin artacağına ve her geçen gün daha da iyiye gideceği anlamına gelir.

Rüyada üzerinizde gördüğünüz bitleri sallayıp atmak; malınızı har vurup harman savuracağınız manasına gelmektedir. 

başkasının saçından bit ayıklamak;

Bit ayıkladığınızı görmeniz hatrı sayılan ve minnet duyulan kimseye delalet eder. Birisinin kötü anında her zaman yanında olan kimseye ve bu yüzdende etrafı tarafından çok sevilmeye işaret eder. Başkasının saçından bit ayıklamak iki taraf arasında orta yolu bularak iyiliğe vesile olmak anlamına gelir.

tarakta bit görmek;

Saçınızı tararken tarakta bit olduğunu fark etmeniz ve bitin düşmesi bir niyeti gerçekleştirmek isterken bir aksilik ile karşılaşmaya ve bu durumun mutlaka düzeltilmesi gerektiği anlamına gelir. 

yorganda bit görmek;

Ölmüş bit ise bir hastalığı farkında olmadan ayakta atlatmaya delalet eder. Rüya sahibinin kendisi ile ilgili olan fakat sonradan öğreneceği bir sorunun kendiliğinden çözülmesi anlamını da taşır. Eğer rüyada yorganda görülen bit canlı ve zıplıyorsa aslında önemsiz olan fakat rüya sahibinin kafasının takılacağı ve canını sıkacak küçük bir meselenin olacağı manasını taşımaktadır. Rüya sahibi bununla baş etmeye çalışacak ve harekete geçecektir.

C

cacik

Rüyada cacıkla ilgili bir şey görmek, başınızdan geçecek bir olay yüzünden üzüntü duyacağınıza işaret eder.

cadde görmek

Rüyanızda büyük bir caddede yürüyorsanız maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulacağınıza, etrafınıza bakmadan hızlı bir şekilde yürüdüğünüzü görmek ise etki
altında kalmadan sıkıntılara çözüm arayacağınıza, caddenin iki yanında ağaçların arasından yürümek sizden yaşça ve mevkice büyük birisinden yardım alacağınıza, tamir edilen bir caddede yürümek ise hatalarınızdan ders alarak doğru yolu bulacağınıza
yorumlanır.

cadi

Rüyada cadı görmek, kişinin kendisinin dışında oluşan bir problemle karşılaşıp zor durumda kalacağına işarettir.

cam

Rüyada kırık bir cam görmek, önemli olmayan sorunlara işarettir. Camı kendisinin kırması hayatında çok önemli bir dönemeçte olduğuna haber verir. Cam parçasından bakmak, büyük düş kırıklığına ve iş yaşamında başarısızlığa yorumlanır. Cam satmak yaşamda tutturulan düzenin bozulmasıyla sıkıntılı günler yaşamaya işarettir. Kırık cam eşlerden birinin ölümüne; cam temizlemek hem aile hem de iş yaşamının düzene girmesi demektir.

cambaz

Bir sanatta başarı elde etmek demektir. Kendisini cambaz olarak gören kişi çevresindekileri aldattığını zanneder.

cami̇

Rüyada cami veya mescit görmek, yapılan işlerde başarı kazanılacağına işaret eder.

cami görmek

Caminin kapısı kapalı ise zor günler yaşayacağınıza, cami kapısından zorlanarak giriyorsanız sonucu iyi olacak bir hastalığa, büyük cami onur, şerefe ve itibara, camide
namaz kılmak ise yaşamınızda doğru olduğunu bildiğiniz işlerinize devam ederek yükseleceğinize işarettir.

can sikintisi

Kendinizi canı sıkkın görmeniz zor günlerin biraz daha süreceğini ancak, sonrasında rahata ereceğinizi işaret eder.

can çekişmek

Rüyada kendinizi can çekişirken görmeniz uzun ve mutlu bir hayat yaşayarak uzun bir ömre yorumlanır. Rüyanız da kalabalık bir gurubun can çekiştiğini görmek ise iş ya da
okul hayatınızda bir çok kişinin önüne geçerek büyük başarı kazanacağınıza, eğer bekarsanız mutlu bir beraberliğin sonucu evliliğe, evliyseniz yeni bir kazanç ve mal almaya yorumlanır.

canavar

Yeni olay ve haberlere, duygularınızla yaklaştığınıza yorumlanır. Olaylar karşısında duygusal davranmamalı, içgüdülerinizle hareket etmemelisiniz. Daha mantıklı olmalısınız.

cankurtaran görmek

Rüyada cankurtaran görmek sağlık ile yorumlanır. Rüyada gördüğünüz cankurtaranı görünce korkmak ya da heyecanlanmak gibi bir duyguya kapılıyorsanız sağlığınızı
ihmal ettiğinize, rüyanızda sizin cankurtaran olduğunuzu görmek yakın çevrenize yapacağınız olumlu ve kalıcı yardımlara, rüyada cankurtaran arabası (ambulans)
görmek ise sağlığınızla ilgili tüm sorunları aşarak huzurlu ve sağlıklı bir döneme gireceğinize yorumlanır.

casus

Rüyada casus görmek, iyiye yorulmaz. Casus olmak sabır göstermediğinizden işlerinizin bozulmasına ve aklınızın başka işlerle meşgul olduğuna işarettir. Bir casusla karşılaşmak huzura kavuşmak için insanlardan uzak olacağınız bir yerlere yolculuğa çıkmaya yorulur. Casusa sır söylemek arkadaşlarınızdan birisinin arkanızdan konuştuğuna delalettir.

cehennem görmek

Kendinizi cehennemde görmeniz aşırı baskı ve aşırı çalışma ile yorumlanır. Cehennemin yanına kadar gidip içeri girmemeniz ise yakınlarınızdan birinin bir yanlışını görüp onu engelleyeceğinize, cehenneme zorla sokulduğunuzu görmeniz ise haberiniz olmayan bir durumu size bağlayıp zarar vermek isteyen birileri ile yorumlanır.

ceket görmek

Rüyanızda ceket ya da ceket şeklinde hırka görmek uzun ömre, koyu renk ceket görmek ya da giymek aile içi sıkıntılara, koyu renk ceketi çıkarmak problemli bir durumda sizin haklı olduğunuzun anlaşılacağına, mağazadan paket içinde ceket satın alındığını görmek yeni tanışacağınız kimselerin hayatınıza olumlu yön vereceğine işaret eder.

cellat

Kendisine ahlaksızlığı iş edinmiş kötü kimsedir. Hastalık nedeniyle üzüntüye ve acıya ya da emellerinizin gerçekleşmeyeceğine işarettir. Aileden birisinin yada çevrenizden bazılarının kötülük peşinde koştuğunun habercisidir. Cellat başı gördüyseniz çok temkinli olmanız gerekir.

cenaze

Rüyada cenaze görmek iyidir. Bir cenaze gören kişi uzun zamandır haber alamadığı biriyle karşılaşır. Cenazeye katılan kişi hayatında güzel yenilikler yapar. Kendi tabutunu görmek ise mal ve para kazanılacağının haberidir.

cennet görmek

Cenneti görmek her zaman hayırlıdır. Cennetten kovulduğunuzu görmek, zarara uğrayacağınız fark edip daha farklı bir çalışma içine girmeniz gerektiğine, cennette
cennet meyvelerini yemek ya da cennet çiçeklerini koklamak ise çok hayırlı evlatlara ve mutlu bir hayata yorumlanır.

cep

Yakınlarda bir hırsızlık olayı olacağına işarettir.

cephe

Yaşamınızda zorluklarla karşılaşacaksınız ancak bu zorluklar kısa süreli olacak.

cerrah

Dertlerinizden sıyrılacaksınız. Cerrah sizi tedavi ediyorsa iyi bir insanla tanışacağınıza ve bu insandan çok büyük destek göreceğinize işarettir.

cesaret

Yılmadan uğraşma sonunda başarı geleceğine yorulur.

ceset

Yakınlarınızdan birinin ölümüne işarettir.

ceviz görmek

Rüyada ceviz görmek güçlük ve sabırla elde edilmiş bir malın size getireceği kazanca, cevizlerin birbirine çarpılarak çıkan sesin duyulması düşmanlık ve şiddete, cevizin kırılması ve içinden çürük çıkması alınacak bir maddi kararın doğru olmadığına, ceviz toplayıp yemek ise kalay kazanılan para ya da kalacak mirasa işarettir.

ceviz ağacı görmek;

Kötü ve açgözlü bir adama işaret eder. Eğer rüyada ceviz ağacından düştüğünüzü gördüyseniz başınız belaya girecek fakat bu durumdan kurtulacaksınız demektir. Kurumuş ceviz ağacı görmek, maddi anlamda işlerinizin bozulacağı manasına gelir. 

Hindistan cevizi görmek;

Ermiş bir kimsenin söyleyeceği bir laf şeklinde yorumlanmaktadır. Hindistan cevizi yüz için de cilt için de faydalı olmasından dolayı yüz bölgesine işaret etmekte ve enfeksiyon hastalığı manasına da gelmektedir. 

ceviz kırdığını görmek;

Rüya sahibinin adını lekelemek için kurulmuş olan birtakım tuzaklardan kendini kurtaracağı ve haksızlıklardan kurtulacağı manasını taşır. Rüya sahibinin iş yerinde yükseleceğine ve zam alacağına da delalet eder. Ayrıca rüyada taş ile ceviz kırdığını görmek; zor bir işin üstesinden gelmek anlamını taşır.

ceviz içi görmek;

Hayırlı rüyalardan biridir. Birisinin sizi sevmesi, sizin de o kişiyi sevmeniz manasına gelir. Ayrıca hayırlı bir kişi ile dünya evine girileceğine ve kişinin problemlerinin kısa zaman içerisinde çözülüp yok olacağına işaret eder. 

ceviz ağacı dikmek;

Hem rüya sahibinin hem de ailesinin çok iyi bir yatırım yapacağı bu yüzden rahat bir döneme gireceğine ve zor durumda olan kişilere de yardım ele uzatacağına delalet eder. 

ceviz çuvalı görmek;

Rüya sahibinin kendisini birçok anlamda ferahlatacak bir karar vereceğine delalet eder. Ayrıca iş hayatında başarı kazanılacağının da göstergesidir.

ceviz toplamak;

Hayırlı ve güzel rüyalardan biridir. Rüyada ceviz topladığını görmek mal ve zenginliğe işaret eder. Eğer rüyada görülen cevizler kabuksuz ise rüya sahibi kendisine tam bir ömür yetecek kadar mala sahibi olur.

ceviz ağacı sulamak;

Rüya sahibinin başı sıkıştığı bir anda gelecek yardım ile içinin rahatlayacağı ve iş hayatında iyi bir kariyer yapacağı şeklinde yorumlanır. 

ceviz ağacının yıkılması;

Kişinin gereksiz bir kıskançlıktan dolayı eşi ile tartışacağına ve biraz zor bir döneme gireceğine delalet etmektedir. Bazı alimlere göre rüyada ceviz ağacının yıkıldığını görmek maddi ve manevi olarak biraz sıkıntı çekileceğine delalet eder. Ayrıca çalışma hayatında düşüş ve prestij kaybına uğranılacağı anlamına da gelir.

ceylan

Evlilik, mutluluk, güzellik, zarafet ve aşka işarettir.

ceza

Uzun süredir gösterdiğiniz çabalarınız sonucunda işleriniz düzeleceğine ya da çok değer verdiğiniz birisinin hatıralarının hiçbir zaman kalbinizden silinmeyeceğine işarettir.

cezve

Rüyada cezve görmek dedikodu, asılsız ve kötü söz demektir. Cezve bakırsa bu dedikodulardan sonra müjdeli bir haber gelebilir.

cimbiz

Rakip durumunda olduğunuz kişilere karşı becerileriniz sayesinde üstünlük sağlayacağınız anlamına gelir.

circir

Hedeflerinize ulaşacağınızı ifade eder.

circir böceği̇

Uluorta konuşmalarınız tartışmalı ortamlara girmenize sebep olacak demektir. Cırcır böceğini öldürmek ise, yüksek bir mevkiye işarettir.

cumhurbaşkani

Umduğunuzdan daha fazla mutlu olacaksınız demektir.

Rüyada cumhurbaşkanını görmek; isteklerine kavuşmak anlamına gelir. Rüyada gördüğünüz cumhurbaşkanı eğer güler yüzlü ve mutlu görünüyor ise bolluk ve bereket dolu bir hayatın sizi beklediği şeklinde yorumlanır.

Rüyada cumhurbaşkanını görmek işinizde daha da yükseleceğinize, terfi edeceğinize, işlerinizin iyi gideceğine, yeni projelere ve kazancın artmasına da yorulur. Devlet büyüklerinden maddi ya da manevi yardım alarak birtakım işlerin halledileceği şeklinde de tabir edilir.

cumhurbaşkanı olduğunu görmek; 

Rüya sahibinin muradına ereceği ve halkın nazarında büyütüleceği şeklinde tabir edilmektedir. 

Rüyada cumhurbaşkanını görmek ve konuşmak; 

Şerefi ve yüksek mertebeye ulaşmayı işaret eder.

cumhurbaşkanı ile tokalaştığını görmek; 

Rüyada cumhurbaşkanını görmek gibi hayırlı rüyalardan biridir. Rüya sahibinin yetkili ve maddi gücü yerinde olan bir kimseden destek görmesi ve onun sayesinde bolluk ve bereket içerisinde yaşaması şeklinde tabir edilir. 

cumhurbaşkanı ile yemek yemek; 

İyi yorumlanmayan rüyalardan biridir. Rüyada cumhurbaşkanı ile yemek yediğini görmek rüya sahibinin bazı sorunlar yaşayacağına, zorluk ve darlığa düşeceğine delalet eder.

cumhurbaşkanının eve gelmesi; 

Rüya sahibinin evine geldiğini görmesi geniş dünyalığa mazhar olmaktadır. 

cumhurbaşkanından hediye aldığını görmek;

 Rüyada cumhurbaşkanının kendisine hediye verdiğini gören kimse aldığı eşyanın büyüklüğü ve kıymetince şerefe sahip olur.

cüce

Rüyada cüce görmek arzularınızın olacağına, dertlerinizi azalacağına, ummadığınız kazançlar elde edeceğinize işarettir.

cümbüş

Güzel günlerin sona erdiğinin zor bir döneme girildiğinin, büyük sıkıntılar çekileceğinin; ama bir süre sonra tekrar rahata kavuşulacağının haberini verir.

cüzdan görmek

Rüyada cüzdan satın, alma sırra ve gizli duygulara, karşılıksız aşka ve duygusal çöküntülere, cüzdanınızı kaybettiğinizi görmek ise tüm olumsuz durumlardan kurtulacağınıza yorumlanır.

cüzzam

Sıkıntılarınız sona erecek, artık yaşamınız rahatlık ve huzur içinde olacak.

ci̇lve

Size yapılıyorsa, gerçekleştiremeyeceğiniz bir iş için yalan söylemek, siz yapıyorsanız ise, birilerine özlem duyuyorsunuz demektir.

ci̇n

Hileci aşağılık bir kişiyi belirtir. Cin çarpması haram bir mal edilmesine ve büyülerle uğraşılmasına yorumlanır. Evde cin görmek evinize ve malınıza kötülük geleceğine işarettir. Cinden yardım istemek çeşitli maceralara atılma isteğinde olduğunuzu işaret eder.

Rüyada cin görmek; hayatınızı mahvetmek isteyen bir kimsenin varlığına işaret eder. Tüm tehlikelere karşı kendinizi korumanız ve görüştüğünüz kimselere dikkat etmeniz gerektiği şeklinde uyarıcı bir rüyadır. Bazı tabircilere göre bu rüya iş yerinde beraber çalıştığınız ahlaksız kişilere işaret eder. Rüyada Cin Görmek ayrıca hilekar, yalancı bir kimse ile tabir edilir. Bu rüya kişinin düşünmeden hareket etmemesi gerektiğini de anlatır.

cin görmek ve korkmak;

Rüyada o an yaşadığınız korku ve stresi işaret eder. Rüyada kendisinin cin olduğunu gören kimse hilekar olarak tabir edilir. Bu tür rüyaların üzerinde pek durmamak daha iyidir. Rüyada cinden korkmak düzenbaz, hilekar bir kimseye ve isteklerinizin henüz gerçekleşmeyeceğine delalet eder. Ayrıca bazı tabircilere göre kara veya deniz yolculuğu şeklinde de yorumlanır.

cin musallat olduğunu görmek;

Rüya sahibinin beklemediği bir durumdan dolayı haksızlığa uğrayacağına veya bir kimseye borçlanacağına işaret eder.

cinle evlenmek;

Bu kimsenin kötü kalpli bir kişi ile tanışacağına ve o kişiden zarar göreceğine bu nedenle çok dikkatli olması gerektiğine yorulur.

sohbet ettiğini görmek;

Hırsızlık, zina, haram mal ile tabir edilir.

bir cinin saldırdığını görmek;

Kişinin maddi sıkıntı yaşayacağına, kazancının azalacağına delalet eder. Rüyada eğer onlar kovaladığınızı ve kovduğunuzu gördüyseniz bu rüya birçok kişi tarafından çok sevilen, sayılan bir kimsenin dostluğunu kazanacağınız anlamına gelir.

ci̇nayet

Cinayet işlediğinizi görürseniz, zor günler geçirecek ve bütün işlerinizde hüsrana uğrayacaksınız demektir. Eğer kendinizi savunmak için cinayet işlediyseniz, iş hayatınızda başarılar kazanacağınız, yükseleceğiniz anlamındadır.

ci̇nsel i̇li̇şki̇

Rüya cinsel ilişki gören kişi erkekse amaçlarına kavuşup, işinde ilerleyeceğine; rüya gören kadınsa sıkıntılı bir dönem geçireceği, ancak temkinli dikkatli olursa tekrar huzura ereceğine işarettir.

ci̇ri̇t

Hayatınız başarılarla dolu olacak, bu sayede mutluluğunuz artacak.

ci̇vci̇v

Rüyada yumurtadan civciv çıktığı görülürse yaşamınıza renk katacak değişimlere hazırlanıyorsunuz demektir. Kümeste veya bahçede görülürse berekete ve kısmete işarettir.

ciğer görmek

Karaciğer pişirilirse çocuğunuzdan gelecek sevince, karaciğeri dışarıya atmak bulunduğunuz ortamdan sıkılıp uzaklara gitmek istediğinize, karaciğeri ikiye bölmek
ise ayrılığa yorumlanır. Akciğer pişmişse kolay kazanca, size verilen akciğer alacağınız mutlu habere, akciğer satın almak ise aile içinde başarınızdan dolayı itibar göreceğinize yorumlanır.

Ç

çabalamak

Kötü duruma düşmeye ve bu durumdan kurtulmaya yorulur.

çadir

Çadırda uyumak sevdiğinden haber geleceğini belirtir. Çadır ne kadar büyükse o kadar iyidir. Çadırda oturmak güzel bir olayın pek yakında gerçekleşeceğine işaret eder.

Rüyada çadır görmek ne demek, ne anlama geliyor? Berrin Türkoğlu, rüyada çadır görmeyi şöyle yorumluyor:

Rüyada çadır korunma ihtiyacını simgeler, çadırda mutlu olduğunuzu hissetmek gelecek büyük yardımla sıkıntıları kolaylıkla aşacağınıza, çadır almak güvendiğiniz bir dosta ihtiyacınız olduğuna, rüyada çadırınızın sökülüp götürüldüğünü görmeniz çok korunmasız bir durumda olduğunuza ve ihtiyacınız olan gerçek bir dosta ulaşmak istediğiniz şeklinde yorumlanır.

çakmak görmek

Rüyada görülen çakmak tereddüt ettiğiniz bir ortaklığa, evlilik üzerine duyduğunuz çekincelere yorumlanır. Çakmak bozulması içinde bulunduğunuz konumu koruyup
yeni ve köklü bir karar almamanız gerektiğine, çakmak tamir etmeniz ise tehlikeleri fark edip konumunuzu koruyacağınız şeklinde yorumlanır.

çalgi aleti̇

Türlerine göre hem kötü hem de iyi şeylere yorumlanır. Çalgı çalmak, uzun süredir çekmiş olduğunuz zorluklardan kurtulup mutlu ve rahat bir yaşantıya kavuşacağınıza işaret eder.

çalişma

Rüyada kişinin kendini iş başında görmesi iş yaşamında başarı elde edeceğinin işaretidir.

cam

Rüyada kırık bir cam görmek, önemli olmayan sorunlara işarettir. Camı kendisinin kırması hayatında çok önemli bir dönemeçte olduğuna haber verir. Cam parçasından bakmak, büyük düş kırıklığına ve iş yaşamında başarısızlığa yorumlanır. Cam satmak yaşamda tutturulan düzenin bozulmasıyla sıkıntılı günler yaşamaya işarettir. Kırık cam eşlerden birinin ölümüne; cam temizlemek hem aile hem de iş yaşamının düzene girmesi demektir.

çamaşir

Rüyada temiz çamaşır sağlık anlamına gelir. Kirli çamaşır sağlığı etkileyen alışkanlıklardır. Çamaşır almak gizlediğiniz şeylerin başkalarının kulağına gideceğine işarettir. Rüyada çamaşır yıkamak uzun süredir gizlenen gerçeklerin su yüzüne çıkmasıdır. Çamaşır satmak kısa bir süre sonra ciddi sağlık sorunları yaşayacağınıza işarettir. Çamaşır asmak ev içinde belanın savuşturulmasıdır. Rüyada çamaşır görmek çok istenilen bir şeye kavuşulacağına yorulur.

çamaşır yıkamak

Rüyada çamaşır yıkamak ve temizlemek için çok çabalamak keder ve üzüntüye, renkli çamaşır büyük kavgalara, çamaşır asmak ise hayatınızdaki tüm olumsuzluklardan
kısa bir süre içinde kurtulacağınıza yorumlanır.

çamur görmek

Hep kötüye yorumlanan rüyalardandır. Çamura girdiğini gören kişi mutlaka bir sıkıntıya düşer. Rüyada çamur bir ikazdır ve dikkatli olunması gereken olayların yaşanacağına ve halen bazı hatalı işlerin içinde olduğunuza yorumlanır. Bu çamur balçıksa sıkıntı artacaktır. Ancak çamurları temizleyen bir süre sonra sıkıntılarından kurtulacak demektir.

çan

Çan sesi duymak durumunuzda iyileşme olacağını gösterir. Eğer çan yakınınızda ise işlerinizdeki bu gelişme için yakınlarınızın verdiği tavsiyelere uyduğunuz taktirde gerçekleşecektir. Ama çanların çaldığını görmek, bir ölüm haberi demektir.

çanak ve çömlek

Zenginlik ve servete yorulur.

çanta görmek

Rüyada bir çanta veya torba görmek işlerinizde başarılı olacağınızı haber verir. Eğer çanta yırtık veya delikse düşünmeden para yatıracağınız bir iş sizi hayal kırıklığına uğratacak ve para kaybettirecek demektir. Açık çanta ise, elde etmek istediğiniz para için çok uğraş emek sarf etmeniz gerekeceğini ve yakın zamanda başarılı olacağının işaretidir.

çarik

Yolculuğa, ayrılığa ve ayrılık acısına işarettir.

çark

İşlerinizin düzeninden şaşmadan gideceğine yorulur.

çarpilmak

Kötü giden iş yaşamınızın birden bire düzeleceğine işarettir.

çarşaf görmek

Rüyada çarşaf görmek rüya sahibinden çok önemli bir konunun saklandığına, siyah çarşafa sarılmak sıkıntılı bir dönemden çıkmak için çareler aradığınıza, yatak çarşafı
görmek beyazsa mutluluğa huzurlu bir hayata, renkli çarşaf görmek ise mücadeleli geçecek bir döneme işaret eder.

çarşı-pazar görmek

Rüyada çarşı pazarda dolaşıp hiçbir şey almadığınızı gördüyseniz yaptığınız işteki
kazançtan başkalarının daha fazla faydalanacağına, kasaplar çarşısı düşmanlığa, hasırcılar çarşısı hastalığa, sebzeciler çarşısı geçim darlığına, bakırcılar çarşısı kötülük ve iftiraya, kitapçılar çarşısı pişmanlığa, hububat çarşısı ise bolluk ve bereket ile yorumlanır.

çatal

Evde sakinlik ve rahatlığın işarettir. Kırık çatal, uğraştığınız konularda başarısızlığa uğrayacaksınız demektir. Çatal kullanmak çevrenizde size tuzak hazırlayan birilerinin var olduğunun belirtilmesidir. Sevgililer arasında geçimsizliğe de yorumlanır. Çatal almak yaptığınız bir işte hiç beklemediğiniz bir şekilde yanılacağınızı anlatır.

çati

Ciddi olmayan bir hastalığa yakalanacaksınız demektir.

çavuş

Terfi edeceğinize işarettir. Kendinin çavuş olduğunu görmek bütün yaşamınız boyunca sevgiyi ve mutluluğu bulmak için çalışacağınız anlamına gelir.

çay

Misafirlere çay doldurmak iyi haberler alacağınıza yorumlanır. Başkalarına çay ikram etmek o insanın çevresinin genişleyeceğini belirtir. Rüyasında çay içen kimse, iş ve toplum yaşamında başarılı olur demektir. Pakette çay görmek yeni hayaller ve beklentiler olduğunu anlatır. Çayı devirip dökmek bazı planlarınızın sonuca ulaşmayacağını işaret eder.

çayir

İş yaşamınızdaki olaylar sizi mutlu edecek ve bu durum sizin çevrenize mutluluk veren biri yapacak demektir. Bir çayırdan başka bir çayıra atlamak bir kimsenin dünya nimetlerine olan aşırı isteğine ve kazanç için durmadan çabalayacağına işarettir. Kurumuş çayır hayal kırıklığına uğrayacağınız anlamındadır. Çayır toplamak zengin olmaya işarettir.

çağlayan

Rüyada çağlayan görmek, para kazanmayı belirtir. Gayretiniz sayesinde yüksek makamlara geleceğinizi işaret eder.

çek

Ertelenmiş borçlarınızı ödeyeceğinize, sorunları aşacağınıza ve rahat edeceğinize işaret eder.

çekmece

İyi bir insanla evlilik yapacağınıza ve çok iyi bazı dostluklarınız olacağına işarettir.

çeki̇rdek

Çevrenizdeki kötü arkadaşlarınızın dedikodunuzu yaptığını anlatır.

çeki̇ç

Rüyada çekiç görmek, sürekli olmayan bir sıkıntı veya üzüntüye yorumlanır. Çivi çakmak alacağınız bir haberden nedeniyle çok mutlu olacaksınız anlamındadır. Çekiç sesi duymak beklemediğiniz bir davete çağrılacağınıza işaret eder.

çeki̇şti̇rmek

Kimi dostlarınızın sizi çekiştirdiğinin işaretidir.

çeli̇k

Rüyada çelik eşyalar görmek iyiye yorulur. Çelik cesurluk, atılganlık ve kendine güven olarak yorumlanır. Parlak çelik görmek iç huzurunuzun olduğunu ve sağlığınızın iyi olduğunu anlatır.

çember görmek

Rüyada çember gören kişi amacına ulaşabilmesi için çalışmalarını sıra ve düzen içinde yapması gerektiğine, kendinizin çember içinde olduğunuzu gördüyseniz güven ve
emniyete işaret eder. Hareket halinde olan çemberim içinde olmak ise başarılı bir ortaklığa ya da içinde bulunduğunuz ortamdan daha büyük bir iş teklifi alacağınız şeklinde yorumlanır.

çengel

Sorunlarınızdan bir dostunuzun yardımları ile kurtulacağınıza ya da iyi bir arkadaş çevresine sahip olarak toplum içindeki yaşantınızda güçlü durumda olacağınızı belirtir. Çengel satmak işlerinizin zamanla bozulacağının işaretidir. Çengele bir şeyler asmak farklı iş alanlarına atılarak başarılı olacağınıza yorulur. Kasap çengeli yakınlarınızdan birinin kötü bir haberini alacağınızı belirtir.

çerçeve görmek

Rüyada gördüğünüz kapı ve pencere çerçevesi, bekar için evliliğe, evli için her şeyin yolunda gittiğine, kırık dökük kapı ve pencere çerçevesi ise hayatınıza acilen çeki düzen
vermeniz gerektiğine, kırık ya da sağlam olmasına bakılmaksızın fotoğraflı çerçeve görmek ise mutluluğun süreklilik arz edeceğine işaret eder.

çete

Başkalarının sizin malınızda ve paranızda gözü olduğunu ve dikkatli olmanız gerektiğini belirtir.

çeyi̇z

Sağlığa ve yeni eşyalara yorulur. Düğün çeyizi iyi niyetliliğiniz sonucunda zarara uğrayacağınıza işarettir. Çeyiz bulundurmak sonu olmayacak yasak ilişkilere girmek anlamına gelir. Çeyiz dikmek hiç beklemediğiniz bir şekilde aldatılacağınıza işarettir.

çeşme görmek

Rüyada çeşme görmek mutluluk demektir. Çeşme rüyaları iyi sayılırlar. Temiz bir çeşmeyi açarak su alan kimse hayallerinin kısmetine kavuşur. Eğer çeşmeden berrak su akıyorsa, para konusunda varlığa, bulanık su akıyorsa darlığa işarettir. Temiz bir çeşme güzel, uğurlu bir iştir. Rüyasında çeşme gören bekar erkek ise bu mutlu ve temiz bir aşk demektir. Evli erkek ve kadınlar için bu rüya, bolluk ve berekettir. Çeşmede yıkanmak sıkıntıdan ve hastalıktan kurtulmak demektir. Bulanlık sulu bir çeşme kötü ve üzüntülü habere işarettir.

çildirmak

Sağlığınıza ve yediklerinize dikkat etmeniz gerektiğine işarettir.

çinar

Yaşamınızın uzun süreli olacağına, sermayenizin devamlı büyüyeceğine işarettir. Hayırsız, kötü evlada da yorumlanır. Çınar ağacından düşmek, iş yaşamınızda yaptığınız hatalar nedeniyle para durunuzun bozulacağına ve sıkıntılar yaşayacağınıza yorumlanır.

çiplaklik

Rüyada kişi kendisinin çıplak olduğunu görürse sıkıntılara düşecek demektir. Başka insanların çıplak olduğunu görmek ise, insanlardan size kötülük geleceği anlamına gelir.

Rüyada toplum içinde çıplak olduğunuzu görmek çevreniz tarafından haklı olarak
dışlandığınıza, tek başınıza çıplak olduğunuzu görmek yardıma ihtiyaç duyduğunuza, çıplaklığınızı etraftan saklamanız kıskançlığa, üstünüzdeki koyu renkli ya da siyah
bir kıyafeti çıkarıp çıplak kalmanız ise tüm sıkıntılardan kurtulacağınız anlamını taşır.

kalabalıkta çıplak kalmak;

Bir kalabalığın ortasında, işte ya da halka açık başka bir yerde duruyorsunuz ve tamamen çıplaksınız. Wallace, “Halk arasında çıplak olmak, hayatınızda kendinizi savunmasız ve açığa çıkmış hissediyor olabilirsiniz bu nedenle de böyle bir rüya görülebilir” dedi.

çıplak ayak olmak;

Tıpkı çıplak olmanın savunmasızlığı göstermesi gibi, çıplak ayaklarınız da bilinçaltınızda benzer bir anlama gelir – ancak hayatta attığınız adımlarla daha doğrudan bir bağlantı kurar. J.M. DeBord’un The Dream Interpretation Dictionary adlı kitabında Lennox, “mevcut yaşam seçimleriniz arasında nasıl manevra yaptığınızla ilgili sorunları gösterebilir” dedi.

çiğ

Yakınlarınız yüzünden başınıza dert gelecek ve sıkıntılar yaşayacaksınız demektir.

çiğlik

Rüyanızda siz çığlık attıysanız ya da çığlık atan birini gördüyseniz, etrafınızın düşmanlarla çevrili olduğu anlamına işaret eder.

çocuk

Rüyada çok çocuk görmek, zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Rüyada erkek çocuk görmek iyi bir habere, kız çocuk görmek kötü bir habere işarettir. Süt emen bir çocuk görmek sevince işarettir. Hasta bir çocuk görmek, kendi çocuğunuzun çok sağlıklı olacağı; fakat başka sorunlarla karşılaşacağınız anlamına gelir.

çocuk emzirmek

Rüyada çocuk emzirme, kadınlar için hayra ve güzel şeylere işarettir. Çocuk emziren kadın tüm sıkıntılarından kurtulur ve varsa hastalıklarına şifa bulur. Kendi çocuğunu emzirmek, o çocuğun ileride çok yüksek yerlere gelmesine hem kendisini hem de
ailesini maddi manevi olarak yüksek konuma getireceğine işaret eder. Rüyada tanımadığı bir çocuğu emziren kişi her anlamda mutluluk ve huzura ulaşacağına yorumlanır. Böyle bir rüya dilek ve isteklerin kabul olması, arzularınıza kavuşma
ve rahatlığa erme anlamına da gelir. Rüyada çocuk emzirirken sütün fışkırdığını görmek herkesin gıpta edeceği bir şöhrete kavuşmaya, zenginleşmeye ve servet edinmeye
yorumlanır.

çorap görmek

Rüyada görülen çorabın tekini kaybediyorsanız ihanete ve ayrılığa, çorabınızın ayağınızdan zorla çıkarılıyorsa iftiraya, yırtık çorap ise bitecek aşka ve azalan imkanlara
yorumlanır.

çorba

Rahat ve uyumlu bir hayatınız olacak demektir. Çorba içmek maaşınızın zamlanacağına, kendi işinizi yapıyorsanız onun büyüyeceğine işarettir.

çukur

İş yaşamınızda temkinli olmanız gerektiği anlamına gelir.

çuval

Dolu çuval bereketi gösterir. Kaybettiğinizi sandığınız değerli bir eşyayı bulacak ve mutlu olacaksınız. Çuvalı boş görmek hanede bereket olmadığını ve bir uğursuzluk bulunduğunu belirtir.

çuvaldiz

Kız çocuğu sahibi olacağınıza yorumlanır.

çöl

Rüyada çöl görmek her sorunun çözüleceğine, mutluluk ve gelişmeye işaret eder.

çömlek

Çömleğin içinde et varsa, güzel işlere yorulur. Çömlekçi görmek, iyi bir mevkiye gelmek demektir.

çöp

İş hayatında başarısızlığa ve adınızın bazı kötü olaylara karışacağınıza işarettir. Kadınlar için bu rüya, aşk hayatında sıkıntı demektir.

çöpçü

Rüyada çöpçü olduğunu görmek genç bir erkek için iş yaşamında yükselmeye, orta yaş bir erkek için iş yaşamında sıkıntıya işarettir. Evli bir kadın için gayri meşru ilişkiye yorulur. Bekar bir kadın için varlıklı biriyle mutsuz bir evlilik anlamındadır.

çörek

Rüyada çörek pişirmek veya yemek özel hayatınızda mutluluk anlamındadır.

çürük görmek

Rüyada çürük herhangi bir şeyi görmek ikili ilişkilerde yolunda gitmeyen şeylerin olduğuna, vücudun herhangi bir organının çürüdüğünü görmek umut bağladığınız bir şeye ya da bir kişiye ulaşamayacağınıza, çürük bir yiyeceğin çürük kısmının temizlenerek o yiyeceğin yenmesi ise dargın olduğunuz ya da zarar gördüğünüz bir kişiyi affedeceğiniz şeklinde yorumlanır.

çi̇ftli̇k

Bolluğun ve bereketin işaretidir.

çi̇kolata

İnsanların güvenini kazanacaksınız. Birçok insanla yeni dostluklar, arkadaşlıklar kuracaksınız.

çi̇lek

Rüyada çilek yemek, gönül hayatınızda mutluluklar yaşayayacağınız anlamına gelir.

çi̇ngene

Rüyayı gören orta yaşlı biri ise para kaybına işaret eder. Bekar bir kadın için bu rüya güzel bir evliliğe yorumlanır. Evli bir kadın için ise gizli sırlar öğreneceğine işarettir. Bu rüyayı gören genç bir erkekse, planda olmayan bir yolculuğa çıkacak demektir.

çizme görmek

Uzun konçlu deri çizme işinizde yükselmeye, parlak deri olan çizme şan ve şöhrete, giydiğiniz çizme ayağınıza dar geliyorsa büyük bir sıkıntıdan son anda kurtulacağınıza,
eğer mevsiminde yani kışın görülen bu rüya böyle yorumlanır. Ama yazın rüyanızda çizme giydiğinizi görüyorsanız mevsiminde görülmeyen her tür giysi çok dikkatli olmanız ve bu dönemde yeni atılımlardan uzak durmanız gerektiği şeklinde yorumlanır.

çizme görmek

Uzun konçlu deri çizme işinizde yükselmeye, parlak deri olan çizme şan ve şöhrete, giydiğiniz çizme ayağınıza dar geliyorsa büyük bir sıkıntıdan son anda kurtulacağınıza,
eğer mevsiminde yani kışın görülen bu rüya böyle yorumlanır. Ama yazın rüyanızda çizme giydiğinizi görüyorsanız mevsiminde görülmeyen her tür giysi çok dikkatli olmanız ve bu dönemde yeni atılımlardan uzak durmanız gerektiği şeklinde yorumlanır.

çi̇çek

Rüyada çiçek görmek, güzel ve size şans getirecek bir haber demektir. Kadınlar için hamileliliği işaret eder. Eğer çiçekler kurumuş ise bu, ölümün, üzüntünün, sıkıntının işaretidir.

Rüyada çiçek görmek genelde rahatlığın habercisidir. Saksıya çiçek dikmek sonu iyi bitecek bir ilişkiye, güzel kokulu bir çiçek görmeniz ya da koklamanız sizin için büyük fedakarlıklar yapan ve sizi koruyan dosta, çiçeğin dikenli otlar arasında olduğunu görmek başarınızın bazı engellere takılabileceğine, çiçek alıp vermek neşeye ve mutluluğa, çok pahalı ve nadide bir çiçeği görmek ise sadakat ile yorumlanır.

D

daktilo-klavye görmek

Rüyada daktilo veya klavye görmek bazı asılsız konulara üzülüp kafa yorduğunuza, rüyada daktilo ve klavye ile yazı yazmak ise bütün sorunları aşıp yeni atılımlarda bulunacağınız şeklinde yorumlanır.

dal

Yapraklarla dolu dallara bakmak, sabırlı olursanız muradınıza ereceksiniz demektir.

dalga görmek

Genel anlamda rüyada dalgalı deniz görmek başarının zorluk ve mücadeleler sonrasında geleceğini belirtir. Bekar biri bu rüyayı görürse aşk hayatında bazı sorunların yaşanacağına işarettir. Dalgalı denizde yüzmek iyidir. Bu rüya bol para kazanmak demektir. Rüyada dalgalı deniz görmek, genel anlamda çekilen sıkıntıların ardından feraha ermek olarak yorumlanır. Rüyada dalgalı deniz gören kişi, pek çok kişinin hayalinde olan başarılara imza atar. Gerek özel gerekse çalışma yaşamında elde ettiği başarılar, çoğu kişinin hayalinde olan şeylerdir. Ancak rüya sahibi onlara ulaşmak için mücadele edecek, rakipleriyle savaşacak ve gecesini gündüzüne katarak çalışacak demektir. Rüyada dalgalı deniz görmek, farklı rüya tabirlerinde ise henüz evlenmemiş rüya sahipleri için, yaşadığı gönül ilişkisinde sorunlar yaşayacağı, aynı rüyasında gördüğü dalgalı deniz gibi ilişkisinde dalgalanmalar yaşayacağı anlamını taşır.

dalmak

Denize dalmak riske girmemeniz gerektiği anlamına gelir. Yoksa mal kaybına uğrayabilirsiniz…

damar görmek

Rüyada görülen damar kişinin kendisini ilgilendiren olaylara önem vermeyip başkaları için yaşadığına, kendi hayatını ve yaşantısını boşa geçirdiğine, bu nedenle kendisini
daha çok koruması ve sevmesi gerektiğine işaret eder.

Rüyada damarın kesildiğini görmek ise içine kapanmış kırgın bir kişiye, damarın şiştiğini görmek yapılan haksızlığa karşı hakkını mahkeme yoluyla araması gerektiği şeklinde yorumlanır.

damla

Yağmur damlası görmek bereketinizin sürekli bol olacağını ve sizin de kanaatkar olduğunuzu belirtir.

dana

Çevrenizdekilerin ve yakınlarınızın saygısını, sevgisini ve güvenini kazanıp, para açısından ferahlığa kavuşacağınız anlamındadır. Dana almak bol kazanç ve saygı görmek demektir.

dans

Rüyasında dans ettiğini gören kimse zor duruma düşecektir.

dantel

Bir düşmanınızla problemler yaşayacaksınız demektir. Güzel işlenmiş dantel, iyi haberlerin işaretidir. Dantel örmek bir şeylerin ters gideceğini ve bu nedenle para bakımından sıkıntılı günler yaşayacağınızı belirtir.

dar elbise görmek

Rüyada giyilen dar elbise boş hayallere, elbisenin üzerinde sökülmesi veya yırtılması bazı hatalara, dar elbisenin etraftan tepki alması ya da uyarılması ise bazı sonuçları önceden görüp tedbirlerin alınmasının şart olduğuna bir diğer yorum ise dik başlı olmanın getireceği sıkıntılı ortamlar olarak değerlendirilir.

darbuka

Üzüntü ve kedere, bunun yansıra üne, evliliğe ve kayıp bir kişinin geri dönmesine veya küçük de olsa bir hediye alacağınıza işarettir.

davet

Bir yere davet aldığınızı görmek, iyi olmayan bazı olaylarla karşılaşacağınız anlamına gelir.

davul

Davul görmek, insanlarla iyi ilişkiler kurup birçok arkadaş sahibi olacağınız anlamındadır. Davul sesi duymak, uzaklarda yaşayan bir arkadaşınızın yardıma ihtiyacı olduğunun belirtisidir.

dağ görmek

Dağ görmek yöneticilik, mülk ve zafere ulaşmak olarak değerlendirilir. Rüyada dağın konumuna göre yorum yapılır. Dağı çıkarak tepesine ulaşmak yüksek bir mevkiye,
idareci olmaya işarettir. Dağdan inmek maddi manevi kayıplara, dağdan düşmek konumundan değer yitirmeye, dağdan düşerek bir yerini incitmek yahut kırmak
meydana gelecek zarara, dağın yerinden kopması bir devletin yahut zihniyetin çökmesine ve halkının dağılmasına, dağda görülen yeşil ağaçlar ve her türlü güzelliklere ve mutlu birlikteliklere, dağı çıplak ve sadece toprak olarak görmek çalıştığınız yerde daha fazla ilerleyemeyeceğinize, dağın diken ve çalılarla kaplı olduğunu görmek gelecekte imkanlarınızı elde etmek için çok büyük çabalara, dağa kar yağması uzun süren sıkıntıların artık sonuna gelindiği şeklinde yorumlanır.

dağ keçi̇si̇

Şahsiyetten yoksun ve ahlaksız bir kişiyi temsil eder. Etinden yemek, devletten haber alacaksınız anlamına gelir.

dağ yolu

Sıkıntılardan ve üzüntülerden kurtulacağınıza ya da başkalarına karşı düzenbazlığa işarettir.

dağlanmak

Rüyada herhangi bir şeyin kızgın bir madde ile dağlandığını görmek çaba ile elde edeceğiniz bir işin devamlılığına, sizin dağlandığınızı görmek ise kazanç sağlayamayacağınız bir işe harcanan zaman ve para kaybına, dağlanacakken kaçıp kurtulmak ise yükselmeye ve başarıya yorumlanır.

dai̇re

Bir dairede çalışıyor görmek tayin olacağınız anlamındadır ancak bu tayin sizin isteğiniz dışında gerçekleşecek. Genç biri için ya düğüne ya da bir eğlenceye işarettir. Yaşlı biri için eline toplu bir para geçmesi demektir.

dedekti̇f

Yakında paraya kavuşacaksınız ve iş yaşamınızda bazı başarılar kazanacaksınız demektir. Rüyayı gören kadınsa, aşk hayatında sıkıntılı bir dönem olacağına yorulur. Ummadığınız bir zamanda kötü bir haberle üzüleceğinize işaret eder.

defter

İş yaşamınızda çok yoğun olacağınıza, önünüze gelen bu fırsatlardan faydalanacağınıza yorulur.

defi̇ne

Hiç ummadığınız zamanda para ya da bir mirasa yorumlanır. Bazılarına göre de karşılıksız bir aşka işarettir. Define soymak ticarette zarar etmeye, üzüntüye ve yolculuğa yorulur.

eli̇

Rüyasında deli gören kimse, yeni birisiyle tanışır. Bir delinin bir şey vermesi kısmet olarak yorumlanır. Rüyasında delirdiğini gören kimse bir konuda isabetli bir karar vererek ve çevresinde hayranlık uyandıracak.

demir görmek

Rüyanızda demir erittiğinizi görmek gücünüzü ve malınızı kaybetme riski içine düşeceğinize, parçalanmış bükülmüş demir aile içi sıkıntılara, parlak ve düzgün demirleri üst üste dizmek büyük başarıya, demirden yapılmış parlak eşya görmek ise güvencede olduğunuza işaret eder.

deniz görmek

Rüyada deniz görmek iyi yorumlanır. Deniz suyu içmek uzun ömre veya hastalıktan kurtulmaya, denizde sabunla yıkanmak, alacağınız bir haberden sonra çok sevinip sıkıntılardan kurtulacağınıza, denizde yüzerken yorulduğunuzu görmek işinizde ya da evinizde bir problemle karşılaşacağınıza, denizde boğulmak dikkatli olmadığınız takdirde maddi ve manevi kayıplara uğrayacağınıza işaret eder.

denizde yüzdüğünü görmek

Rüyada denizde yüzmek; azimli bir kişiye yorulur. Rüyayı gören kişinin ayrıca maceracı olduğu ve yeni yerler keşfetmeyi çok sevdiği şeklinde de tabir edilir. Denizde yüzen başka birini görmek dertleri ile boğuşan ve size bunu anlatacak olan bir kişi ile tanışacağınız şeklinde yorumlanır. Rüyada Denizde Yüzmek ayrıca insanların saygın duyacağı, seveceği, bilgili bir kişi olmaya ve makamın yükseleceğine işaret eder.

temiz denizde yüzmek;

Tertemiz, berrak bir deniz görmek ve denizin içerisinde yüzmek, rüya sahibinin alın teri ile iş yaparak maddi anlamda kazanç saylayacağına, harama bulaşmayacağına işaret eder.

denizin dibinde yüzmek;

Denizin dibini görmek kişinin hareketlerine dikkat ederek, temkinli adım attığını ve bu sayede de başarılar elde edeceğine delalet eder. 

dalgalı denizde yüzdüğünü görmek;

Sevdiğiniz kişilere karşı davranış ve sözlerinize dikkat etmemeniz nedeniyle onları zaman zaman istemeseniz de üzebildiğiniz manasına gelir.

denizde hızlı bir şekilde yüzdüğünü görmek;

Hayatta yapamadığınız, geç kaldığınız ve içinizde kalan bir şeyleri yapmak için çaba sarf edeceğinize; yakın bir zaman içerisinde bunun için yola koyulacağınıza yorulur.

denizde sırt üstü yüzmek;

Rüya sahibinin yorulduğunu ve bu yüzden dinlenmeye ihtiyacı olduğuna delalet eder. Sırt üstü yüzdüğünü görmek güvenilen bir kimsenin destek almaya da işaret eder.

akşam denizde yüzmek;

Rüya sahibinin belirsiz bir ortamda bulunduğuna; tehlikeli olaylara karışacağına delalet eder. Rüyada gece denize girdiğini görmek, zor günler ve üzüntü şeklinde de yorumlanır.

masmavi denizde yüzmek;

berrak masmavi denizde yüzmek kişinin makam sahibi olacağına işaret eder. Bu rüya, rüya sahibi için oldukça hayırlı ve güzel rüyalardan biridir. Kişinin çevresinde daima bilgiler öğrenebileceği zeki kişilerin olduğuna delalet eder. Denizin berrak olması huzurlu bir hayat sürmek, sıkıntılardan kurtulmak ve refaha kavuşmak şeklinde yorumlanır.

Rüyada denize daldığını görmek; dalıp, tekrar yüzeye çıktığını gören kişi toplum içerisinde sayılan, sevilen biri olur ve onu üzen tüm dertlerinden kurtulur.

deprem görmek

Rüyada deprem; keder, zarar, ziyan, üzüntü  ve korkuyla yorumlanır. Deprem nedeni ile dağın yer değiştirdiğini görmek ilahi felaketlerin yaşanacağına delalet eder. Rüyada Deprem ayrıca rüya sahibinin bir yerden başka bir yere göç edeceğine, planlar dahilinde olmayan değişikliklere işaret eder.

DEPREM OLDUĞUNU HİSSETMEK

Rüya sahibinin hayatı ile ilgili plan ve projelerinin dışarısında kalan bazı olayların yaşanacağına delalet eder. Bu rüya ayrıca rüya sahibinin kendine güvenli bir şekilde emin adımlarla amacına ulaşacağının da habercisidir.

ŞİDDETLİ DEPREM GÖRMEK

Bir olay yaşanacağına ve birçok kişi tarafından da bu olayın konuşulacağına delalet eder. Rüyada şiddetli bir depremde birçok kişinin öldüğünü görmek ise geneli üzecek bir olayın yaşanacağını işaret eder. Sevilen bir kişinin kaybı şeklinde de yorumlanır.

BAŞKA BİR KİMSENİN EVİNDE DEPREM OLMASI

Bu rüya dedikodu ile tabir edilir. Rüyada başka bir kimsenin evindeyken evin yıkıldığını ve insanların göçük altında kaldığını görmek trafik kazasına yorulur. Bazı rüya tabircilerine göre ise rüya sahibinin yakını olan bir çiftin ayrılmasına işaret eder.

DEPREMDE İNSANLARIN KAÇIŞTIĞINI GÖRMEK

bir yerde deprem olduğunu ve insanların korku ile kaçıştığınızı görmek halka zorluk çektirecek bir olayın meydana geleceğine işaret eder.

YER YARILMASI

Rüyada yer yarılması; hayırlı olmayan bir rüyadır. Yaşanacak kötülük, uğursuzluk ve kısmetsizlik ile tabir edilir. Halkın huzurunun, güvenliğinin bozulacağına işaret eder. Rüyada yerin yarıldığını görmek büyük savaşların yaşanacağına, kıtlık ve şiddetli korku şeklinde de yorumlanır.

DEPREMDEN KURTULMAK

Rüyada depremden kurtulmak; depremden kurtulduğunuzu ve yaşadığınızı görmeniz kişinin bazı durumlardan dolayı yorulacağı ve zorluk çekeceğine işaret eder. Rüyada depremden kurtulan insanlar görmek kalabalıkların toplanmasına ve çevredeki insanların seyre gelmesine sebep olacak bir olayın yaşanacağına delalet eder.

GEMİDE DEPREM OLDUĞUNU GÖRMEK

Rüyada gemide deprem olduğunu görmek; birtakım korkulacak olaylar yaşamaya işaret eder. Deprem olup geminin battığını görmek ise zor günler yaşanacağına  delalet eder.

DEPREMDE EV YIKILMASI

Rüyada depremde ev yıkılması; evde deprem olduğunu görmek ve evin yıkılması başlanan bir işin yarım kalacağı anlamına gelir.

deri̇

Deri ile ilgili bir rüya görmek hem iş hem aşk hayatında başarı kazanacığınız anlamına gelir.

deve görmek

Rüyada deve görmek; iki farklı şekilde yorumlanır. Rüyada erkek deve görmek rüya tabircilerine göre rüya sahibinin yanlış işler peşinde olduğu şeklinde yorumlanırken, Rüyada dişi deve görmek ise genel itibari ile hayırlıdır. Dişi deveden süt sağdığını görmek mal sahibi olmaya işaret eder. Ayrıca rüyada deve görmek kadri yüce bir kimse ile tabir edilir.

devekuşu görmek;

Nimet, zenginlik ve birbirine seven karı kocaya işaret eder.

deveye bindiğini görmek;

Bekar kimseler için hayırlı bir kısmet ile evlenmeye delalet eder. Çölde görülen deve ise yağmur habercisidir, bereket şeklinde de yorumlanır. Evinizin önüne devenin çöktüğünü görmek eğer evinizde bir hasta varsa o kişinin vefatı ile tabir edilir. Dişi deve görmek çok hayırlıdır. Deve sütü bolluk ve bereket anlamına gelir. Bazı rüya tabircilerine göre ise rüyada deveye binmek; hacca gitmeye yorulur.

deve yavrusu görmek;

Devenin yavrusunu görmek o kişinin malının artacağına, çocuğunun olacağına işaret eder. Kişi eğer bekar ise dişi deve görmesi evleneceğinin habercisidir. Dişi deveyi yavrusuyla görmek ise evlilik ve çocuğa delalet eder. Deve yünü görmek ise helal mal ile tabir edilir.

deve sürüsü görmek;

Birçok deveden oluşan sürü görmek hastalığa, düşmanların varlığına ve can sıkıcı olaylara yorulur.

deve kervanı görmek;

Misafir ile tabir edilir. Rüyada deve kervanı görmek şehir dışı veya yurt dışından, yani uzak bir yerden çok sayıda misafirin size geleceğine işaret eder. Deve kervanı görmek hayırlı ve güzel rüyalardandır. Kısmet, zenginlik, bolluk ve bereket şeklinde de tabir edilir. Rüyada deve kervanı ile seyahat etmek ise yüksek kazançlı bir işe girmeye yorulur.

deveden düştüğünü görmek;

Yaptığınız işiniz ile ilgili sıkıntılı durumlar yaşayacağınıza ve üzüleceğinize işaret eder. Devenin arkasından düştüğünü görmek ise maddi anlamda çöküşe delalet eder.

bir deve olduğunu görmek;

Bu rüyayı gören kişi eğer hasta ise sağlığına kavuşur, ayrıca evin bir bereketinin artacağına da işaret eder.

deve otlattığını görmek;

Bekar kimseler için hayırlı bir kısmet ile evlenmeye, işte yükselmeye ve maddi kazanca işaret eder.

devekuşu

Herkesten habersiz bol para kazanacak ve zengin olacaksınız. Bazı insanlar paranız için sizinle ilişki kurmaya çalışabilir

 devlet başkanı görmek

Rüyada devlet büyüklerinden birini görmek rüyadaki konumla çok ilgilidir. Bu kişiyle olmaktan çok mutlu iseniz ve rüyanızda o kişiyle birlikte herhangi bir anlaşma
yapıyorsanız çok büyük sevinçlere, sizin ya da devlet başkanının suratı asıksa ve sıkıntılı bir durum yaşanıyorsa alacağınız kararları tekrar gözden geçirmeniz gerektiğine

deği̇rmen

Hane halkının sıkıntı ve darlıktan kurtularak bolluk ve berekete kavuşması demektir. Başka yoruma göre de, gizli kalan bazı şeylerin ortaya çıkması, iş yaşamında da başarı demektir.

doktor

İş yaşamınızda bazı düşmanlara sahipsiniz demektir. Rüyayı gören kadınsa sağlık sorunları anlamındadır.

 domates görmek

Hayırlı ve güzel rüyalardandır. Sevineceğiniz haberler alacağınız manasına gelir. Rüyada Domates Görmek, domatesi mevsiminde görmüşseniz size gelecek olan şans, bereket ve kısmet olarak tabir edilir. Domatesi yediğinizi ve tadının mayhoş olduğunu görmüşseniz bu rüya küçük sıkıntılara işaret eder.

Rüyanızda bir bahçeden domates topladığını görmek veya bir satıcıdan domates almak, hem sizin hem de ailenizin sevineceği müjdeler alacağınıza delalet eder.

domates toplamak;

Bir tarlaya girip oradan domates topladığını görmek hayırlı bir iş ya da hayırlı bir haber anlamına gelir. Nimetlerin çoğalmasına, bolluk berekete, makam sahibi olmaya, iş hayatında kar elde etmeye, maddi durumun iyi olmasına işaret eder.

domates almak;

İyiye yorulur, tıpkı rüyada domates toplamak gibi hayırlı ve güzel bir haberin gelmesine delalet eder. Hiç beklenmedik bir yerden çok sevinilecek bir haber almaya işaret eder. Bekar biri bu rüyayı görmüş ve evlenmek istiyorsa kısmetinin açılacağı anlamına gelir.

domates tarlası görmek;

Tarlanın size ait olduğunu görmeniz mülke ve servete sahip olmak anlamına gelir. Faydalar ve rızk olarak tabir edilir. Rüyayı gören kişi bekarsa evlenir, fakirse zengin olur.

domates doğradığını görmek;

Canlı, kırmızı bir domates doğradığını görmek kazancı biriktirmeye ve tasarruf etmeye işaret eder.

kırmızı domates görmek;

Sağlıklı ve mevsiminde görünen domates değerli eşyaları anlatır. Kırmızı olgun bir domates yediğini görmek ele geçecek yüklü bir miktar paranın habercisidir. Kırmızı domates satın aldığını veya bir yerden topladığını görmek huzurlu ve mutlu bir hayat sürüleceğine işaret eder.

domates kabuğu görmek;

Hor kullanılan mal veya para anlamına gelir. Domatesi soyduğunu ve kabuğunu çöpe attığını görmek malının değerini bilmemeye yorulur.

domates bahçesi görmek;

Ailevi sıkıntıları olan kişinin bu rüyayı görmesi tüm sıkıntılarının son bulacağına ve iyi haberler alacağına işarettir. Ayrıca bahçeden domates toplamak sizin sevinçli haber şeklinde de yorumlanır.

domates ektiğini görmek;

İyidir. Bahçeye domates ekmeniz bazı yatırımlarda bulunacağınıza, para biriktirmeye, çok çalışmaya ve tüm bunlardan fayda sağlamaya işaret eder.

mevsiminde domates görmek;

Yaz ayındaysanız ve domates gördüyseniz bunun anlamı hayırlı ve güzeldir. Kısmete yorulur.

ezilmiş domates görmek;

Kötü görünen, ezilmiş domates görmek haram mal ve hayırsız kazanca işaret eder.

domuz görmek

Kısmetsizlik, şansızlık ve haram kazanca işaret eder. Dişi domuz görmek ise neslin çokluğu anlamına gelir. Rüyada Domuz Görmek ve ona karşı koymak kişinin rakibine karşı koyması şeklinde tabir edilir.

domuz yavrusu görmek;

Domuz yavruları sıkıntı ile tabir edilir. Yavru domuz görmek rüya sahibinin zorluk çekeceği günlerin yakında olduğuna delalet eder.

domuz eti görmek;

Alın teri dökülmeden, yorulmadan, helal yoldan kazanılmayan mal ve mülk olarak tabir edilir. Vahşi domuz görmek çok güçlü olduğu halde hayrı veya yardımı görülmeyen bir kişiyi anlatır.

domuz sürüsü görmek;

Sürü halinde birçok domuz görmek rüya sahibinin sıkıntısız çok güzel bir hayat geçireceğine delalet eder.

domuz kovaladığını görmek;

Sıkıntıların kısa bir zaman içerisinde sona ereceğine, anlaşmazlıkların tatlıya bağlanacağına işaret eder.

beyaz domuz görmek;

Genellikle düşman veya haram ile tabir edilir. Rüyada beyaz domuz yanlış işlerden hemen döneceğinize veya düşmanın size zarar veremeyeceğine delalet eder.

domuz eti yemek;

Haram mal veya kötü işlere bulaşmaya işaret eder.

vahşi domuz görmek;

Hayırsız, tembel, sorumluluklarını bilmeyen, işe yaramaz bir erkek ile tabir edilir. Ayrıca bazı rüya tabircilerine göre rüyada vahşi domuz görmek büyük servet olarak yorumlanır.

domuzu öldürdüğünü görmek; 

O kişinin düşmanında kurtulacağına işaret eder.

domuzun size zarar verdiğini görmeniz ise; 

Okişinin düşmanından veya bir başkasından şiddet göreceğine işarettir. Kişinin çiftliği olduğunu ve domuzlarının olduğunu görmesi ise; biriktirmiş olduğu para veya mal ile yorumlanır.

domuza bindiğini görmek;

O kişinin düşmanlarına karşı üstünlük sağlayacağının işaretçisidir.

dondurma

Rüyada dondurma yemek, başarının işaretidir. Dondurmanın erimesi hayalleriniz gerçekleşmeyecek anlamındadır.

doğum yapmak

Rüya sahibinin problemlerinden, sıkıntılarından kurtulmasına ve zor olan şeylerin üstesinden gelmesine delalet eder. Rüyada doğum yaptığını görmek, öncesinde sağlık problemi olanlar için sağlığa geri kavuşulacağı anlamına  gelir. Hamile olmayan bir kadının doğum yaptığını görmesi ise evleneceği kişinin zengin olacağına işaret eder.

doğum yapmak erkek bebek doğurmak;

Rüya sahibi için güzel rüyalardan biridir. Henüz tatmadığı güzel duyguları tatması ve hayatında köklü ve güzel değişiklikler yaşayacağı manasına gelmektedir.

sancısız doğum yapmak;

Doğum sancısı çekmediğini, sezaryen ile doğum yaptığını görmek sıkıntılarınızdan kurtulacağınız ve beklentilerinize kavuşacağınız manasına gelmektedir. Kişi hamile ise ağrısız doğum yapacağı manasına gelir.

kolay doğum yapmak;

Rüya sahibinin büyüklerinin tavsiyesi ile zor bir durumdan kurtulacağı veya sorunlarla kolayca baş edebileceği manasına gelir.

birinin doğum yapması;

Başka birisinin doğum yaptığını ve erkek doğurduğunu görmeniz sizin kız çocuğu doğuracağınız; eğer doğan bebek kız ise sizin erkek çocuğu doğuracağınız manasına gelmektedir.

doğum yapmak kızı olduğunu görmek;

Rüyada kız çocuğu doğurmak erkek çocuk ile, erkek çocuk doğurmak ise kız çocuk ile tabir olunmaktadır.

hamile olduğunu görmek;

Rüya alimlerine göre rüyada hamile olduğunu görmek rüya sahibinin malının artacağına delalet eder. Ayrıca sevineceği haberler almaya işaret etmektedir. Bu kişinin giderek zenginleşeceği şeklinde de yorumlanır.

ölü doğum yapmak;

Gerçek hayatta yolunda gitmeyen bazı şeylere delalet eder. İşte başarısızlık ya da isteklerin gerçekleşmemesi olarak yorumlanır.

normal doğum yapmak;

Rüya sahibinin kimsenin desteğine ihtiyacı olmadan kendi ayakları üzerinde durabildiğine işaret eder. Rüyada evde normal doğum yaptığını görmek rahat olmaya ve özgürce hareket etmeye delalet eder.

bebek emzirmek;

Rüya sahibinin ömrünün yettiği sürece çocuğuna hayrı olacak ve aynı zamanda ondan da hayır göreceği manasına gelmektedir.

doğum yapmak için hastanede olduğunu görmek;

Hastanede olduğunuzu ve doğum yapmak için beklediğinizi görmek rüya sahibinin kendi ayakları üzerinde durmak istemesi anlamını taşımaktadır. Rüyada doğum yapmak için koşa koşa hastaneye gittiğini görmek ise imkansızlık içinde olmak nedeni ile kendi başının çaresine bakmak durumunda kalmak anlamına gelir. 

bebek görmek;

Erkek bebek hayırlı ve müjdeli bir haber alacağınıza işaret ederken kız bebek görmek genellikle bolluk ve bereketli günlerin geleceğinin müjdesini verir.

doğum günü

Doğum günü pek hayra yorulmaz. Bu rüya şanssızlık ve fakirlik anlamındadır.

dudak

Dolgun yumuşak dudaklar, mutluluğu ve gücü haber verir. Sevginize karşılık alacaksınız sevdiğiniz de sizi sevecek… İnce dudaklar, bütün sıkıntılardan kurtulacağınızı belirtir.

diş kırılması görmek

Rüyada diş kırılması; çürümüş diş görmek yaşadığınız korkular şeklinde tabir olunmaktadır. Gerçek hayatta sizi rahatsız eden durumların yaşanacağına ve bunların canınızı sıkacağına delalet eder. 

çürük diş kırılması; 

iş ve eğitim hayatında kazandığı başarıların, emek vererek geldiği mevkinin ve kazandığı saygınlığın yüklü bir miktar paranın yaşanacak kötü ve büyük sıkıntılar yaşatacak bir olay yüzünden elinden gideceği şeklinde tabir edilmektedir.

üst dişlerinin kırıldığını görmek; 

baba tarafından akrabalar ile bağlantılı rüyalardan biridir. Kişilere kalan miras konusunda sorun çıkmasına, kendi işini kurmak isteyen kişilerin ise başkalarından borç almak sureti ile ailelerine yüz çevireceklerine yorulur.

alt dişlerinin kırıldığını görmek; 

alt dişler anne tarafı ile yorumlanmaktadır. Rüyada alt dişlerinin kırıldığını görmek anne tarafından yakın bir akrabanızın hastalanarak kişiyi derin bir üzüntüye düşüreceğine delalet eder. Kısacası zorlu geçecek olan üzüntülü günlerin habercisi bir rüyadır.

gülerken dişlerinin kırıldığını görmek; 

rüya sahibinin derin olaylara dalacağını, yaşamı farklı yönlerden sorgulayacağını anlatır. Rüya sahibinin daha dinginleşeceğini ve manevi zenginliğe erişeceğini işaret eder.

elma ısırırken dişinin kırıldığını görmek; 

bu rüya, rüya sahibinin hata yapmaya meyilli bir dönemde olduğunun işaretidir. Kişinin güvenilir insanlar ile görüşmesi kendisi için çok daha iyi olacaktır. Olumsuz olaylardan ders çıkarmamak olarak da tabir edilir. 

bütün dişlerinin kırılmış olduğunu görmek; 

rüya sahibinin kendisi ile ilgili sağlık durumu hakkında kötü bir haber alacağına işaret etmektedir. Kişinin sağlığına dikkat etmesi gerekir. 

kazada dişlerinin kırıldığını görmek; 

borç manasına gelmektedir.  Ödenemeyen borçlar yüzünden kişinin sıkıntıya girmesi şeklinde tabir edilir. Ayrıca bazı rüya alimlerine göre evlilikte eşinin ilgisizliği yüzünden kendisini yalnız hissetmek şeklinde de yorumlanır. 

dişinin kırıldığını görüp doktora gitmek; 

rüya sahibinin birçok işi ile kendisinin ilgilenmek istemesi ve tıkandığı bir durumda yardımına yakınlarından birinin koşacağı şeklinde tabir edilmektedir. 

düşüp dişini kırmak; 

kişinin kariyer uğruna itibarını zedeleyeceği davranışlarda bulunması şeklinde yorumlanır. 

diş kopması ve kanaması; 

rüya sahibinin baba tarafından bir akrabasının hastalanacağı ve sıkıntılı günler yaşanacağı şeklinde tabir edilir.

düğme

Yeni düğme, varlıklı, insanlara ve size karşı saygılı biriyle evleneceksiniz demektir. Eski, kırık düğme, hastalık ve zarar anlamındadır.

düğün görmek

Rüyada düğün görmek hatta kendi düğününü görmek uzakta yaşayan bir akraba veya arkadaşınızdan kötü bir haber alacağınıza da delalet eder. 

düğün görmek; 

Zaten gerçek hayatta da mutluluğun simgesi olan düğün kişinin hayatının güzel, mutlu ve renkli olacağına delalet eder. Rüyada şarkısız, çalgı çengisiz düğün görmek hayır, bereket ve sevinç ile işaret edilmektedir. 

Rüya alimleri tarafından rüyada gürültülü, çalgılı çengili, çok sesli düğün görmek hayırlı bir şekilde yorumlanmaz. Bir kimse rüyasında bir düğün yemeğinde bulunmuş ise veya kendisi düğün yemeği veriyorsa bu rüya kederlerin, sıkıntı ve üzüntülerin gitmesine delalet etmektedir. 

hasta bir kişinin evinde düğün görmek; 

O hastanın vefatına işaret etmektedir. 

düğün yapmak;

Özellikle çalgılı çengili bir düğün yaptığını görmek iyi bir şekilde yorumlanmaz. Rüyada kendi oğluna düğün yaptığını görmek kişini oğlunun hastalanacağına işaret eder. 

gelin görmek ne demek;

Genellikle her zaman hayırlı ve güzel bir şekilde yorumlanan rüyalardan biridir. Rüyada gelin görmenin anlamı güzeldir. Rüyada gelin görmek kısmetin açılacağı, artacağı ve şans ile yorumlanmaktadır. Rüyada gelin görmek eline bir miktar para geçeceği şeklinde de yorumlanır. 

düğün hazırlığı görmek;

Kişinin çetin geçireceği bir döneme veya zorlu bir yolculuğa işaret eder. Aynı zamanda bazı rüya alimlerine göre bu hazırlık gerçek hayatta da bir şeylerin hazırlığını yapacağınıza delalet eder. 

düğün salonu görmek;

Kalabalık ve farklı bir grupta olmaya, birtakım delalet eder. 

düğün davetiyesi görmek;

Rüya sahibinin yakın bir zaman içerisinde alacağı bir haber manasına gelir. Rüya sahibi beklediği bir haberi alacaktır. Düğün davetiyesi eğer elinizde ise bu beklediğiniz ve istediğiniz bir haberdir ve buna kavuşacaksınızdır. 

düğün çiçeği görmek;

Güzel bir çiçek görmek çektiğiniz zorlukların ve problemlerin sonucunda büyük bir paraya ve menfaate kavuşacağınıza işaret eder. Yine rüyada güzel kokan çiçek görmek yaşayacağınız mutlulukların habercisidir. 

düğün pastası görmek;

Büyük ve lezzetli görünen düğün pastası gören kişi hayatta bir nimete erişir. Bu rüya bolluk ve bereket şeklinde yorumlanmaktadır. 

düğün yemeği görmek;

Kendi verdiğiniz yemek veya sizin yakınlarınız tarafından davet edildiğiniz yemek sıkıntılı günlerin geride kalacağına delalet eder. Mutlu günlerin geleceğinin habercisidir. Yakınlarınıza faydanızın dokunacağı manasına gelir.

düğün fotoğrafı görmek, düğün fotoğrafı çektirmek;

Eğer bu rüyayı gören kişi gurbette ise yakın bir zaman içerisinde tüm sevdiklerine, aile ve akrabalarına kavuşacaktır.

di̇lenci̇

Dilenciyle konuşmak başarıda hoşgörü ve iyi duyguların rol oynayacağı anlamına gelir. Rüyada dilenci görmek işlerin yakın zamanda düzeleceğine işarettir. Dilenciye sadaka vermek, sorunların artık geride kalacağı anlamındadır.

diş görmek

Rüyada diş çıkması, kırılması, dökülmesi veya düşmesi akraba ve aile içerisinde yaşanacak sıkıntıya ve maddi kayıplara işaret eder. Üst kısımdakiler anne tarafındaki
akrabalara, alt kısım ise baba tarafı olarak yorumlanmaktadır. Ön dişlerinin fazla uzun, güzel ve beyaz olduğunu görmek baba ve amcayı simgeler bu kişilerin maddi imkanları artar. Rüyada iki ön diş, oğul veya erkek kardeşle tabir edilir. Rüya da düşen bir dişi gömmek ya da saklamak ise aile içi sevince yorumlanır.

Rüyada diş dökülmesi;

İşinizi kaybetmiş olabilir veya belki de hayatınızın kontrolünün artık elinizde olmadığını hissediyor olabilirsiniz. Psikolog Ian Wallace, The Independent’a şunları söyledi: “Dişleriniz ne kadar kendinden emin ve güçlü hissettiğinizi sembolize ediyorsa bu nedenle bazı durumlar özgüveninizin azalmasına neden olmuş olabilir.”

diş çektirmek

Rüyanın manasını yorumlamak bu durumda rüya sahibinin yorumuna kalır. Pek çok insanın merak ettiği rüyada diş çektirmek ne manaya geliyor? Rüya tabirinde farklı yorumlara ve olaylara delalet eden rüyada diş çektirmenin manasını sizler için araştırdık.

Rüyalarımız içimizdeki aynalar olarak değerlendirilebilir. Rüyada gördüğümüz imgeler bilinçdışımızın yansımaları olsa da pek çoğumuz rüyalarımızın gelecekle ilgili nelere delalet edeceğini anlamaya çalışırız. Asırlar boyunca bir rüya farklı şekillerde birden çok yoruma uğradı. Bu da bir rüyanın birden çok tabiri olmasına neden olur. Farklı şekillerde yorumlanmış rüyalardan bir tanesi de rüyada diş çektirmek. Rüyada diş çektirmek imgesi rüya tabirlerinde iki farklı manaya geliyor. İlki rüyada diş çektirmek için olumlu ve güzel bir haber müjdesi yorumu yaparken, ikincisi tamamen olumsuz yorumluyor. İşte rüyada diş çektirmek için yapılagelen olumlu ve olumsuz yorumlar.

diş çektirmek ve rüyada dişlerinin döküldüğünü görmek;

imgelerinin olumlu yorumuyla başlayalım. Eğer çekilen veya düşen diş çürük ve ağrılı bir dişse, rüyayı gören kimse gerçek hayatında kötü bir dönemden geçiyor demektir. Unutmayın, gündelik sıkıntılarınız, bastırdığınız üzüntüleriniz ve dertleriniz rüyalar aleminde kendini size hatırlatır. Rüyalara kulak vererek bu sıkıntılarınızla yüzleşmeniz ve çözüm yolunda adım atmanız gerekiyor.

Kişinin düşen veya çekilen diş görmesi;

Kendisinin tasalardan, dertlerden, çekilen sıkıntılardan kurtulacağına, rahatlayacağına, ferahlayacağına ve yeni tatlar alacağına delalet eder.

başkasının dişini çektiğini görüyorsa;

bu kişinin gerçek hayatta sıkıntıda olan ve yardıma ihtiyacı olan birine yardım edeceğine ve hayır işleyeceğine delalet eder.

kişi kendi dişini kendi çekiyorsa;

Kişinin sıkıntılı bir döneme gireceğine ve tek başına üstesinden geleceğine işarettir.

ağrılı dişin kendiliğinden düşmesi;

Kişinin hayat boyu sağlıklı olacağını müjdeler. Umalım rüyalarınızda gördüğünüz imgeleri hep hayra yorun ve umalım bunlar güzel gelişmelerin habercisi olsun. 

Diş Çektirmek için Yapılan Olumsuz Yorumlar 

Rüyada diş çektirmek genel olarak olumlu yorumlandığı gibi bazı rüya tabircileri tarafından olumsuz yorumlandığı da olur.

Özellikle rüyada sağlam ve sağlıklı bir dişin çekilmesi;

Kişinin maddi ve manevi anlamda kayıp yaşayacağı ve sıkıntılı bir döneme gireceğine delalet ediyor. Çevresinde çok sevdiği ve değer verdiği insanlardan kopacağı, ayrı düşeceği ve o kişilerle yollarını ayıracağı şeklinde yorumlanır. Rüyada diş çektirmenin sağılık açısından olumsuz yorumu olumlu yorumunun tam tersi. Rüyayı gören kimsenin yakın zamanda kendisinde bir sağlık sıkıntısının baş göstereceği anlamına geliyor. Rüyada diş çektirmek için yapılan olumsuz bir diğer yorum da rüyada diş çektiren kişinin normal hayatında aşırı bencil ve hırslı olduğu. 

Rüyada diş çektirmek olumlu ve olumsuz manalarda yorumlanmış olsa da rüyaları hayra yormakta fayda var. Rüyalarla ilgili karamsar olmamak ve daima iyiyi düşünmek günlük streslerden ve kaygılardan uzaklaşmamıza yardım eder. Her rüya ve olay karşısında en iyiyi düşünmekte yarar. Eğer rüyalarınız sürekli kabus biçiminde gelişiyorsa ve huzurunuzu kaçırıyorsa uzman psikoloğa danışmayı da düşünmelisiniz. 

di̇şçi̇

Bir arkadaşınızın dişçi olduğunu ve sizi muayene ettiğini gördüyseniz o arkadaşınıza güvenmemeniz gerekir demektir.

E

ebe görmek

Rüyanızda ebenin sizin evinize geldiğini gördüyseniz, konumunuzdaki yükselişe işaret eder. Ebe ile sarılmak, tokalaşmak, önemli bir kişi ile kurulacak yakınlığa, ebe ile kavga ettiğinizi görmek sıkıntılı bir dönemin başlayacağı şeklinde yorumlanır.

eczane görmek

Rüyada bir eczaneye girmek hayatınızda ciddi değişiklikler olacak demektir. İlaçlarla dolu böyle bir yere girmek maceraya atılmak olarak da yorumlanır.

Bir eczaneye girip, ilaç almak erkekler için iftiraya uğramak anlamındadır. Genç bir kadın için ise, yabancı erkeklerle arkadaşlıklardan zarar geleceğine işarettir. Daha yaşlı kadınlar için sağlığın hafif hastalıklardan sonra düzeleceğine yorulur.

edebi̇yat

Rüyada edebiyatla uğraşmak, rüyayı görenin duygulu ve hassas bir kişi olduğuna ve iş yaşamında başarılı olacağına işaret eder.

eflatun

Rüyada eflatun renk görmek iyiye yorulmaz, genellikle bir hastalık ve sıkıntı demektir.

ehliyet görmek

Rüyasında ehliyet alan kişi şu anki konumunu doğru yönlendirip yükseleceğine ve doğru yolda olduğuna rüyada uçak, helikopter gibi bir aracın ehliyetini aldığını
gören kişi ise büyük bir proje ile çok tanınıp takdir edileceğine yorumlanır.

ejderha

Ejderha benzeri korkunç bir hayvan görmek, hasımlarınızı yenebileceğinize işaret eder.

ekmek görmek

O kişinin geçiminin çok iyi olacağının işaretidir.

fırından yeni çıkmış ekmek görmek;

Taze, sıcacık ekmek aldığınızı görmeniz maddi sıkıntılardan kurtulup rahat bir yaşama kavuşacağınıza delalet eder. 

yufka ekmek görmek;

Zor durumların bitmesine işaret eder. Aynı zamanda yolculuğa ve güç şeyleri kolaylaştırmaya delalet eder. Rüyayı gören kişinin durumuna ve yeteneğine göre mal sahibi olacağına da yorulur.

ekmek aldığını görmek;

Bol kazancın ve helal paranın işaretidir. Ekmekten yalnızca bir lokma aldığını görmek tamah etmeye yorulur. Aldığınız ekmek sıcak ise iş hayatınız ile ilgili büyük başarılar elde edeceğinize ve iyi yerlerde olacağınıza delalet eder. Rüyada birden fazla ekmek görmek ise uzun bir ömür ile tabir edilir. 

ekmek arası peynir görmek;

Ekmek arası peynir yaptığınızı ve yediğinizi görmek malın artmasına daha bereketli olmasına ve güzel günlerin geldiğine delalet eder. Bekar bir kimsenin ekmek arası peynir görmesi mutlu olacağını, istediği bir evlilik yapacağını anlatır. Sıkıntıların biteceğine, karanlıkların aydınlığa ulaşacağına işaret eden rüyalardan biridir. 

ekmek kesmek;

Zor günlerin biteceğine veya zor bir durumdan kurtulunacağına, rahata erişileceğine işaret etmektedir. 

ekmek kızartması görmek;

Yoksul birine ekmek vermek ile aynı anlamı taşıyan rüyadır. Hayır duası almaya işaret eder ve bolluk bereket anlamına gelir.

ekmek bölmek;

Rüyasında ekmek böldüğünü gören kişi her zaman dürüst ve adaletli biri olmak için çaba gösterir. Eğer böldüğünüz ekmek bayat ve küflenmiş ise bazı kötü olayların yaşanacağına ve ayrılığa delalet eder. 

taze ekmek görmek ne demek;

Helal yemek yemeye, helal mal kazanmaya ve hayırlı işler yapmaya delalet eder. Bereket, bolluk içerisinde keyifli ve zengin bir hayat sürüleceği manasına gelir. Ayrıca rüyayı gören kişinin ne muradı varsa olacağı anlamını da taşır.

bayat ekmek görmek ne anlama gelir;

Rüya sahibinin eline bir fırsat geçeceğine fakat bunu iyi kullanamayacağına; bundan dolayı üzüleceğine delalet eder. Kişinin olduğu durumdan daha kötü duruma düşeceğine işarettir.

ekmek hamuru görmek ve açmak; 

Uzun yıllar boyunca huzurlu bir şekilde yaşayacağına, yanında iyi dostlarının olacağına ve gerektiğinde anne ve babasının yardımına koşacağına delalet eder. Anne – babadan destek anlamına gelir.

ekmek satmak;

Maddi durumunun iyi olmasına ve yüksekte olmaya bu nedenle de başkalarına iş vermeye, yanında eleman çalıştırmaya delalet eder. 

yoksul birine ekmek vermek;

Gerçek anlamına benzer bir anlamı vardır. Hayır işlerine gireceğine ve kişinin aldığı hayır duaları nedeni ile elinin darlık görmeyeceğine, işlerinin yolunda gideceğine delalet eder.

ekmek fırını görmek

Rüyada Ekmek fırını görmek ne şekilde olursa olsun bolluk ve berekettir. Temiz ve düzenli ekmek fırını mülkün artmasına ve rahata ve huzura erişmeye, pis, kapalı ya da
yıkık ekmek fırını çok çalışmaya ve çevreden yardım alınmasıyla amacına ulaşacağına yorumlanır.

ekşi̇

Rüyada ekşi bir şey yemek kötü bir havadis alacağınızın işaretidir.

el görmek

Rüyada görülen el huzuru ve şansı simgeler. Elden ateş çıkması büyük başarıya, eldeki su büyük bir proje çalışmasından sonra kazanılacak paraya. Elin kısalması ihanete
ve haksızlık yapacağınıza, elin demirden olması yapılacak ya da alınacak kararların doğru olduğuna, elin çamurlanması yapacağınız yanlış işlere, elin hayvan pençesine dönüşmesi düşmanlığa, elin titremesi hastalığa, elin normalden daha beyaz olması hayırlı bir evlat ve doğru kişi olduğunuza yorumlanır.

elbi̇se askisi

Rüyada elbise askısı görmek, bekar kızlar için kısmet, delikanlılar için ise sıkıntı olarak yorulur.

elbi̇se si̇lmek

Rüyada elbise silmek, kötü bir haber geleceği anlamındadır.

eldi̇ven

Rüyada eldiven giydiğini gören kişi kendine seçkin ortamlarda yer bulur. Rüyada yeni bir eldiveni ilk defa giymek, maaşı yüksek bir işin yöneticisi olacağını bildirir. Yırtık veya kirli eldiven görmek, pek iyiye yorulmaz. Başkasına ait eldivenleri almak da pek hayırlı değildir. Eldiveninizi kaybettiğinizi görürseniz, sevdikleriniz sizi terk edecek demektir. Yeni eldivenler, zor günlerden sonra feraha kavuşmak demektir.

Rüyada eldiven görmek zor anlarda gelecek yardımın sembolüdür. Eldivenin yırtık olması verilen sözün yerine getirilmeyeceğine veya birlikte proje/ortaklık yapmayı
düşündüğünüz kişinin yanlış olduğuna, eldiveni çıkarıp cebinize koymak sıkıntıdan para yoluyla kurtulacağınıza, eldivenin birini kaybetmek ise partnerinizden ayrılacağınız şeklinde yorumlanır.

elek

Rüyada elek gören kişinin arkadaşları hakkında dedikodu yapacaklar demektir.

elektri̇kçi̇

 Rüyada elektrikçi görmek, yakın zamanda çok para kazandıracak bir işe atılacağınız anlamındadır.

elma görmek

Başarıya, çocuğa, kısmete, evliliğe, helal kazanca ve kişinin isteklerine kavuşmasına delalet eder. Rüyada Elma Görmek elmanın rengine göre de farklı yorumlanır.

elma ağacı görmek;

Arkadaşların birbirlerine olan yakınlığına delalet eder. Elma ağacının altında dinlendiğini görmek bekarlar için evlilik habercisi, evli olanlar için ise evliliğin mutlu ve uzun süreceğinin işaretidir.

kırmızı elma yemek;

Kısmetli işlere işaret eder. Rüyada yeşil elma görmek nedir; sıkıntı, keder ve rüya sahibinin moralinin bozuk olmasına yorulur.

elma bahçesi görmek;

Elma bahçesinde dolaştığınızı görmek hayırlı ve güzel rüyalardan biridir. Mutlu olacağınız bir geleceğin sizi beklediğine delalet eder.

elma kurdu görmek;

Bir şeyden hevesinizin kırılmasına ve moralinizin bozulmasına; bir işten geri adım atmaya işaret eder. Elma kurdunu yediğini görmek ise can sıkıcı durumların habercisidir.

elma yemek;

Rüya sahibinin kısmetli olacağına, evli ve çocuğu varsa çocuklarının hayırlı evlatlar olacaklarına işaret eder. Rüyada özellikle kırmızı elma görmek daha hayırlıdır. Rüya sahibinin rüyada elma yemesi etrafında düzgün ve iyi kalpli insanların olduğuna işaret eder. Kırmızı elma görmek aynı zamanda helal mal anlamına da gelir.

elma sirkesi görmek;

Rüya sahibinin temiz olmasına, hatta temizlik konusunda takıntılı duruma gelmeye işaret eder. Ayrıca rüyayı gören kişinin sağlığına dikkat etmesi gerektiğinin habercisidir.

elma şekeri görmek;

Size keyif veren kişiler ile sohbet ettiğinize ve sevdiğiniz işleri yapmaya delalet eder. Rüyada elma şekeri yemek rüya sahibinin hem hoş sohbetli hem de adeta ağzından bal damlayan güzel sözlü bir kişi olduğunu anlatır.

siyah elma görmek;

Rüya sahibinin yeniliklere açık yenilikçi bir zihniyete sahip olduğuna işaret eder. Rüyada siyah elma yemek birçok kişinin ön yargılı baktığı bir kişi ile birlikte olmak şeklinde tabir edilir. Rüyada siyah elma sattığını görmek, kabul görmeme riskine rağmen cesaretle bir işe atılmayı anlatır.

elma ısırmak;

Rüya sahibinin elma ısırdığını görmesi eline bazı fırsatların geçeceğine, kısmet ve bol kazanca yorulur. Rüya sahibinin kısmetinin artacağına ve işlerinin yolunda giderek daha iyi olacağına işaret eder.

elmas

Rüyada elmas şansın iyi olduğuna yorulur. Elmas gören kadın ise varlıklı ve bilgili biriyle; erkek ise anlayışlı, duygusal biriyle evlenecek anlamındadır.

engel

Rüyada bir engelin aşılması, kişinin en büyük amacına, muradına ermesi demektir. Tüm sorunlara karşı en sonunda başarılı olacağına yorumlanır.

engerek yilani

Yılan iyiye yorulmaz. Hasımlarınız size bir komplo hazırlıyor demektir. Adımlarınızı dikkatli atmanız gerektiğine işarettir.

enkaz

Rüyada herhangi bir çeşit enkaz görmek, pek iyiye yorulmaz. O rüyayı gören kişinin gireceği ve para yatıracağı işlere dikkat etmesi gerekir demektir.

erkek

Rüyada erkek görmek hayra yorulur. Rüyada tanımadığınız bir erkek görmek doğru haber, ferahlık veren sözler, güzel bir iş fırsatı demektir. Rüyada tanınan bir erkek görüldüğünde onun adının anlamına da dikkat edilmelidir. Adının anlamına göre yorum değişir. Yakışıklı erkek iyi haber, sağlık, hakkıyla kazanç demektir. Rüyada erkek kardeş müjde almak demektir.

erkek bebek görmek

Rüya tabircilerinin birçoğunun olumlu olarak değerlendirdiği rüyada erkek bebek görmek, istenilen bir şeyin gerçekleşmesine, müjdeye, hedefe ulaşmaya ve rahata ermeye yorulur. Ancak rüyada erkek bebeğin ağlaması, ölü bebek görmek, bebeği emzirdiğini görmek gibi durumlarla ilgili farklı yorumlar da mevcut. Gelin rüyada erkek bebek görmek ile ilgili tüm yorumlara yakından bakalım…

erkek bebek görmek sevmek;

Rüyada erkek bebek görmek, kişinin içten içe isteyip durduğu bir şeyin gerçekleşmesine veya bu konuyla ilgili olarak yakın zamanda gelecek müjdeli bir habere işaret eder. Rüyada erkek bebek görmek kişinin bekarsa hayırlı bir kısmet bulup evleneceğine, iş hayatında olumsuzluklar yaşıyorsa yaşanacak olumlu gelişmelere, hastaysa iyileşeceğine yorulabilir. Eğer kişinin böyle beklentileri yoksa uzun zamandır olmasını istediği herhangi bir şeyin gerçekleşeceği anlamına da gelebilir. Bu tip olumlu yorumlar çoğunlukta olsa da bazı tabirciler rüyada erkek bebek görmeyi olumsuz olarak da değerlendirebilir.

erkek bebek doğurduğunu görmek;

Tabirciler rüyasında erkek bebek doğurduğunu gören kadının rüyasının ailede yaşanacak huzursuzluklara ve iç sıkıntılara delalet olduğunu söyler. Benzer şekilde hasta bir kadın bu rüyayı görüyorsa kişinin ölümünün yakın olduğu şeklinde yorumlarlar. Ancak çoğunlukla rüyada bebek görmek hem kız hem de erkek bebek için hayra yorulur. Rüyada erkek bebek veya erkek çocuk sevmek bir düşmanın varlığına delalet eder. Eğer sevdiğiniz çocuğun boyu uzun teni beyaz ise bu düşman gizli bir düşmandır. Sevdiğiniz çocuk esmer tenli ve kısa boyluysa düşmanınız varlıklı ve çok tehlikeli anlamına gelir. Sarışın bir erkek çocuk sevdiğini gören kişinin düşmanı yaşlıdır. Rüyada erkek bebek görmek ve çocuğu açıkça sevip arkasından usulca gitmek, düşmanınıza karşı galip geleceğinizi; gizlice seviyorsanız düşmanınıza karşı ağır bir yenilgi yaşayacağınızı ifade eder.

erkek bebek görmek ve emzirmek;

Rüyada erkek bebek emzirdiğini görmek de olumlu yorumlanan rüyalardandır. Bu rüyayı gören kişi hamile ise, hamilelik dönemini sağlıklı bir şekilde atlatacağına ve bebeğiyle birlikte gelecek olan mala ve mülke işaret eder. Aynı zamanda hamile kadın tarafından görülen bu rüya doğacak olan çocuğun rızkının geniş olacağı şeklinde yorumlanır. Rüyasında tanımadığı bir bebeği emziren kimsenin bu rüyası, kişinin hayırlı işler yapacağına malının artacağına ve kazanca işaret eder. Bazı rüya tabircileri rüyada bebek emzirmeyi bir uyarı olarak yorumlar. Bu tabircilere göre rüyasında bebek emzirdiğini gören kişi çevresinden gelebilecek tehditlere ve tehlikelere karşı açık olduğundan dikkatli ve temkinli olmalıdır. Sütten kesilen bir bebeği emzirdiğini gören kişi için hapis veya uzun süren hastalıklar olabileceği şeklinde yorum yapılır. Eğer hamile olmayan bir kadın rüyasında erkek bebek emzirdiğini görüyorsa, bu rüya o kişi için yakın zamanda hamile kalacağına ve hayırlı bir evlat sahibi olacağına yorulur.

erkek bebek görmek öpmek;

Rüyada erkek bebek görmek ve o çocuğu öpmek, gören kişi için bu rüya büyük bir huzur olarak yorumlanır. Bu rüyayı gören kişi erkek veya kadın olabilir. Bir erkek rüyasında bir erkek çocuk öptüğünü görüyorsa iş hayatında elde edeceği başarılar şeklinde yorumlanır. Rüyada öpülen erkek çocuk esmer ise aile içinde daha yüksek statü sahibi olmaya; sarışın ise kişinin iyi amellerine yorulur. Eğer bir kadın rüyasında yabancı bir erkek çocuğu öptüğünü görüyorsa bu rüya da rüya sahibinin ummadığı bir yerden gelecek iyiliklere işaret eder.

erkek bebek görmek neye işaret;

Rüyada erkek bebek görmek hayırlı rüyalardan birisi olup, genellikle hayra işaret olarak yorumlanır. İyi haberlere, dünya hayatında yaşanacak güzel gelişmelere, bebeğin geleceği ile ilgili olumlu durumlara işaret eder.

erkek bebek görmek altını temizlemek;

Rüyada erkek bebek görmek ve onun altını değiştirmek kişinin hayatında ufak tefek sıkıntılar çıkacağı şeklinde yorumlanır. Ancak bu rüyaya göre kişi yaşadığı sıkıntılara göğüs gerebilecek, kurtuluşa erecektir. Rüyada erkek bebek altı değiştirdiğini gören kişinin bu rüyası kendisini manevi anlamda geliştirerek sıkıntılara karşı dirayetli bir tutum sergileyebileceği anlamı taşır.

ağlayan erkek bebek görmek;

Kişinin başkalarının yararına iyi işler yapacağına ve yaptığı bu iyilikler karşısında takdir göreceğine yorulur. Aile veya iş çevresinde başkalarına fayda sağlayacak işler yapıp takdir alan bu kişinin, sonrasında iyice motive olarak daha da iyi işler yapacağı şeklinde yorumlanır.

erkek bebek battaniyesi görmek;

Rüyayı gören kişinin sosyal hayatı ile ilgili olumlu gelişmelere yorumlanır. Bu kişi yeni insanlarla tanışabilir; aradığı arkadaşlık ve dostluk ilişkilerini çok yakında kurabilir. Genellikle hayırlı ve olumlu bir şekilde yorumlanan bu rüya, rüya sahibinin çıkarlarını düşünmeden iyi kalplilikle kapılarını yeni dostluklara açtığı anlamı taşır.

erkek kardeş

Rüyada erkek kardeş müjde almak demektir.

erkek çocuk görmek

Bolluk ve bereketi sembolize eder. Herkes tarafından sevilmeye ve saygı duyulmaya işaret eder. Aynı zamanda hayırlı bir kısmet olarak da tabir edilir. Bekar bir kızın rüyada erkek çocuğunun olduğunu görmesi mutlu bir evlilik yapacağına delalet eder.

Rüyada erkek çocuğu görmek iş hayatında düzelmeye ve yükselişe yorulur. Bekar bir erkeğin rüyasında erkek çocuk görmesi ise evliliğe hazır olduğuna işaret eder.

erkek çocuğu olduğunu görmek;

Rüya sahibinin hayatında birçok konuda güzel gelişmelerin olacağı, mutlu olacağı haberler alacağı, iyi işler yapacağı ve sıkıntılarından kurtulacağına delalet eder.

erkek çocuk sevdiğini görmek;

Kişinin aile hayatında güzel haberler alacağına, çok büyük işler gerçekleştireceğine ve mutlu bir hayat süreceğine işaret eder.

Rüyada erkek çocuğu öldüğünü görmek; 

İyiye giden günlerin geride kalacağına ve olumsuz gelişmeler yaşanacağına delalet eder.

erkek çocuk doğurduğunu görmek; 

Rüyada erkek çocuğu doğurduğunu görmek gerçekte hamile iseniz rüyaların tam tersinin çıktığı mantığı ile yorumlanarak, kız çocuğunuzun olacağına işaret eder.

erkek çocuk emzirmek; 

Kız çocuk sahibi olacağınıza delalet eder. Kendi çocuğunu emzirdiğini gören bir kadının evladı ileride çok başarılı ve ailesine hayırlı bir evlat olacaktır. Tanımadığı bir kimsenin çocuğunu emzirmek ise düşmanlık olarak tabir edilir.

ikiz erkek çocuk görmek; 

Hayırlı rüyalardan biridir. İkiz bebekler görmek bolluk ve bereket ile tabir edilir. Kişinin tüm dualarının kabul olacağına, şansının daha da artacağına ve rüya sahibinin tüm dert ve sıkıntılarının sona ereceğine delalet eder.zenci erkek çocuk görmek; 

Rüya sahibinin, ailesine hayırlı ve hürmet gösteren, başkalarına karşı nazik, cana yakın bir evladı olacağına delalet eder. Dertlerin biteceğine, eğer hasta ise sağlığına kavuşacağına, uzakta ve uzun süredir görmediği sevdiklerine kavuşacağına işaret eder.

esmer erkek çocuk görmek; 

Hamile kadınlar için ikiz bebek sahibi olacakları şeklinde yorumlanır. İşle ilgili yanlış kararlar alınmasından dolayı maddi zarar, borçlanma ya da gereksiz harcama yapmaya da delalet eder.

erkek bebek emzirdiğini görmek; 

Bu rüyayı eğer bir kadın görüyorsa yakın bir zaman içerisinde hamile kalacağına işaret eder. Erkek çocuk görmek gerçek hayatında kız çocuğunun olacağının habercisidir. Eğer bu rüyayı evli bir kadın görüyorsa başarılı olacağını ve evladının hayırlı olacağını da anlatır.

eroi̇n

Rüyada eroin kullanıldığının görülmesi rüya sahibinin hayaller içinde olduğunu, ayaklarının yere basmadığını işaret eder.

erik görmek

Rüyada erik görmek eriğin zamanında görülmesi ile zamanı dışında görülmesine bağlı olarak değişir. Zamanında görülen erik kazanca ve başarıya, zamanı dışında görülen erik sağlık sorunlarına, üzüntüye ve zorluklara işaret eder. Sağlığını yitirmiş bir kişi eğer
rüyasında erik yediğini görürse bu onun sağlığına tekrar geri kavuşacağına yorumlanır. Eğer, erik yeteri kadar yetişmiş ise huzur ve sevince, eriğin dalında görülmesi bolluğa, berekete ve kazanca işaret eder. Rüyada görülen erik eğer tatlıysa o halde rüya sahibinin eline toplu bir para ya da bir mülk geçecek demektir.

esans

Rüyada esans gibi güzel kokular sürmek, yakın bir gelecekte mutlu olacağınızı bildirir. Bir esans veya lavanta alınıyorsa, bu da evlilik müjdesidir. Evliler için esans mutluluk rahatlık demektir.

eski sevgili görmek

Rüyada eski sevgiliyi görmek; sevgilisi olduğu halde rüyasında eski sevgilisini gören kişinin ilişkisi zedelenecek demektir. Hatta kişinin ilişkisinin biteceği manasına bile gelmektedir. Hayatında kimse olmayan bir kişinin rüyasında eski sevgilisini görmesi ise rüyayı gören kişi için yeni birliktelikler manasına gelir. Rüya sahibi için yeni bir ilişkinin başlayacağının habercisidir. Eğer evli bir kimse rüyasında eski sevgilisini görmüş ise bu eşi ile arasında çıkacak olumsuzluklara ve sorunlara işaret eder. 

Aslında rüyada eski sevgiliyi görmek; bilinçaltınızda onu düşündüğünüz anlamına gelmektedir. Derinlerde onunla ilgili hala kalan bir şeyler olduğu şeklinde yorumlanır ve bu durumu çözmeniz için size verilen bir işarettir.

eski sevgili ile kavga etmek; 

Tam tersi bir manaya sahiptir. Hayırlı ve güzel bir izdivaç manasına gelir. Bu rüyayı gören kişi bekar ise güzel bir evlilik yapacaktır. 

eski sevgili ile konuştuğunu görmek; 

Birkaç sıkıntılı olay yaşadıktan sonra güzel kararlar vererek kişinin kendine olan güveninin artmasına ve sorunların ortadan kalkacağına delalet eder. Hayırlı bir kısmet ile tanışıp bu kişi ile düzgün ve istenilen bir birlikteliğe gidileceğine ve sonunun hayırlı olacağına işaret eder. 

Rüyada eski sevgiliyi mutlu ve güler yüzlü bir halde görmek; 

Güzel haberlere, sinirli bir şekilde görmek ise tartışmaya işaret etmektedir. Hatta bazen ayrılık manasını da taşımaktadır. Eski sevgili aynı zamanda hayırlı ve huzurlu bir evlilik yapmak manasına da gelmektedir. 

eski sevgili ile arkadaş olduğunuzu görmek; 

Bir türlü yapılamayan bir çalışmanın tanışacağınız birkaç kişi sayesinde daha kolay bir şekilde gerçekleşeceğine ve karanlık görülen durumların aydınlığa kavuşacağına delalet eder. Rüyanızda eski sevgiliniz ile arkadaş olmak sorunlu geçen bir dönemin geride kalacağı manasına gelir. Aynı zamanda hayırlı bir iş kapısının açılacağı anlamını da taşır. 

eski sevgilinin ailesini görmek; 

Kişinin dışarıya vuramadığı ve içe attığı birtakım şeyler olduğu manasına gelir. 

eski sevgiliye sarılmak; 

Mutluluğa delalet eder. 

eski sevgili ile birlikte gezmek; 

Muradına ermeyi, mutlu olmayı ve istediği huzurlu mutlu yuvaya kavuşmayı işaret eder. 

eski sevgili ile barışmak; 

İyi bir anlam ifade ediyor gibi görünse de tam tersidir. Rüyada eski sevgili ile barışmak ayrılık manasına gelir. 

eski sevgilinin annesini görmek; 

Eski sevgiliye söylemek isteyip de söylenemeyen şeyler olduğuna ve onunla tekrar bir araya gelme arzusuna işaret eder.

BİR UYKU UZMANINA GÖRE RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK

Uyku uzmanı Dr Daisy Mae, eski sevgilinizi rüyalarınızda görünmesinin bir nedeninin, tekrar bir araya gelmek istemeseniz bile ona karşı hâlâ hisleriniz olması olduğunu söylüyor.

Ona göre sizi aldatmış, doğru davranmamış olsa ya da normal bir şekilde ayrılmış olsanız da bu bir gecede eski sevgilinizi unuttuğunuz anlamın gelmiyor. Mae, “Eski sevgilinle ilgili hayal kurmayı bıraktığınızda, bu, hayatınıza devam ettiğinizin bir işaretidir” diyor.

Rüyada eski sevgilinizi görmeniz ayrılığın yeni bir ilişkiyi etkileyeceğinden endişelendiğinizin de işareti olabilir. Yani yeni ilişkinin de kötü gideceğinden ya da yeniden incineceğinizden endişe ediyor olabilirsiniz. Mae, “Her ayrılık zordur ve ne yazık ki bu, hayatınız boyunca yanınızda taşıdığınız bir şeydir. Rüyanızda eski sevgilini görüyorsanız tekrar incineceğinden endişe ediyor olabilirsiniz Belki de yeni ilişkiniz aynı yoldan gitme belirtileri gösteriyor, bu yüzden geçmişteki kötü anıları hayal etmeye başlıyorsunuz” diyor.

YALNIZ HİSSETİĞİNİZ ANLAMINA DA GELEBİLİR

Dr Mae’ye göre eski bir sevgili hakkında rüya görmek o kişiden ziyade ilişkiyi, yakınlığı özlediğinizin de bir işareti olabilir. Dr Mae, “Rüyanızda eski sevgilinizi görmek, onu hala sevdiğiniz anlamına gelmez, yalnız hissettiğinizin bir işareti olabilir. Duygusal yakınlık seviyenizi geliştirmek için arkadaşlarınız ve ailenizle yakın ilişkiler kurmaya çalışın” diyor. Mae’ye göre eski sevgiliyi görmek sadece işin cinsellik boyutunu işaret etmez. O “Bu duygusal bir ihtiyaç olabilir” diyor.

eski̇ci̇

Rüyada eskici görmek, kişinin yakını tarafından dolandırılacağını anlatır.

esi̇r

Rüyada esir düştüğünü görmek, başkasının malında gözü bulunduğuna veya borcunu inkar ettiğine yahut evlilikte mutsuz olacağına yorumlanır.

et

Rüyada et yemek, iyiye yorulmaz. Özellikle çiğ et daima kötüye yorumlanır. Bir kasapta asılı duran etler çevreyi de ilgilendiren sorundur. İnsan eti dedikodu olacağını bildirir. Rüyasında bir kasaptan et alan kimsenin sağlığı bozulacak demektir. Koyun eti sağlığın bozulacağını ve kötü olayların habercisidir. Kuş eti yemek isteklerin olacağına işaret eder. Kokmuş et çok kötü sayılır. Et yemekleri yemek kazancın helal olmadığının işaretidir.,

et görmek;

Çiğ et ise sıkıntı, üzüntü ve hatta hastalık olarak yorumlanmaktadır. Rüyada pişmiş et görmek ise helal maldır. Rüyada kasaptan et aldığını görmek; sorun ve kedere işaret eder. Ayrıca görülen taze et gıybet etmeye de yorulur. Etin yenme şekli ile bile rüyanın anlamında değişiklik yaratır. Rüyada çatal ile et yediğini görmek; ziyafet, bolluk anlamını taşır. Eğer eliniz ile et yediğinizi gördüyseniz helal para kazandığınıza işaret eder. 

çiğ et görmek;

Ve çiğ et yediğini görmek bazen hayırlı gelişmelere de işaret etse de genel itibari ile çiğ et görmek iyi anlama gelmez.

Rüyada pişmiş sığır eti yediğini görmek; kız çocuğu doğacağına işaret etmektedir. 

tavuk eti yediğini görmek;

Kötü bir kadın şeklinde yorumlanır. Bir kadından size bir kötülük geleceğini anlatır.  

balık eti görmek;

Helal kazanılan mal şeklinde yorumlanır. Balık eti görmek bir konudan çok menfaatli çıkacağınız şeklinde de yorumlanmaktadır. 

et yemeği görmek;

Rızık, bolluk ve bereket şeklinde yorumlanmaktadır. Fakir kimse için et ile pişmiş olan yemeği görmesi zenginliğe işaret eder. Etsiz pişmiş yemek görmek ise; ibadet ve ihtiyaç şeklinde yorumlanmaktadır. 

et görmek, et yemek;

Yalnızca et kavurduğunu görmek dua kapılarının açık olduğu şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyada et görmek ve çevresindeki kişilere dağıtmak hayır işlemeye işaret eder. Eğer rüyada bir kimsenin et yemeği yaptığını gördüyseniz arkanızdan konuşuluyor manasına gelir. Eti eğer ailenizden bir kişi yediyse bir isteğinizin kısa süre içerisinde gerçekleşeceğine işaret eder. 

et doğradığını görmek;

Kendisinin veya başkasının et doğradığını görmek büyük bir kötülüğe çağrışım yapmaktadır. Ayrıca rüya sahibinin geçmiş dönemde yaptığı bir şeyin pişmanlığını duyması şeklinde de yorumlanmaktadır. 

et kavurması görmek;

Kişinin kendisinin et kavurması veya birinin et kavurduğunu görmesi bir iş için hayırlı ortaklık yapılacağı manasına gelir. Kişinin hayırlı işler yaptığının ve hayırlı rızık yediğinin göstergesidir. Kavurduğunuz etin pişmemesi yakınınızdaki bir kişinin sürekli sizin dedikodunuzu yapacağı manasına gelir. 

et çalmak;

Rüya sahibinin mutluluğa ereceğini işaret eder. Ummadığı bir kişi ve yerden ummadığı bir iyilik ile karşılaşacağı manasına gelmektedir. Ayrıca rüyada et çalan kişinin borçları var ise borçlarından kurtulacağı anlamına gelir.

et dövmek;

Et dövdüğünü gören kişi bugüne kadar yapmış olduğu iyiliklerin karşılığını alacak manasına gelir.

eti̇ket

Rüyada etiket görmek, rüyayı görenin gösterişe çok önem verdiğini bildirir.

ev

Güzel, temiz, ferah bir evde olduğunu görmek hayatının da gönlüne göre olması demektir. Hayatı boyunca güven içinde ve yaptıklarından zevk alacak demektir. Evin genişliği mutluluğun artması demektir. Karanlık ve pis ev sıkıntı anlamındadır. Dağ başında ev görmek yükselmenin, herkesten üstün duruma geçmenin haberidir.

ev görmek;

Eğer görülen ev temiz ve güzelse rüya sahibinin tüm sıkıntılarından kurtulacağı hayatta birçok şeyin istediği gibi olacağına, huzurlu olacağına ve yaptıklarından zevk alacağına yorulur. Bilinmeyen bir evde ölmüş insanlar görmek ise ahirete işaret eder.

eve hırsızın girdiğini görmek;

Rüya sahibinin hem iş hem de aile hayatında yaşadığı sıkıntılardan dolayı kendisine zarar getirecek işlere gireceğine işaret eder. Hırsızın evinizi soyması bazı problemler yaşadıktan sonra amacınıza ulaşacağınız şeklinde tabir edilir.

dağınık ev görmek;

Dağınık ev üzüntü, kederi işaret eder. Harabe ev görmek seneler ve sayılı günler ile tabir edilir. Kendi evinin kötü bir halde olduğunu görmek kişinin sıkıntılı günler geçireceğine işaret eder. Bir yerin yıkılıp viran olmuş halini görmek o bölgenin halkının perişan olması ile tabir edilir.

evde balık görmek;

Evin herhangi bir yerinde veya yatakta balık görmek kişi hasta ise durumunun daha da bozulacağına işaret eder. Genellikle iyi anlam içeren balık ev ve aileyle alakalı kısmet olarak da yorumlanır.

evde at görmek;

At görmek genellikle kişinin muradına ermesi ile tabir edilir. Yeni bir ev alınacağına, kişinin sıkıntılarının ortadan kalkacağına, işlerin yoluna gireceğine ve rüya sahibinin kendi işine sahip olacağına delalet eder.

ev kalabalık görmek;

Sevindiğiniz bir haberi sevdikleriniz ile paylaşmak ve güzel, neşeli kalabalık bir ortamda bulunmak şeklinde tabir edilir. Bekar kimselerin rüyada kalabalık bir ev görmesi nişan veya evlilik habercisidir.

ev anahtarı görmek;

Hayra alamettir. Rüya sahibinin elinde anahtar görmesi mal sahibi olacağına işaret eder. Anahtarla bir kapıyı açtığını görmek hayırlı ve güzeldir. Problemlerin kolay bir şekilde çözümleneceğine işaret eder.

ev yangını görmek;

Rüya sahibinin evinin yandığını görmesi hem aile hem de iş hayatında kendisini zor günlerin beklediğini, aile veya iş çevresinde tartışmalar yaşanabileceğine delalet eder.

iki katlı ahşap ev görmek;

Ahşap ev rüya sahibinin birtakım sıkıntılarının ortaya çıkması ile tabir edilir. Kendisi veya çok sevdiği biri ile ilgili üzücü bir haber alıp gözyaşı dökeceğine delalet eder.

ev yapmak

Rüyada ev yapmak, vaktin hoş geçmesine yorulur. Camdan yapılmış ev görmek, hasımlarınızın tuzağına düşmek anlamındadır.

evlat

Servete ve paraya işarettir.

evlenmek

Rüyada evlenmek; yardıma delalet etmesinin yanı sıra en güzel rüyalardan biridir. Birçok iyi anlamının yanı sıra bazı rüya alimlerine göre rüyada evlenmek borç yapmaya ve üzülmeye de yorulabilir.

EVLENMEKTEN VAZGEÇTİĞİNİ GÖRMEK

Rüyada evlenmekten vazgeçtiğini görmek; rüyayı gören kişi gerçekte de evlilik hazırlıkları yapıyorsa kendisinden ve evlenme kararından emin olmadığı anlamına gelir. Eğer kişi zaten evli değilse ve rüyasında evlenmekten vazgeçtiğini görmüşse kötü bir evlilik yapacağına delalet eder.

SEVDİĞİ KİŞİ İLE EVLENDİĞİNİ GÖRMEK

Rüyada sevdiği kişi ile evlendiğini görmek; kısa bir süre içerisinde o kişi ile evleneceği ve hayal ettiği huzurlu, mutlu bir yuvaya sahip olacağı anlamına gelir. Sevdiği kişi ile evlendiğini fakat mutlu olmadığını, gülmediğini görmek ise yaşadığı bazı şeylerden dolayı pişmanlık duymaya ve vicdan azabı çekmeye işaret eder.

BİR ERKEKLE EVLENMEK

Rüyada bir erkekle evlenmek; rüya sahibinin iş konusunda çok kazançsız ve kötü bir döneme gireceğine ve bundan dolayı kendisini kötü hissedeceğine, üzüleceğine delalet eder. Yeni kazanç yolları aranacağına ancak sonrasında çok iyi bir kazanca sahip olunacağına işaret eder. 

AKRABAYLA EVLENMEK

Rüyada akrabayla evlenmek; iyi şekilde yorumlanmaz. Rüyada akraba ile evlenmek başlangıçta huzurlu bir evlilik olsa da sonunun kötü biteceğine delalet etmektedir. 

ÇOK ZENGİN BİRİ İLE EVLENMEK

Rüyada çok zengin biri ile evlenmek; işinizin yaver gideceğine ve bol kazançlı bir döneme gireceğinize delalet eder. Bekarlar için ise hayırlı bir kısmete ve evliliğe yorulur. 

GENÇ BİR ERKEKLE EVLENMEK

Rüyada genç bir erkek ile evlenmek; kişinin aile hayatı veya iş hayatı ile ilgili bir vefasızlık yaşanacağına ve problemlerin giderek büyüyeceğine işaret eder. 

YAŞLI BİR KADIN İLE EVLENMEK

Rüyada yaşlı bir kadın ile evlenmek; iş hayatınızda zor zamanlar yaşayacağınıza, karşılaşılan sorunlara karşı karar vermekte zorlanacağınıza; maddi anlamda büyük bir yükün altına gireceğinize işaret eder. 

KİLİSEDE EVLENMEK

Rüyada kilisede evlenmek; iş dünyasındaki saygınlığınızın zarar göreceğine işaret eder. İşle ilgili yaşanacak bir tartışmada sizi üzecek söyler duyacağınızı anlatır.

KAÇARAK EVLENMEK

Rüyada kaçarak evlenmek; bir olaya üzüleceğinize ve bundan dolayı sağlık sorunlarını ile uğraşmak zorunda kalacağınıza işaret eder. Çalışmadan kalkıştığınız bir işten dolayı bir miktar maddi kayba gireceğinize ve bu yüzden sıkılacağınız anlamına da gelir.

EVLENMEK İSTEMEMEK

Rüyada evlenmek istememek; rüya sahibinin evlilik veya başka bir konu hakkında karar vermekte zorlanmasına ve bundan dolayı sıkıntı çekmesine delalet eder.

TANIMADIĞIN BİRİ İLE EVLENMEK 

İster yeni bir işe girmiş olun, ister tam olarak emin olmadığınız bir etkinliğe katılmayı kabul edin, emin olmadığınız bir şey ise bu tanımadığınız biriyle evlendiğiniz bir rüyada görülebilir.

evli̇ya

Rüyada melek, evliya gibi kutsal varlıklar görmek daima iyiye yorulur. Büyük mutluluk ve rahatlığı bildirir. Bu rüyalar dertlerin biteceğini müjdeler. Rüyayı gören kimse maddi manevi güvene erer. Evliya rüyalarını kimseye söylememeniz yararlıdır. Evliya türbesi yakındaysa ziyaret etmelisiniz.

vrak

Genç bir erkeğin rüyada, evrak imzalaması hüzne veya boş yere mektup yazmasına yorulur. Evrak lekeli ise, bir tuzak hazırlandığının haberidir.

ezan

Ezan sesi duymak, başarı, sağlık ve mutluk anlamındadır.

ezmek

Rüyanızda yenecek herhangi bir şeyi ezmek, kaçıracağınız bir fırsata, ezilmiş herhangi bir şeyi yerden kaldırıp düzeltmek hatanızı anlayıp sıkıntılarınızdan kurtulacağınıza,
herhangi bir canlıyı ezmek boş hayaller peşinde koşup maddi ve manevi zarara uğrayacağınıza işaret eder.

eğlence

Büyük bir mutluluktan sonra tekrar eski halinize döneceksiniz demektir. Dedikodu olarak da yorulur.

eğlence parkı görmek

Rüyada eğlence parkı ya da bu parkta olduğunu görmek; eş, dost, akraba ve kendinize daha fazla vakit ayırmanız için bir ikaz niteliğindedir. Bu parkta var olan şeylerin, kişiliğinizin bir parçası olarak yorumlanır. Bazı yorumlarda bu rüya, kafanızın fazla
yoğun olmasından dolayı dalgın olacağınız anlamına gelmektedir.

eşek görmek

Rüyada zayıf eşek görmek mal kaybına, besili eşek maddi kazanca, dişi eşek görmek alacağınız büyük bir yardıma, eşek sesi şiddet ve korkuya, eşeğin ölmesi uzun ömre, eşeğe eyer takmak rakiplerinizin size zarar vereceğini fark edip tedbir alacağınıza, eşek eti yemek yüksek mevkiye, eve eşek girmesi yakın çevrenizden birinin yapacağı bir
hatadan dolayı çekeceğiniz sıkıntıya işaret eder.

eşek arisi

Rüyada eşek arısı görmek, bir seyahate çıkılacağına işaret eder.

F

fabri̇ka

Rüyasında fabrika gören, kendi çabalarıyla toplumda iyi bir yere gelir. Fabrikadan uzaklaştığını gören çevreden uzaklaşır. Fabrikanın iyi çalışması toplum ilişkilerinin iyi olacağını anlatır. Yeni bir fabrika daha güzel ve rahat bir gelecek olarak yorumlanır. İnsanın, kendisini fabrikada iş yaparken görmesi genç bir erkek için başkalarının kışkırtması sonucu yapacağı işte pişman olacağını, genç bir kadın için hediye olarak bir giyim eşyası alacağını işaret eder. Yaşlı bir insan için üzerine düştüğü bir işin iyi bir sonuca ulaşacağına işaret eder.

fabri̇katör

Rüyada bir fabrikatör görmek, iş hayatında yeni girişimler anlamına gelir.

fahi̇şe

Rüyada bir fahişe görmek, şansın büyük ölçüde iyi olacağına ve herkes tarafından sevilen bir kişi olacağınıza yorulur.

faki̇r

Davranışlarınız ile herkesin beğenisini kazanacağınızı anlatır.

falci

Rüyada falcı görmek, küçük sorunlarınızı kısa zamanda aşarak rahata ereceğiniz anlamına gelir.

fanila görmek

Rüyada fanila görmek sıkıntının habercisidir. Çarşıdan alınan fanila, dışarıdan gelecek sıkıntılara, fanilanın yırtık ve kirli olması yakın bildiğiniz bir kişinin size nankörlük
yapıp üzeceğine, fanila yıkamak ise sıkıntıları kendi çabanızla atlatacağınıza yorumlanır.

fare görmek

Rüyada fare ya da fare sembolü her zaman sıkıntılı semboller içerir. Ama en önemli yorumu egoizmin işareti olduğu şeklindedir. Fare diğer bir anlamda içi fesat çevresine büyük zararlar veren kadını da simgeler. Kendinizi fare olarak görmek çevrenizdeki kişilerle anlaşma yolları arayarak fedakarlık yapmanız gerektiği şeklinde yorumlanır.

fasulye görmek

Fasulye rengine ve durumuna göre yorumlanır. Yeşil fasulye kısmettir. Rüyanızda
fasulye görmek şansla yorumlanır. Rüyanızda kuru fasulye yediğinizi görmek, menfaatinize uygun bir haber alacağınıza; yeşil fasulye yediğinizi görmek büyük
bir nimete veya kıymetli bir hediyeye kavuşacağınıza delalet eder. Rüyada fasulye kurumuş ve buruşmuş ise hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Rüyada bir bahçeden yeşil fasulye topladığınızı görmek şansınızın açıldığına; bir dükkandan kuru fasulye satın
aldığınızı görmek bir arkadaşınızın sizi kıskandığına işarettir. Rüyada barbunya fasulyesi görmek talihinizin açıklığını, içi henüz olgunlaşmamış yeşil fasulye ise

fayans görmek

Rüyada fayans bütün sıkıntıların geride kalacağına, yeni ve kısmetli dönemin başlayacağına, rüyada fayans döşemek ise uzun süren zahmetli bir işin sonunun çok iyi
olacağına işaret eder.

fayton görmek

Rüyada faytona binip gezinti yaptığını görmek ruh ve gönül huzuruna, çıkılacak mutlu seyahate yorumlanır. Rüyada bir faytonla bir yere gittiğini görmek, yeni ve köklü bir işe gireceğine; eğer faytona koşulan atlar beyaz ise o işi başaracağına; rengi al ise, yarı yoldan döneceğine; siyah ise başaramayacağınıza yorumlanır.

fai̇z

Faiz verme, istemeyerek günah işleneceğine, faizle para almak birisi tarafından aldatılacağınıza işaret eder.

fener görmek

Rüyada fener görmek aydınlığa ve feraha çıkışa işaret eder. Elinde fener tutan kişinin yardım alarak ilerleyen dönemlerde başarılı olacağına, gece fenerle dolaştığını görmek, ümidinizi kaybettiğiniz bir anda yeni fırsatların oluşacağına ve sıkıntılarınızın sona
ereceğine, fenerin bozulduğunu ve çalışmadığını görmek yanlış bir karar almamak için dikkatli olmanız gerektiği şeklinde yorumlanır.

findik

Aşk ve iş yaşamınızda başarılı olacaksınız demektir.

firin

Güzel bir aile yaşamınız olacağına ve çok sayıda çocuğunuz olacağına yorulur.

firtina

Fırtına rüyaları kötüye yorulmaz. Bunlar pek çok şeyin değişeceğini haber verirler. Bu değişiklikler kaçınılmazdır. Ortalığı altüst eden bir fırtına hayatın tamamen değişeceğini açıklar. Rüyada fırtına büyük değişiklik olarak yorumlanır. Böyle bir fırtınada kaldığını gören kimse, kendisine yepyeni bir yol çizecektir. Fırtınadan evi uçan biri taşınır. Fırtınada her şeyin yerle bir olduğunu gören biri adeta yeniden doğar.

irça

Saç taramak yaptığınız bir hata nedeniyle bazı sorunlar yaşayacaksınız demektir. Fırça eski ise sağlığınızın bozulacağına işarettir. Çok sayıda fırça görmek karşınıza birçok iş fırsatı çıkacak anlamındadır.

flüt

Uzaktan gelecek dostlarınızla güzel bir buluşma yaşayacaksınız demektir.

fosfor görmek

Rüyada fosfor ya da fosforlu eşya görmek, geçici ve aldatıcı hazlara, hain hilekar kişilerle beraber olduğunuza, bazen de gönül konularında başarısız olacağınıza yorumlanır.

fotoğraf

Yakın bir arkadaşınız tarafından hayal kırıklığına uğratılacaksınız demektir.

fuar

Rüyasında bir fuarda gezdiğini gören kişinin hayatı çok kısa süre içinde değişecek demektir. Parlak, neşeli, hareketli bir fuar bütün sıkıntıların geçeceğine yorumlanır.

fil görmek

Rüyada filin hortumundan su fışkırdığını görmek büyük kazanç ve başarıya, file yemek vermek büyük yatırımlara, filin üzerinden kayarak düşmek, yeni bir girişime girerken yanlış yolda olup zarar göreceğinize, fil satın almak herkes tarafından takdir edileceğinize, fil satmak elinizdeki fırsatları değerlendirip maddi kayıpların bir kısmını tekrar elde edeceğinize yorumlanır.

fincan görmek

Rüyada görülen fincan kazanç ve menfaate, fincan fırlatmanız çevrenizi sebepsiz kıracağınıza, fincan bulmak ya da satın almak hiç beklenmedik yerden gelecek paraya
yorumlanır.

G

gaf yaptığını görmek

Rüyada uygunsuz söz ve davranışta bulunmak, fevri ve hissi davranmaya, özür dilemeyi gerektirecek bir duruma; her çeşit yersiz ve uygunsuz söz ve davranış,
aklıyla değil hisleriyle hareket edilmesi şeklinde yorumlanır.

garaj görmek

Büyük ve temiz garaj yakında gelecek olan serveti ve itibarı bildirir. Garajda çalışıyorsa, gelirini çoğaltmak için kendisine iyi bir fırsatın çıkacağını müjdeler. Özel hayatta da düzen demektir. Ayrıca yakında özel hayatınız düzene girecek.

gardırop görmek

Rüyada gardırop görmek, içinde bulunduğunuz koşullardan memnun olmadığınıza, gardırobun kapısı açıksa kısa bir süre sonra içinde bulunduğunuz huzursuz ortamdan kurtulacağınıza, gardıroba bir eşya yerleştirmek ise aile büyüklerinizden biriyle
sıkıntılarınızı paylaşarak bu sıkıntılardan kurtulacağınıza işaret eder.

gazete görmek

Rüyada görülen gazete, gelecek haberlerin sembolüdür. Eski gazete geçmişe takılı kaldığınıza, yeni gazete, gelecek için yapmanız gereken atılımların tam zamanı olduğuna, gazeteyi yırtmak ise başarı için elinizdeki imkanları zamanında kullanamayacağınız şeklinde yorumlanır.

gebe (hamile) görmek

Evli bir kadının kendisini gebe olarak görmesi, mutlu ve başarılı bir döneme, erkeğin kendini gebe olarak görmesi sıkıntı ve kedere, yaşlı kadının gebe olması hastalıklardan
sonra gelen sağlıkla ilgili güzel haberlere, bakar kadının kendisini gebe olarak görmesi ise sıkıntılı bir döneme gireceğine işaret eder.

gece

İş hayatınızda bazı sorunlar yaşayacaksınız. Canınız sıkılacak, fakat güçlü olmaya çalışın.

geli̇n

Rüyada gelin görmek daima iyiye yorumlanır. Gelin neşe, huzur, güzel haber ve yaklaşan güzel günler demektir. Gelin olduğunu gören bekar ise evlilik olacağına işarettir. Ancak gelinlik temiz ve güzel ise mutlu olunacak, yırtık ya da kirliyse sonu belirsiz bir evlilik yaşanacaktır.

geli̇nli̇k

Gelinlik giydiğini gören kişi bekar ise hemen evlenir. Gelinlik temiz ise mutlu bir evliliğe kirli ise kötü bir evliliğe yorumlanır. Gelinlik siyah ise evlilikte sorunlarla karşılaşılacağına işarettir.

gelinlik giymek

Rüyada gelinlik giymek; eğer gelinlik giyen kişi bekar ise uzun zamandır birlikte olduğu ve iyi anlaştığı kişi ile en kısa sürede evlenip mutlu, huzurlu bir yuvaya karışacağına delalet eder. Eğer rüyayı gören kişi evli ise iş hayatında veya aile hayatında mutlu ve güzel gelişmelere vesile olacak bir haber alacağı manasına gelir. Rüyada gelinlik giydiğini gören kişi hamile ise kız çocuğu olacağına, çocuğu olmasını istiyorsa hayırlı evlada yorulur.

duvak görmek; 

Bekar kişiler için evlenmeye, evli kişiler için ise çocuk sahibi olmaya işaret eder. 

gelinlik görmek; 

Rüya sahibi işsiz ve bekar ise kısa zaman içerisinde ailesinin de onaylayacağı bir işe gireceğine delalet eder. Evli bir kişi ise çok mutlu olacağına ve güzel işler yapacağına yorulur.

temiz gelinlik giymek;

Rüyayı gören kişinin girdiği bir işte ya da yapacağı bir çalışmada başarılı olacağı ve iyi sonuçlar alacağına işaret eder. Temiz gelinlik görmek her zaman iyidir. Saf bir kalp, iyi huy, kadında güzel ahlak ve namus anlamına gelir. Temiz gelinlik giyen kişinin aile hayatı güzel ve huzurlu geçer.

kirli gelinlik giymek; 

Rüya sahibinin yapacağı çalışma ya da projenin bir sonuca varmayacağına işaret eder. Rüyayı gören kişi evli ise aile hayatında bazı huzursuzluklar yaşayacağı ve üzüleceği şeklinde yorumlanır.

siyah gelinlik giymek; 

Genellikle mutsuz bir evlilik anlamına gelmektedir. Rüya sahibinin sıkıntılı günler yaşayacağı manasına gelir.

beyaz gelinlik giymek;

Güzelliğe ve hayra işaret eder. Gelinliğin bir anlamı da üzüntü ve kederden kurtulmaktır. Beyaz güzel gelinlik, heybet ve gururlanma anlamına da gelmektedir.

kırmızı gelinlik giydiğini görmek; 

Bolluk bereket anlamını taşımaktadır. Gördüğünüz kırmızı renkli gelinlik ne kadar temiz ise anlamı o kadar iyidir ve mutluluk derecesinin fazla olacağı manasına gelir. 

başkasının gelin olduğunu görmek; 

Aileniz veya yakın arkadaşlarınızdan birinin mutlu ve huzurlu bir evlilik yaşayacağı veya iş hayatında başarılar elde edeceğiniz manasına gelir. 

gelin olduğunuzu görmeniz; 

Karlı bir iş yapacağınız manasına gelir. 

gelinlik giyememek; 

Evleniyorsunuz fakat gelinlik giyemiyorsanız ya da gelinliğiniz yanınızda ama giymiyor veya giyemiyorsanız bunun anlamı önünüzde sıkıntılı bir süreç olduğudur. Beklentilerinizle ilgili bazı gecikmeler yaşanacak fakat sonu ferah olacaktır…

gemi görmek

Rüyada gemiye gizlice binmek, büyük hata ve zaaflara, gemide huzurlu bir şekilde dolaşmak ve sonrasında inmek alacağınız önemli bir kararda çok araştırma yapılarak
dikkatli davranmak gerektiğine, geminin toprak üzerine saplanması sıkıntılı bir döneme, geminin batması ama sizin kurtulmanız ise hatadan dönülerek zarardan
kurtulacağınıza yorumlanır.

Pek çok rüya tabirinde olumlu yorumlanırken bazı rüya tabircileri tarafından da olumsuz yorumlanıyor. Rüya tabirlerinde gemi genel olarak bilinmeyene yapılan seyahat, yola çıkma, kararlılıkla özdeşleştirilir. Rüyada gemi görmek sıkıntılardan kurtulma, sıkıntılı durumlardan uzaklaşma şeklinde de sıkça yorumlanır. Yola çıkmak ve genel olarak seyahat bazen bir yakından uzaklaşma ve ayrılma manasına da gelebilir.

geminin kaptanı olmak;

Rüyayı gören kimsenin yakın zamanda iş alanında büyük bir atılıma geçeceğini ve hızla yükseleceğini gösterir. İş alanında yakaladığı fırsatlarla içinde saklı bulunan liderlik ve yöneticilik vasfının ortaya çıkacağını, iş yerinde yetki sahibi olacağını gösterir. Yine bu rüya çalışmayan biri tarafından görülmüşse yakın zamanda kendi işini kuracağını ya da iş hayatına başlayacağını gösterir. İş hayatı dışındaki yorumuysa kısa zamanda rüyayı gören kimsenin maddi anlamda bolluk ve zenginliğe kavuşacağı, çevresinde ve ailesinde sözü geçen biri olacağı şeklinde.

görülen geminin batması 

Rüyayı gören kimsenin iş hayatında ve özel hayatında yaşayacağı kısa vadeli sıkıntılara delalet eder. Geminin dalgalarla mücadele ederek batması, sorunlarla mücadele edeceğiniz ve bu sürecin sonunda ağır ruhsal yaralar alacağınızı gösterir. Batan gemi hayal kırıklarını temsil eden bir rüyaya yorulur. Farklı bir rüya yorumunda da zengin olmaya, yapılan işlerden büyük karlar sağlanacak olduğuna yorulur. Geminin batarken düdük çalması kazancın beklenenden fazla olacağı şeklinde yorumlanır. Batan gemiden yüzerek çıkmak sıkıntılardan aile yardımıyla özellikle anneniz yardımıyla uzaklaşacağınıza delalet eder. 

geminin karaya oturduğunu görmek 

Rüya gemi görmek ve geminin karaya oturduğunu görmek rüyayı gören kişinin hayallerine kavuşamayacağına delalet eder farklı yorumları olan bu rüya olumlu da yorumlanır. Rüyayı gören kimsenin tehlikeli durumlardan kurtulacağını yakın zamanda bir tehlike atlatacağını ve ferahlayacağına delalet eder.  

geminin uçması 

Kişi rüyasında bir geminin içindeyken geminin uçtuğunu görüyorsa, bu kişinin alacağı haberler karşısında çok mutlu olacağına işaret eder. Yine geminin uçması rüyayı gören kişinin hayallerinin özel hayatta ve iş hayatında gerçekleşeceği ve kişinin keyfinin yerine geleceği anlamına gelir. Rüyada geminin uçmasını engelleme ise rüyayı gören kişinin hayatta kişinin kendi potansiyelinin gerçekleşmesini sürekli engellediği, tabir-i caizse kendine çelme taktığı anlamına gelir. Yine uçan bir gemiden düşme, hayallerden ve ideallerden uzaklaşma manası taşır.

Açıkta seyreden gemi görmek 

Denizde seyreden gemiyi izlemek huzurlu günlerin yakın olduğu anlamına gelir ve hayırlı ve güzel bir rüya niyetine yorulur. Rüyada gemi görmek ve o geminin içinde bir at görmek hastalık ve dertlerden kurtuluşu müjdeler. Gemideki atı görmek bekar insanlar için ise evlilik olarak yorumlanır. Rüyada gemi görmek ve o geminin ferah, temiz ve büyük olduğunu görmek, bununla uyumlu olarak havanın aydınlık denizin masmavi olduğunu görmek, rüyayı gören kimsenin hayatında çok güzel değişiklikler olacağını müjdeler.

geyi̇k

Rüyada dolaşan geyik görmek tanımadığınız insanların neden olacağı sorun demektir. Bir geyik yakaladığını gören kişi tanımadığı birinin sorununu çözer ve bundan dolayı kısmet alır. Bir geyiği vurduğunu gören, kişi uzaktan alacağı bir habere çok üzülebilir.

gonca

Kısa sürede başarılı olup güzel bir yaşam süreceğiniz anlamındadır.

göbek

Kocaman şişman bir göbek; ciddi sağlık sorunlarına; güzel sağlıklı göbek iş yaşamındaki başarılara işarettir.

gök

Rüyada gökyüzüne çıkmak, hüznü işaret eder. Eğer merdivenle çıkıyorsanız, bu, başarı ve şöhret sahibi olacağınız anlamına gelir.

gökkuşaği

Mutluluğun ve başarının haberidir. Uğraştığınız her işte başarılı olacaksınız.

gökyüzü görmek

Rüyada gökyüzüne çıkıp aşağıya bakmak arzu ettiğiniz bir amaca çok yaklaştığınıza, başınızın gökyüzüne kadar uzaması, büyük başarılara, gökyüzünden yere düşmek ani maddi manevi kayıplara, gökyüzündeki yıldızları seyretmek, çok önemli bir konuma yükseleceğinize, gökyüzünde büyük kuşlar görmeniz ise bol kazançlı hayata ve huzurlu uzun ömre yorumlanır.

göl

Sakin bir gölde sandalla gezmek, mutlu olacaksınız demektir. Mutluluğunuzu yakınınızdaki insanlarla paylaşacağınız anlamındadır. Kirli bir gölde gezmek, iş ve aşk yaşamınızda sıkıntılar yaşayacağınıza işaret eder.

gömlek görmek

Rüyada gömlek giydiğinizi görmek kısa süreli sıkıntıya, üzerinizden gömlek çıkarmak sıkıntılardan kurtulmaya, gömlek ütülemek size sıkıntı veren bir konu için çare aramaya, ütülü ve temiz gömlek asmak sıkıntınıza yardım alarak çözümlendireceğinize, sarı gömlek hastalığa, gömlekteki yırtığı dikmek ise büyük çaba sarf ederek beklentinizi gerçekleştireceğinize işaret eder.

gömülmek

Eğer diri diri gömüldüğünüzü gördüyseniz, yakın zamanda ciddi bir hata yapacaksınız demektir.

göz görmek

Rüyada gözlerin ikiden fazla olması sezgileriniz sayesinde gelecek olumsuzluklara karşı tedbirler alacağınıza, tek göz görmek olaylara tek taraflı baktığınıza, etkileyici ve güzel göz neşe ve mutluluğa, gözün kapalı olduğunu ve açmakta zorlandığınızı görmek üstüne
gitmeniz gereken bir sorunu görmezden geldiğinize, kalbinizde

gözlük

Etrafınızda bazı gerçek olmayan dostlarınız olduğunu bildirir.

gözyaşı görmek

Rüyanızdaki gözyaşı sevincin simgesidir. Ancak yanaklarınızdan akan yaş yanaklarınızı yakıyorsa alınacak sıkıntılı bir haberin sizi bir süre uğraştıracağı anlamına gelir.
Gözyaşı yerine gözünüzden kan akıyorsa, bilerek ya da bilmeyerek yaptığınız bir hatanın sonuçlarını düzeltmekte çok zorlanacağınız şeklinde yorumlanır.

göç etmek

Göç ettiğinizi görmek, hastalanacağınız anlamına gelir. İş hayatında da bazı yanlış davranışlar yapacaksınız demektir.

göğüs

Şekli düzgün göğüs şans demektir. Şekilsiz göğüsler, aşk yaşamınızda hayal kırıklıkları yaşayacaksınız anlamındadır.

 gül görmek

Rüyada gül görmek güzelliği, itibarı ve şerefi temsil eder. Rüyada gül toplamak sevinçli bir habere, gül tomurcuğu evliliğe, çocuğa veya işinde yükselmeye, sarı gül hastalığa,
gül ağacının dibine yatmak ve yatılan yerin gül yaprakları ile dolu olması çok zor olan bir şeyi elde ederek huzurlu bir hayat geçirileceği anlamını taşır.

gülmek

Rüyada sessiz gülmek ferahlık ve sevince, kahkaha ile gülerken uyanmak ağlamaya, ölünün güldüğünü görmek sıkıntıların geçeceği şeklinde yorumlanır.

gümüş

Rüyada gümüş görmek çok iyidir. Gümüş huzur, mutluluk, güzel haber ve hayırlı kısmet olarak yorumlanır. Gümüş para güzel sözdür. Hasta birisi rüyasında gümüş görürse kısa sürede hastalığı iyi olur. Gümüş rüyası gören bekarsa iyi bir evlilik yapacağına yorumlanır.

güneş görmek

Rüyanızda güneşin yanınızda olduğunu görmek, başarıya, güneşin üzerindeki sis tabakası gizli rekabete, güneşin battığını görmek sıkıntılı bir dönemin başlangıcına yorumlanır.

güverci̇n

Rüyada güvercin güzel bir haber demektir. Çiçeklerin arasına konan güvercin aşkla sevgiliyle ilgili haber geleceğini anlatır. Uçarak yaklaşan güvercin çok çabuk haber alacağınızı belirtir.

güç

Rüyasında kuvvetlendiğini gören kimse gerçek yaşamında da kuvvetli olacak demektir.

gi̇ysi̇

Yırtılmış, eskimiş giysiler; tanımadığınız bir kişinin size kötülük yapacağı anlamındadır. Temiz ve yeni giysiler varlığın haberidir.

 gişe görmek

Rüyanızda bir gişeden para aldığınızı görmek elinizden bir miktar para çıkacağına, gişe önünde kuyrukta beklediğinizi görmek ise bir alacağınızı vadesinden geç ve taksitler halinde alacağınıza işaret eder. Gişede ‘kapalı’ yazısı varsa beklentinizin olumlu
sonuçlanmayacağı anlamına gelir.

H

haberleşmek

Rüyada her türlü haberleşme dostluk ve akraba bağlarının zayıflığına, sizin çabalarınız sayesinde istenilen yakınlığa ulaşacağınıza, iki rakibinizin haberleştiğini görmek,
kendinizi koruma altına almanız gerektiğine, şehir ve ülkeler arasında haberleşme maddi ve manevi kazanımlara işaret eder.

hac görmek

Hac mevsiminde görüldüğünde bütün kayıplarınızın maddi olarak tekrar kazanılacağına, hac mevsimi dışında görüldüğünde ise gören kişinin ya da çevresinde bulunan her
hangi birinin sağlığına kavuşacağı şeklinde yorumlanır.

haci

Rüyada hacı görmek güzel söz işitmek demektir. Hacı olduğunu gören kişi hiç beklemediği bir yerden kısmetle karşılaşabilir.

hakem görmek

Rüya sahibinin dokunulmazlığına yorumlanmaktadır. İş hayatında saygınlık ve itibar alacağınıza, sözü dinlenen, saygı gören ve takdir gören biri olacağınız anlamına gelir. Hayatınızda bu makama gelebilmek için büyük mücadele vereceğinize, kendi yaptığınız çalışmalar, hayır işleri ve projeler sayesinde çevrenizdeki herkesin takdirini toplayacağınız şeklinde de yorumlanır.

haksizlik

Kendisine haksızlık yapıldığını gören kişi tam aksine iyilik görür.

hakim görmek

Rüyada hakim görmek, adaletli, vicdan sahibi, akıllı bir kimseye yorulur. Rüya sahibinin
işlerine hakim olup konumunu yükselteceğine işaret eder. Hakimin sizin oturduğunuz yere geldiğini görmek şeref ve itibarınızın çevrenizde fazlasıyla artacağına, hakimi yırtık ve kirli giysiyle görmek alacağınız kararlara dikkat ederek zarar görmemenize, rüyada hakim cübbesi giymek yaptığı çalışmaların çok büyük bazı sorunlar yüzünden pek yarar sağlamayacağına, çok büyük zorluklar çekildikten sonra işlerin çaba ve emeklerle yoluna gireceğine işaret eder.

halı

Rüyada halı görmek, zenginliğin ve bolluğun habercisidir. Halı, varlıklı arkadaşlara sahip olacağınızı belirtir. Halı üzerinde yürüdüğünü görmek, mutlu olacağınızı işaret eder.

Rüyada halı görmek; kişinin başarılı olacağı ve bolluk bereketinin artacağı şeklinde tabir edilirken, yakın çevrenizdeki kişilerin zengin olacağına da işaret eder. Rüyada halı görmek yaşanan hayattan hoşnutluk anlamına da gelir.

halı yıkadığını görmek;

Rüya sahibinin kötü ve sıkıntılı günlerini geride bırakacağına, güzel günlerin geleceğine ve isteklerine kavuşacağına delalet eder. 

rulo halı görmek;

Rüya sahibinin işlerinin kötüye gideceğine ve sıkıntı bir döneme gireceğine delalet eder.

halı yıkayan birini görmek;

Huzurlu bir aile hayatının habercisidir.

renkli halı görmek;

Güzel anlama sahiptir. Rüyada yeşil renkli halı görmek rüya sahibinin mal varlığının çok olacağına delalet eder. Sevinç, mutluluk anlamına da gelir.

halı hediye almak;

Bir başka kimseden halı hediye aldığınızı görmeniz o kimseye karşı saygınlık kazandığınız anlamına gelir. Yaptığınız iyiliklerin karşılığını alacağınızı anlatır.

eski halı görmek;

Eski, yıpranmış, rengi solmuş veya yırtılmış bir halı görmek yokluğa düşmek ve yaşanacak zor günlere işaret eder.

cami halısı görmek;

Namaz ibadeti için camide toplanan cemaat ile tabir edilir.

halı yolluk görmek;

Bereketin artması ile tabir edilir. Rüyada yolluk görmek rüya sahibinin sıkıntılarının biteceğine işaret eder.

desenli halı görmek;

Üzerinde renkli desenler olan halı görmek, rüya sahibinin işlerinin yolunda gideceğine, güzel günlerin geleceğine ve mal artışına işaret eder.

hamam görmek

Rüyada hamam günah yeri olarak değerlendirilir. Hamama girdiğinizi görmek, günah işlemeye, hamamda ılık su ile yıkanmak borçlardan kurtulmaya, hamamda kapı pencere açmak üzüntü ve kederden kurtulmaya, hamamın yıkıldığını görüp kaçmak aldığınız kararları tekrar gözden geçirip haksızlık yapmamak için çaba göstermeniz gerektiği şeklinde yorumlanır.

hamur görmek

Hamur yoğurduğunu gören kimse kendi gayreti sayesinde başarılı olacak demektir. Tek başına girişim yaparak arzu ettiği konuma geleceğini işaret eder. Hamur mayalamak aileden aldığı parayı, sermayeyi artıracak ve bir servet sahibi olacak anlamındadır. Hamur kızartmak, murada ermek demektir.

hamile görmek

Sevindirici haberler almaya, başkaları tarafından övülmeye, malın artmasına ve sürprizler ile karşılaşmaya delalet eder. Rüyada kendini hamile görmek ayrıca şerefe erişmek şeklinde de yorumlanır. Gerçek hayatta hamile olmayıp rüyada kendisini hamile gören kadın için bu rüya yapılan birçok işte başarıya ulaşıp, zengin olmaya işarettir.

hamile olduğunu öğrenmek;

Beklentilerin gerçek olacağına veya rüya sahibinin sevineceği bir olay yaşayacağına delalet eder.

bekar kızın hamile olduğunu görmesi;

Kişinin evlenmeyi çok istemesi ve kısa zamanda kendine uygun bir kimse ile evleneceğine işaret eder. Bir erkeğin rüyada kendisini hamile görmesi insanlardan gizlediği bir üzüntüsünün olduğunu anlatır.

kendini erkek çocuğa hamile görmek;

Maddi anlamda gücün artması ve iyi bir kazanç sahibi olmak ya da hayırlı ve güzel bir haber almak anlamlarına gelir.

kız bebeğe hamile olduğunu görmek;

Bolluk bereket anlamına gelir. Aile içerisinde olumlu gelişmeler olacağını ve bereketli günlerin kapınızda olduğunu anlatır.

yaşlı bir kadının hamile olduğunu görmesi;

Hiç beklenmedik bir durumun gerçek olması şeklinde yorumlanır. Yaşlı bir kadını hamile görmek ise, işle ilgili yaşanacak olumsuz bir sürece işaret eder.

kısır bir kadının hamile olduğunu görmesi;

Kişinin yakın çevrenizde bulunan kötü huylu kişiler nedeniyle kötü günler geçirebileceğine delalet eder.

hamile olduğunu görmek ve doğurmak;

Hamile olduğunu gören kişinin mutlu olacağı bir haber alacağına veya gerçek hayatta çocuk sahibi olmaya delalet eder.

nişanlı kızın kendini hamile olarak görmesi;

Kişinin sevgilisinin olduğunu ve bu kişi ile evlenmek istediğini işaret eder. Rüya sahibinin eş konusunda doğru karar verdiğini ve yapılacak evliliğin hayırlı olacağını anlatır.

kendini 6 aylık hamile görmek;

Rüyalarda sayıların bile bir önemi ve anlamı vardır. Rüyada kendinizi 6 aylık hamile görmek 6 rakamı ile ilgili bir olay yaşayacağınıza işaret eder. 6 katlı bir binaya taşınacağınız veya 6 ay içerisinde yeni bir işe başlayacağınız gibi.

kendini ikizlere hamile görmek;

İkiz çocuğunuzun olduğunu görmek heyecan ile tabir edilir. Kişinin hayatı boyunca her daim çok başarılı ve mutlu olacağına işaret eder.

hançer

Rüyada hançer güç, kuvvet anlamına gelir. Elinde hançer olduğunu gören kimse güçlenir. Elindeki hançeri kendine saplayan, işle ilgili hata işlemiş demektir. Başkasına saplayan, bir iyilik yapar ve karşılığını alır anlamındadır. Paslı hançer kişinin inat, huysuzluk nedeniyle çevresindekilerle arasının bozulacağını haber verir.

hap

Hap içtiğinizi gördüyseniz, çok ağır sorumluluk üstleneceğiniz, ancak yeteri karşılığını alacağınız anlamına gelir.

hapi̇s

Uğursuzluk ve mutlu olamamak anlamına gelir. Hapishaneden birinin çıktığını görmek, sevinmek anlamına gelir.

hapishane görmek

Rüyada hapishane görmek iyiye yorumlanmaz. Hapishaneye girmek için sıra beklediğinizi görmek üzüntüye, hapishaneye zorla sokulduğunuzu görmek rakiplerinizin yaptığı bir iş nedeniyle huzurunuzun kaçacağına, hapishanedeki birini ziyarete gitmek ise yakın çevrenizden alacağınız bir uyarı sayesinde büyük bir beladan kurtulacağınıza işaret eder. Kendinizi ya da bir başkasını hapishane hücresinde görmek bulunduğunuz ortam ya da yaşadığınız olaylardan kendinizi uzaklaştırmak istediğiniz
şeklinde yorumlanır.

harabe

Harabe rüyaları iki farklı şekilde yorumlanır. Harabede olduğunu gören kimsenin bütün ümidi yok olur. Kısmeti kapanır. Evinde türlü sıkıntı, bela ortaya çıkar. Harabeden çıkan kimse, sıkıntıları aşmış karanlıkları geride bırakmış demektir. Yeni bir hayata başlamak anlamındadır.

hari̇ta

İş hayatınızda canınızı sıkacak bazı değişiklikler olacak. Fakat kısa sürede işler yoluna girecek.

hasta

Rüyasında hastalandığını görmek sağlığın iyi olduğunu anlatır. Pek nadir hastalık rüyası olduğu gibi çıkar. Hasta olarak yattığını gören yola gidecek demektir.

hastalık görmek

Rüyada hasta olduğunuzu görmek, genelde yalan ve iftiraya işaret eder. Hasta olup iyileştiğinizi görmek çevrenizden gelecek zararları fark edip tedbirli davranacağınıza işaret eder. Rüyasında hastalıktan dolayı vücudunun şiştiğini görmek ise elinden büyük miktar para çıkmaması için dikkatli davranıp çaba sarf edilmesi gerektiği şeklinde yorumlanır. Normal hayatında hasta olan ve rüyasında da hasta olduğunu gören kişi iyileşir.

hava – havada uçmak

Sakin ve güzel hava mutluluğa, rüyada uçmak güzel bir konuma geleceğinize, kimsenin yardım olmadan uçmak, çevrenizde takdir edilen bir konuma geleceğinize, asılı olarak kalmak yere inememek ise mütevazı olmanız gerektiği şeklinde yorumlanır.

havuz görmek

Mavi renkte havuz görmek hayatınızda yaşayacağınız güzel zamanların olduğuna işaret eder. Rüya sahibi eğer bekar ise biriyle tanışıp o kişi ile çok mutlu bir birlikteliği olacağına delalet eder. Ayrıca rüyada havuz görmek eli açık, yardım sever, insanlara ve hayvanlara yardımı dokunan kişiye yorulur. Bazı rüya tabircilerine göre ise havuz kadını simgeler.

havuzda yüzdüğünü görmek;

Havuzda yüzdüğünüzü ve dibe kadar daldığınızı gördüyseniz birisine aşık olacağınızı ve o kişiyi elde etmeye çalışacağınıza delalet eder.

havuzda balıklar görmek;

Havuzun içinde balık görmek sevdiğiniz bir kişinin ön ayak olması ile yüklü miktarda kazanç sağlayacak bir iş yapacağınıza ve bu sayede hayalini kurduğunuz birçok şeye kavuşacağınıza, delalet eder.

havuzun içinde balık avladığını görmek;

Yaptığınız bir projenin çok ses getirmesi ile rahat bir hayata sahip olacağınıza, zor zamanların geride kalacağına delalet eder.

temiz havuz görmek;

Berrak, temiz bir havuzu izlediğinizi görmeniz geleceğinizin de parlak olacağına; tam tersi havuzun kirli olması ise bazı sıkıntıların yaşanacağına delalet eder.

havuzda yüzenleri görmek;

Kişinin yakın zamanda rahatsızlık geçirerek hastalanacağına işaret eder.

havuza atladığını görmek;

Rüya sahibinin iş veya özel hayatı ile alakalı gireceği tehlikelere yorulur. Bazı rüya tabircilerine göre ise bu rüya ferahlamak, maddi ve manevi anlamda istediğini elde etmek, rahatlamak şeklinde yorumlanır.

havuzun üstünde yürüdüğünü görmek;

İş yaşamında büyük bir adım atılacağına, ailede mutluluğa, maddi kazanca, kişi bekar ise evlenip, mutlu bir yuva kuracağına delalet eder.

havuz yapmak;

Bazı fırsatların vaktinde değerlendirilmesi ile sorunların çözülmesine, gelir artışına, yeni bir işe ve şansın dönmesine işaret eder.

havuç

Bir yerde havuç topladığını gören kimse çok çalışmasına rağmen az para kazanır. Fakat rüyasında havuç satın alan işlerini kolaylıkla yoluna koyar ve para sıkıntısı çekmez. Havuç yemek, mide ve karaciğerle ilgili bir hastalığa yorumlanır.

hayvan

Rüyada bir sürü hayvan görmek, aşıklar için çok mana yüklüdür ve bu rüya, yakında olacak düğünü haber verir.

hediye görmek

Rüyada hediye vermek de almak da çok güzel yorumlanır. Hediye verdiğinizi görmek, bütün olumsuzlukların bitişine, hediye almak ise başarılı bir iş ortaklığı ya da kazanılacak olan maddi bir değer ile yorumlanır. Aldığınız hediye bozuk, kirli ya da kırıksa yakınınızdaki bir kişinin sıkıntısını paylaşacağınıza, birine hediye verip de onun kabul etmemesi ise çevrenizdeki problemlerden uzak kalarak kendinizi koruyacağınız
şeklinde yorumlanır.

helva

Helva rüyaları daima helal, hayır işi, yardım olarak yorumlanır. Rüyasında helva aldığını gören kişi pek çaba sarf etmeden iyi kazanç elde edecektir. Helva pişirdiğini gören biraz çabayla büyük kısmeti yakalar. Geniş kapta helva yapıp dağıtan hayır yapmayı seviyor demektir.

helikopter görmek

Rüyada helikopter görmek bilgiye ve cesarete yorumlanır. Helikopteri siz kullanıyor ve korku hissetmeyip mutlu oluyorsanız uzun bir aradan sonra tekrar eski ve huzurlu döneminize döneceğinize, helikoptere doğru yürüdüğünüzü görmek yeniliğe, Helikopterin düştüğünü görmek ise maddi ve manevi kayıplara işaret eder.

hemşi̇re

Büyük bir sorununuzu aşabilmek için başkalarının yardımını alacağınız anlamına gelir.

heykel

İşinizi değiştirecek, daha iyi bir işe gireceksiniz demektir.

hırsız görmek

Rüyada hırsız görmek hastalık ve derttir. Hırsızla dövüşmek ayrılığa, sizin hırsız olarak herhangi bir yerden bir şey çalmanız ise ailenizdeki sıkıntılardan en çok sizin etkileneceğinize, evden bir eşya çalamadan kaçan hırsızı görmek ise sıkıntı ve hastalıklardan kurtulmaya işaret eder.

horoz görmek

Rüyada hırsız görmek hastalık ve derttir. Hırsızla dövüşmek ayrılığa, sizin hırsız olarak herhangi bir yerden bir şey çalmanız ise ailenizdeki sıkıntılardan en çok sizin etkileneceğinize, evden bir eşya çalamadan kaçan hırsızı görmek ise sıkıntı ve hastalıklardan kurtulmaya işaret eder.

hububat

Rüyada görülen buğday başakları kazancın artmasına, çavdar, yulaf veya arpa görmek ya da pazardan almak veya evde yemek ev yaşantınızda bazı pürüzleri bildirir.

hurma görmek

Rüyada hurma görmek, eline büyük para ve imkanlar geçeceğine, evinde hurma ağacı çektiğinizi görmek çok kısa zamanda kalıcı bir beraberliğin başlayacağına, yere düşen hurmaları toplamak çok zor elde edilen imkanlara, mevsiminde hurma yediğinizi ya da ikram ettiğinizi görmek ise yapacağınız güzel yardım ve iyiliklere yorumlanır

hüküm verildiğini görmek

Rüyanızda herhangi bir suçtan dolayı hakkınızda hüküm verildiyse rüya tamamen tersi ile yorumlanır. Başka bir anlatımla, bulunduğunuz ortamda yükselerek büyük mevki sahibi olacağınıza ve geleceğinizi güvence altına alacağınız şeklinde yorumlanır.

hükümlü

İnsanın hükümlü görmesi, iyi arkadaşı olduğunu sandığı kimselerin ona üzüntü ve acı çektireceğini işaret eder.

hüzünlü olmak

Rüyanızda hüzünlü bir ortamdaysanız ya da sebebini bilmediğiniz bir nedenle hüzünlü
olduğunuzu hissediyorsanız, kederden sonra gelen sevince, mutsuzluktan sonra gelen
mutluluğa, maddi kayıptan sonra gelen kazanca işarettir.

hi̇zmetçi̇

Dertli günlerden sonra, maddi açıdan rahata ereceksiniz anlamındadır.Bazı hasımlarınız var demektir. Evinizin soyulduğunu gördüyseniz, bazı sıkıntılar yaşadıktan sonra amaçlarınıza ulaşacaksınız anlamındadır. Kendinizin hırsız olduğunu gördüyseniz, işleriniz ters gidecek. Hırsız kovalıyor ve yakalıyorsanız, hasımlarınıza galip geleceksiniz demektir.

I

ihlamur görmek

Rüyada ıhlamur kaynatmak sağlığın yerinde olduğunu ya da hastaysanız iyileşeceğinize, ıhlamur ağacının altında oturuyorsanız manevi konularda karasız olmanızın sonucu zaman kaybına, ıhlamur ağacınızın kırılması bulunduğunuz şartları iyi değerlendiremediğiniz ve bu konuda dikkatli olmanız gerektiğine yorumlanır.

ırgat

Rüyasında terlemiş ırgat gören bir kişinin, başına bir felaket gelebilir. Eğer rüyayı gören kişi ırgatın terini silerse, rahatlayacak demektir.

ırmak

Durgun, temiz bir ırmak; bol kazancın, mutluluğun işaretidir. Kirli bir ırmak, etrafınızda kıskanç insanlar bulunduğuna işaret eder.

ısırgan

Güzel bir rüyadır. Rüyada ısırgan görmek, bahtın açık olacağına ve bol para kazanılacağına yorumlanır.

ısırmak

Rüyasında bir insanı sevdiğinden dolayı ısırmak o kimseye sevgisin artmasına yorumlanır. Eğer ısırmak sevgi maksadı ile değilse, kin ve düşmanlığa, birini ısırmak kıskanmaya ve aşırı öfkeye, ısırdığı yerden kan çıktığını görmek ve acı hissetmek yapılmış bir hatadan dolayı duyulan pişmanlığa yorumlanır.

ıslanmak

Rüyada görülen her türlü ıslanmak maddi manevi kazançların sembolüdür. Ancak rüyanızda bulanık suya düşüp ıslandığınızı görmeniz sıkıntıya işaret eder.

islik

Rüyada gece ıslık çalmak, iyiye yorulmaz. Islık sesi işitmek, bazı üzücü haberler nedeniyle planlarınızı değiştirmek zorunda kalacaksınız demektir. Kalın ıslık sesi, görenin yakınlarına hoşgörülü yaklaşması gerekir demektir. Tiz ıslık sesi, hiç beklemedik bir zamanda para kaybına yorulur.

Rüyada ıslık çalmak ya da ıslık sesi duymak uyarı işaretidir. Bu rüyayı gördüğünüz dönemde yaptığınız işlere ya da çevrenizdeki kişilere dikkat etmeniz gerekmektedir.
Gece çalınan ya da duyulan ıslık ise sıkıntıların tam ortasında olduğunuzu anlatır. Islıkla mutlu bir şekilde herhangi bir melodi çalmak müjdeli bir haber alacağınız anlamını taşır.

ıssız yer görmek

Rüyada ıssız bir yerde olup korkuyorsanız yaşadığınız bir olay yüzünden kendinizi yalnız hissedeceğinize, rüyada ıssız bir yerde olduğunu görmek ama korkmamak ise maddi sıkıntılarından kurtulmak ve iyi bir hayat sürmek olarak yorumlanır. Rüyada ıssız yerden kaçtığınızı görmek ise kişinin yaşadığı bir olay yüzünden kendisini yalnız hissedeceğine yorumlanır.

ızgara görmek

Rüyada ızgara yaktığını gören kişi ortaya koyacağı projelerden önemli maddi kazanç elde eder ve işinde yükselir.

Rüyada ızgara da pişmiş et görmek rüya sahibinin maddi durumunun çok iyi olacağına
işarettir.

az pişmiş et görmek;

Borçların tamamen kapanması, maddi rahatlamaya, ticari işlerin iyiye gitmesi, yeni iş imkanları gibi birçok güzel sembol ile yorumlanır.

Rüyada pişmiş et ikram etmek kazanılan helal para ve bolluk berekete işaret etmektedir.

Rüyada çok pişmiş et görmek uzun zamandır çalışan ve emek veren kişinin işinde istediği konuma ulaşması anlamına gelir.

ışık görmek

Rüyada ışık bir çok sıkıntıdan sonra refaha ve huzura kavuşmak anlamındadır. Işık bir gece yarısı görüldüyse, rüyayı gören bir çocuk sahibi olacak demektir. Güneş iyi bir gelecek anlamındadır. Ay ışığı hüzünlü ve acı bir durumu bildirir. Gaz lambasının ışığı eğlenmek ve güzel zaman geçirme imkanını anlatır. Mum ışığı dert demektir. Kibrit ışığı ise kısmet işaretidir.

İ

Spread the love

Yorum gönder