Bilim ve Sanat İnsanlığın Ortak Değerleridir

Asıl yoksulluk insanlık ve tutum yoksunluğudur

Asıl yoksulluk insanlık ve tutum yoksunluğudur

ABD eyaletlerinden birinde bir restoranda garson kız öğle yemeği menüsünü bir adam, karısına ve kız kardeşine uzattı Müştertiler menüye bakmadan önce maaşlarını alamayınca paraları az olduğu için kendilerine daha ucuz üç yemek teklif etmesini istediler.

Birkaç aydır çalıştıkları şirketin yaşadığı mali sıkıntıları da ayrıca belirttiler.

Garson Sarah uzun düşünmedi. Onlara üç yemek tavsiye etti ve hiç tereddüt etmeden en ucuzu onlarsa diye kabul ettiler.

Sarah Her üç siparişi de getirdi yediler gitmeden önce garsondan hesap istediler

Sarah hesap cüzdanında yazdığı bir kağıtla onlara geri döndü:

-“Durumunuzu göz önünde bulundurarak hesabınızı kişisel hesabımdan ödedim,. Ayrıca hediye olarak da benden 100 dolar veriyorum ve en azından sıkıntılı zamanınızda sizin için bunu yapabilirim. Nezaketiniz için teşekkür ederim.”

Sarah tarafından imzalandı. Çift restorandan ayrılırken çok mutlu oldular.

Çarpıcı olan şey Sarah’ın zor maddi durumuna rağmen çiftin yemek faturasını ödemekten son derece mutlu olması. Satın almak istediği otomatik çamaşır makinesi için yaklaşık bir yıldır para biriktiriyor ve boşa harcayacağı para bu hayalindeki aleti satın alma tarihini erteleyecekti.

Ama onu en çok üzen şey konuyu ıöğrendiğinde onu azarlayan Sarah’ın arkadaşıydı. Çamaşır makinesi almak için herkesten çok ihtiyacı olan paradan kendisini ve çocuğunu mahrum ettiği için davranışlarını kınadı.

Arkadaşının girişimini protesto etmesinden sonra vicdan azabı içine sızmadan önce, annesinden yüksek sesle bir telefon aldı:

-“Ne yaptın Sarah?”

Dayanılmaz bir şoktan korkarak alçak, titreyen bir sesle yanıt verdi:

-“Ben hiçbir şey yapmadım. ne oldu? »

Annesi yanıt verdi,

-“Facebook yanıyor, herkes seni övüyor, davranışını övüyor.”

Sayyed ve eşi, faturayı onlar adına ödedikten sonra mesajınızı Facebook’ta yayınladılar ve birçok kişi tarafından paylaşıldı. Seninle gurur duyuyorum.» …

Okuldan bir arkadaşı onu arayıp mesajının tüm dijital sosyal platformlarda viral olduğunu bildirdiğinde annesiyle yaptığı konuşmayı bitirmişti.

Sarah Facebook hesabını açar açmaz, televizyon yapımcılarından ve haber muhabirlerinden gelen yüzlerce mesaj buldu, imza girişimi hakkında konuşmak üzere kendisiyle buluşmak istedi.

Ertesi gün Sarah en ünlü ve izlenen Amerikan televizyon programlarından birinin yayınına çıktı. Şovun sunucusu kendisine çok lüks bir çamaşır makinesi, modern bir televizyon ve on bin dolar teklif etti. Bir elektronik şirketinden beş bin dolarlık bir kupon aldı. Hediyeler 100.000$’dan fazla tuttu. Onun büyük insani davranışına teşekkür etmek için.

Ona sadece birkaç dolara mal olan üç yemek + 100$ hayatını değiştirdi.

Cömertlik, ihtiyacımız olmayan şeyi vermekle değil, en ihtiyacımız olanı vermekten ibarettir.

Asıl yoksulluk insanlık ve tutumlardır.

İyiliğin getirebileceği faydaları asla küçümseme.

Alıntı

www.bilimsanatyolu.com

Spread the love

Yorum gönder